Dustin Poirier. Foto: Vince Cachero/MMAnytt

Dustin Poiriers glädjebesked – kan återvända tidigare än väntat!

✅ Den topprankade lättviktaren kan finna sig i buren snart igen ✅ Skulle ha mött Nate Diaz på UFC 230

En matchning som hade alla förutsättningar för att bli en vördad klassiker var lättviktsmötet mellan publikfavoriterna Dustin “The Diamond” Poirier (24-5) och Nate Diaz – avsett för UFC 230. Förra veckan kom dock beskedet: Poirier hade dragit på sig en höftskada som krävde operation, och tvingades dra sig ur matchen till fansens besvikelse. Nu har dock Poirier fått ett stort glädjebesked: han slipper opereras!

RELATERAT: 

I ett inlägg på Twitter förklarar Poirier att han inte kommer behöver opereras, men istället kommer få stemcellssprutor, följt av en tre veckor lång rehabilitering, för att sedan kunna återvända till träning. Det är en betydligt kortare återhämtningsperiod än vad som först befarades dröja cirka ett halvår.

Pånyttfödd i lättviktsklassen

Poirier har länge varit en toppfighter i fjädervikt, men han han nådde helt nya höjder när han debuterade i lättvikt år 2015. Poirier vann fyra raka matcher i divisionen, tre via knockout, innan han själv blev avslutad av Michael Johnson. Det nederlaget hindrade dock inte “The Diamonds” framfart.

Poirier återvände till vinstkolumnen i sin följande match med en poängvinst över veteranen Jim Miller, men följande toppmatch mot den forne lättviktsmästaren Eddie Alvarez slutade dessvärre kontroversiellt i No Contest efter att Alvarez fått in en otillåten teknik mot Poirier – som var på marken. Sedan dess är Poirier obesegrad med tre raka knockoutvinst över före detta lättviktsmästare. Först slog Poirier Anthony Pettis, följt av den forne WSoF-mästaren Justin Gaethje, och knockade senast Alvarez i en returmatch.

Vem vill du se Poirier återvända mot?  

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...