Cowboy McGregor

Donald “Cowboy” Cerrone erbjuder sig att hoppa in mot Al Iaquinta nästa onsdag

Nyligen framkom det att Gilbert Melendez testat positivt för exogent testosteron i samband med sin senaste match. Med en avstängning på ett år tvingas han dra sig ur den delade huvudmatchen mot Al Iaquinta nästa onsdag, och det tog inte lång tid innan Donald “Cowboy” Cerrone bad om matchen istället.

Var det någon som på allvar trodde att vi skulle få se andrarankade Donald “Cowboy” Cerrone (28-6, 1 NC) vänta ända till december innan han går match igen? Efter att Gilbert Melendez (22-5) nyligen mottog en avstängning på ett år, på grund av att han ertappades med testosteronmetaboliter av exogent ursprung, söker UFC en ersättare mot nummer 13-rankade Al Iaquinta (12-3-1) nästa onsdag. Det tog inte lång tid för “Cowboy” att via Twitter tala om att han är villig att hoppa in på kort notis i den delade huvudmatch på UFC Fight Night 71, och med nio dagar kvar till galan är det till synes organisationens bästa alternativ.

Cerrone har vunnit åtta raka matcher och är redan beviljad nästa titelchans när mästaren Rafael dos Anjos (23-7) kommer tillbaka från skadeuppehåll i december. “Cowboy” brukar dock inte gilla att vänta länge mellan sina matcher, och är knappast känd för att tänka strategiskt vad gäller vilka utmaningar han accepterar. Han har flertalet gånger hoppat in på kort notis och gått flera matcher på kort tid, säger sig möta vem som helst i UFC när och var som helst och har även själv uttryckt en oönskan att vänta till december. Sist han var aktuell besegrade han John Makdessi (13-4) via TKO, då han bröt kanadensarens käke med en huvudspark.

Iaquinta har å sin sida vunnit fyra raka matcher i oktagonen. Sist han var aktuell vann han ett kontroversiellt delat domslut mot Jorge Masvidal (28-9). Både Bobby Green (23-6) och Melendez har varit bokade mot honom för galan men tvingats dra sig ur, och nu hoppas han att det blir tredje gången gillt.

Skulle ni vilja se “Cowboy” ta sig an Iaquinta den 15:e juli?

Foto: Mazdak Cavian

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Al IaquintaDonald CerroneNyheterSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
10 Kommentarer
 • ViktorElias
  6 July 2015 at 11:41

  Nu tror jag Cerrone vinner men vill såå gärna se honom fightas om bältet, så lunga ner dig!

 • Wally Johnson
  7 July 2015 at 12:12

  Vad fan är han skyldig IRS om han måste slåss varannan vecka?

  • Gatorroll
   7 July 2015 at 08:28

   Tror jag inte! Dock så lever han livet på helt rätt sätt och behöver så klart pengar till det!
   Skönt att han inte backar för någon. Han borde dock va garanterad match mot Dos Anjos
   oavsett hur det slutar!

   • Wally Johnson
    7 July 2015 at 07:01

    Han kom ut nyligen att han faktiskt är skyldig IRS ganska mycket pengar (dock inte exakt hur mycket).

    Till och med MMAnytt publicerade den hehe. Så jodå, he’s fighting for the money-

 • Afasi
  7 July 2015 at 12:35

  Vilken hjälte! Alltid redo och ingen bullshit. Han är redan champ i mina ögon :)

 • Danne
  7 July 2015 at 08:56

  Ett säkert kort, inte direkt så att att Al Laquinta är en jobbig motståndare för honom, dansar mer runt och skuggboxas så Cerrone lär vara hel inför riktiga matchen.

 • Robert Tyborn Axt
  7 July 2015 at 09:43

  DETTA är en fighter! En av de bästa.

 • Headown
  7 July 2015 at 10:54

  Cerrone har länge vart aå en av mina absoluta favoritfighters all time, hans senaste mycket intensiva matchningar samt villighet att alltid fightas. Krig Cowboy!

 • Svara