Edmond Tarverdyan: “Ronda Rousey är inte redo för fight i juli”

UFC.s före detta mästarinna i kvinnlig bantamvikt, Ronda Rousey, kommer inte att återvända till oktagonen redan i juli. Hon behöver längre tid än så för att göra comeback. Det säger hennes tränare Edmond Tarverdyan och bekräftar därmed vad Dana White redan har sagt i ett tidigare uttalande.

Alla som hoppats på och sett fram emot en returmatch om den kvinnliga bantamtiteln mellan Holly Holm och Ronda Rousey under supergalan UFC 200 i juli tvingas nog se sina förhoppningar grusas nu. Rouseys tränare Edmond Tarverdyan bekräftar nämligen vad UFC:s president Dana White redan påtalat i ett tidigare uttalande, nämligen att juli är alldeles för tidigt för “Rowdy” att återvända till oktagonen.

Enligt Fox Sports säger Tarverdyan nämligen att hans adept behöver minst fyra månaders träning och förberedelser för att komma i form inför en sådan fight. Rousey hinner därför inte bli matchklar i tid efter att ha slutfört inspelningen av filmen “Road House”, som hon medverkar i, under våren. Hon har hållit sig i trim inför de filmslagsmål som hennes rollfigur är inblandad i men det är långt ifrån vad som krävs för en titelmatch i MMA, enligt Tarverdyan.

Tränarens roll ifrågasattes kraftfullt efter Rouseys förlust mot Holm i november förra året och många ansåg att hon på allvar borde överväga att byta coach. Men den dynamiska duon fortsätter alltså sitt samarbete. Frågan är dock om detta teamwork kommer att tåla en eventuellt ytterligare förlust.

När tror ni läsare att vi kommer att få se Ronda Rousey i oktagonen igen?

Kategorier
Dana WhiteHolly HolmNyheterRonda RouseySenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara