Donald Trump vill att UFC ska stötta hans kampanj

Presidentkandidaten Donald Trump har en historia av att dyka upp i fightingkretsar och nu är han aktuell igen. Han vill nämligen att Dana White & Co ska visa sitt stöd offentligt för hans kampanj – de är nämligen tillräckliga vinnare.

Donald Trump är känd för att vara lite okonventionell. Enligt New York Times har han nu planer för hur han ska liva upp Republikanernas stora konvent.

“We’re going to do it a little different, if it’s O.K. I’m thinking about getting some of the great sports people who like me a lot.Dana White, you know Dana White?” Mr. Trump asked the crowd. “U.F.C. Guy’s a champion. These are champions.

Our country needs to see winners. We don’t see winners anymore. We have a bunch of clowns running this country. We have people who don’t know what the hell they’re doing running our country.”

Det här är inte första gången Trump har kopplats till fighting. 2007 dök han upp på ett WWE-evenemang, där han tog ned organisationens ägare på marken, ground-and-pound:ade honom och rakade sedans hans huvud i ringen.

Dana White har tidigare sagt att han stöttar Trump som kandidat, eftersom miljardären har gjort så mycket för sporten.

“When we first bought this business, it was banned in most states, it wasn’t supported by the ACs, and no arenas wanted this thing. Donald Trump was the first one to have us come out at the Trump Taj Mahal. Not only did we host the events there, he actually showed up and supported the events. You will never hear me say a negative thing about Donald Trump.”

Chael Sonnen (29-14) stöttar honom också. Clay Guida (32-17) vill bli hans livvaktConor McGregor (19-3) tycker att han ska hålla käften. Boxningspromotorn Bob Arum säger att UFC-fans är typiska Trump-supportrar.

Trump är helt klart en vattendelare, även inom fightingvärlden.

Foto: WWE

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Dana WhiteSenaste NyttUFC
23 Kommentarer
 • Metallica
  12 June 2016 at 03:28

  Självklart kära Trump.

 • Mikael
  12 June 2016 at 06:33
 • Per_Ragnar_Svensson
  12 June 2016 at 07:01

  Jag vill att UFC skickar upp trump i ringen mot Diaz bröderna som kan slå sönder honom totalt.

  • Morgall
   12 June 2016 at 07:18

   Du kanske vill bjuda hem Hillary Clinton då, hon som är så mycket bättre.

   • Eric
    13 June 2016 at 09:41

    Nog för jag inte gillar Clinton, men det går inte att jämföra de två. Sättet han uttrycker sig, sakerna han säger. Det är helt obegripligt att någon röstar på honom.

    • Johan
     13 June 2016 at 10:14
     • Eric
      13 June 2016 at 11:42

      Som sagt inget fan av henne, men om kritiken ligger i integritet, ledarskap och temperament så är fortfarande Trump ett värre val. Aldrig sett en så känslobaserad kandidat, saknar all form av rationell tanke. Han lever på hat och ilska för att få väljare.

     • Johan
      13 June 2016 at 02:01

      Vad är felet med nån som visar känslor o säger vad han tycker? Hellre det än nån som utanför det offentliga är labil och spelar ett spel och håller band på sina känslor när kameran rullar..

     • Eric
      14 June 2016 at 12:56

      Pratar vi om att bygga och styra ett land så är det rationella det som bör styra. Han är inte rationell.

     • Adam Karlsson
      13 June 2016 at 06:02

      fast det där stämmer ju inte, det han säger är ju oftast svar på skit som kastas på honom från annat håll, iaf av det som jag har snappat upp. Man lackar ju till slut. Jag stöttar honom, för att han är en man som jag känner kan förändra USA, och faktiskt gör det han säger att han ska göra. Sen får vi se, men denna känsla hade jag inte om Obama, och det gick ju skitigt det. Nu har jag den, men sen är jag inte expert, men min magkänsla säger att han faktiskt är ett bra alternativ. Efter honom kommer det komma en som honom, fast förmodligen bättre. Starka personer skall styra ett land, inte sådana som böjer sig efter vad andra tycker.

     • Eric
      14 June 2016 at 01:23

      Så fort det är en debatt och någon kritiserar hans förslag så slänger han ur sig något om personen likt en femåring. Han kan inte diskutera utan att göra det till sandlådenivå och personligt.

      Han har väl än så länge inte gjort något han säger att han ska göra, vad syftar du på? Och vilka idéer han har är det du känner kan förändra USA till det bättre? Han slänger ju bara ur sig saker arga amerikaner vill höra, som att det är mexikanernas fel. Eller muslimernas. Eller homosexuellas. Att han kommer börja spränga atombomber över andra länder. Att vi inte behöver bry oss om miljön. Att aborter är fel. Att vacciner orsakar autism m.m. Ser verkligen inte vilka delar av hans politik som man år 2016 tycker är rimlig.

      Obama har minskat deras statsskuld, minskat arbetslösheten, minskat trupper i krig, ökat antal med sjukvård osv. Han har gjort betydligt mer bra än dåligt.

    • Morgall
     13 June 2016 at 10:38

     Det han säger är jäkligt märkligt ibland,
     Men han kan ändå säga det för att han är inte bunden till lobbyister, är självfinansierande och bryr sig inte om politisk korrekthet, anledningen till att folk röstar på honom är just därför.

     • Eric
      13 June 2016 at 11:26

      Folk är arga, outbildade och förblindade av sin patriotism (på gränsen till nationalism). Därför röstar de på honom. Att gå emot PK för sakens skull och slänga ur sig den ena idiotin efter den andra, helt utan verklighetsförankring, är bara korkat. Speciellt när han låtsas som att han säger sanning och vågar säga som det är, när var och vartannat uttalande är ren lögn.

      Ja, han lånade ut pengar till sin kampanj och betalar tillbaka med pengar han får ihop på donationer. Han har inte stöd av lika mycket företag däremot som många andra utan får pengarna primärt från privatpersoner.

     • Morgall
      13 June 2016 at 12:51

      Säg en politiker som inte ljuger eller är korrupt på något sätt. Och de som inte är korrupta blir skjutna. Senatorer just nu har ett omdöme om sig i samma nivå som kackerlackor. Han kanske säger mycket som inte bär verklighetsförankring, men han säger också mycket som faktiskt bär.

     • Eric
      14 June 2016 at 01:02

      Handlar inte om höger eller vänster. Det handlar om han som person, om retoriken, om lögnerna, om hur han är som människa.
      Patriotism kan utan tvekan vara skadligt. Det är en sak att älska sitt land, en annan när det som i USA blir att de är helt förblindade av det så de inte inser vad de faktiskt gör eller hur övriga världen faktiskt är.

      Jag har inte sagt något illa om hur han finansierar sig. Men folk vill få det att låta som han gör något ädelt och nobelt när han inte finansieras av bolag. Han gör sig själv rik på kuppen oavsett.

     • Johan
      13 June 2016 at 01:58

      Sakpolitiskt…vad har han slängt ur sig som ena saken efter den andra är idiotiskt och utan verklighetsförankring?

     • Eric
      14 June 2016 at 01:15

      Hans idéer är inte genomförbara (bygga mur, Mexiko ska betala t ex…), hans slutsatser saknar grund (Kina hittade på “climate change” för att stoppa USAs industrier. Ta bort sexualutbildning, preventivmedel och mottagningarna Planned Parenthood för det skulle minska barnafödande och aborter. Vaccin orsakar autism. Släppa atombomber är lösningen på krigen i mellanöstern. Listan kan göras lång.). Han har gett sig på och lagt skuld på människor bara för de har en viss hudfärg, eller härkomst, eller tro, eller läggning. Han har t.o.m. gjort narr av handikappade. Kom igen, han är en idiot. Det räcker att lyssna på hur han talar och för sig för att förstå att han inte vet vad han pratar om och vilka väljare han lockar till sig.
      Jag tror faktiskt inte han är så dum som han verkar. Jag tror han säger det för att många i USA vill höra det.

 • Shozor
  12 June 2016 at 08:28

  Kingen

 • Johan
  12 June 2016 at 10:10

  Do it Dana :)

 • Dagmi Solomon Elias
  12 June 2016 at 11:04

  Dummaste jag har sett

 • Kenny Starfighter
  13 June 2016 at 07:04

  Är de champ’s för att de fick hans egna organisation att gå i konkurs?

 • Adam Karlsson
  13 June 2016 at 09:21

  Bra. Starka individer bör sammanslutas och stötta landet de bor i.

 • MMAkungen
  13 June 2016 at 10:04

  Var inte Trump inblandad i Elite XC eller någon liknande mindre org? =/

 • Svara