Dr. Marcio Tannure dementerar “Bigfoot” Silvas påståenden

Omständigheterna kring Antonio “Bigfoot” Silvas positiva testresultat för förhöjda testosteronvärden fortsätter att fördjupas.

Det är i dagsläget känt att den brasilianske tungviktaren Antonio ”Bigfoot” Silva (18–5, 1 NC) testat positivt för förhöjda testosteronvärden i samband med sin match mot Mark ”Super Samoan” Hunt (9-8, 1 NC) på UFC Fight Night 33 i november. Matchen slutade oavgjort men bägge fighters behandlades som vinnare, både sentimentalt men även ekonomiskt, då båda fick deras vinstbonus samt ”Fight of the Night”-bonusen. Silva fråntogs matchbonusen och stängdes av i nio månader som resultat, dessutom ändrades resultatet till en No Contest.

“Bigfoot” hävdade att han enbart följt sin läkares instruktioner, eftersom han hade onormalt låga testosteronvärden inför matchen. Han berättade även nyligen att han planerar att stämma sin läkare Dr. Marcio Tannure på grund av allt som skett på grund av allt som skett som ett resultat av Dr. Tannures råd. I en mejlkonversation med MMA Junkie berättar nu Dr. Tannure att han inte varit den läkaren som varit insatt i ärendet.

“To be clear, I am not, nor have I ever been, Antonio Silva’s medical doctor,” meddelade Tannure.

“Antonio ‘Bigfoot’ Silva has made some inaccurate statements in the media recently concerning the circumstances leading up to his positive test for an elevated testosterone ratio. I am releasing this statement to clarify the facts related to my limited involvement leading up to his fight with Mark Hunt”

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
UFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
13 Kommentarer
 • Nils
  20 December 2013 at 08:44

  Spelar ingen roll vad världens bästa doktor rekommenderar. I slutändan är det ditt beslut att svälja de där pillerna eller att låta någon sticka dig med en nål. Känner du att det är någonting som fattas, så står du risken för att försöka åtgärda det eller att leva med det.

  Sluta skyll på andra för ditt knarkande.

 • Wally Johnson
  20 December 2013 at 08:52

  Kommer bli en sån där “he said – she said”-grej utav det hela

  • Johan Larsson
   20 December 2013 at 10:16

   vem hon?

   • Wally Johnson
    20 December 2013 at 02:47

    “He said – She said” är en term för att beskriva en situation där det är ord mot ord.

    • Lallarn
     20 December 2013 at 03:11

     That’s what she said. Höhö!

 • Andreas Petersson
  20 December 2013 at 09:45

  Har noll koll på hur höga värden uppstår, men det känns nära till hands att hans kropp skulle vara mer känslig eftersom han lider av acromegaly (gigantism).

  Så kanske har han tagit rekommenderade värden, men att det har en helt annan effekt på hans kropp.

  Hur som helst ligger ansvaret på Silva att ha koll på hur hans kropp reagerar.

  • KarlH
   20 December 2013 at 09:07

   Nja, acromegali är inte samma som gigantism, det beror på när man i livet drabbas av sjukdomen.

   Och det beror på en överproduktion av tillväxthormon, inte ökad känslighet.

 • nitohu
  20 December 2013 at 10:26

  Det här behöver utredas ytterligare. Finns det verkligen nån doktor över huvud taget som ordinerat det här eller har Stora foten bara tagit lite extra på eget bevåg ?

  Om så är fallet så bör han ju faktiskt kickas från UFC.

 • Homan Hiho
  20 December 2013 at 11:46

  Seriöst om din kropp lider av en sjukdom, oavsett vad. Så ska du inte fightas. Dessa ursäkter för TRT är så löjliga. Har du låga testovärden så är du inte skapad för att slåss helt enkelt, eller har du förstört det för dig själv förmodligen som i 90% av fallen. Är du tvungen att medicineras för att fightas är du inte gjord för sporten, eller någon sport för den delen.

 • Olof86
  20 December 2013 at 01:31

  Släpp TRT fri för alla!

  • Venom
   20 December 2013 at 04:31

   Olof86 är tillbaka! Julen kom tidigt! :D

 • Patrik Andersson
  20 December 2013 at 01:54

  Argumentet lär tydligen vara att det ger användaren en kapacitet denne normalt sett inte har. Men än sen? Gener är inte raka puckar direkt. Vissa orkar knappt vara lätta på fötterna första ronden ut i 77 Kg klassen, sen har vi tungviktare som har en lungkapacitet som motsvarar en långdistanslöpares. Det är det absolut sämsta motargumentet för fan! “Det är inte rättvist”. Tror ni verkligen att vi skulle få sett Henderson, Couture osv fortsätta in i 40 års åldern utan TRT? Ingen gnäller på deras ålder, men de gnäller när de tar en substans som gör att de kan hålla sig friska och kunna fortsätta utöva det de älskar att göra. Det är sjukt. Jag kan lova er att om ni är 40 så skulle ni också må mycket bättre om ni fick en mindre mängd testosteron för att kompensera. Sen ska vi också komma ihåg att det finns dokumenterade fall ikring trauma och testosteronproduktion. Även om de inte hade tävlat så hade de nog tagit det om de kunde. Hade inte TRT varit tillgängligt hade vi inte haft många stjärnor kvar i sporten. Anti-doping propagandan har slagit hårt här, den saken är klar. Men visst, det är en stor skillnad på bruk och missbruk. All tabu är onödig. Jag tycker vi kan se rationellt på TRT istället för vad lagen säger. Att göra logiska beslut i en icke logisk paradigm är genvägen till galenskap.

  De flesta kommer säkert vara emot vad jag precis skrev, men jag inbjuder till eftertanke här. Jag är varken för eller emot egentligen. Men jag vet att det under kontrollerade förhållanden inte är alls farligt som media och politiker påstår. Fakta finns där, ni är på internet, det handlar bara om viljan att ifrågasätta den information ni blir skedmatade med. Orkar ni inte läsa studier så finns det en hel drös dokumentärer på youtube. Ni kan inte säga att TRT är inneboende dåligt fysiologiskt när vi har både tobak och sprit fritt tillgängligt. Det. Funkar. Inte.

  Så om det inte är farligt, och till och med kan hjälpa folk att ha längre karriärer och må bättre, varför är det ett så känsligt ämne? Sist jag kollade så var alkohol den absolut värsta substansen man kan bruka. Både på samhällsnivå och i stor utsträckning även personlig nivå. Och jag ber åter igen om ursäkt, men jag tittar på logiken här, inte lagen. Jag skulle verkligen kunna ta tusen olika spår nu om laglogik som inte fungerar, men jag tror jag skippar det.

 • tojo77
  20 December 2013 at 06:56

  Jag har precis börjat med TRT. Fick en pungkula till första veckan och küken är säkert en mm längre allaredan.

 • Svara

  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...