Efter årets knockout – Joaquin Buckley tillbaka för ny match

✔ Flera nya UFC-matcher på gång! ✔ Michael Chiesa återvänder för toppmatch

2020 lider mot sitt slut, men det finns ett flertal spännande matcher att se fram emot nästa år, och vissa har nyligen blivit annonserade. En av de mest uppmärksammade matcherna är ett mellanviktsmöte som ställer den stigande stjärnan Joaquin Buckley mot den rutinerade italienaren Alessio Di Chirico. Matchen, som först rapporterades av MMA Junkie, är avsedd för UFCs Fight Island-evenemang den 16:e januari.

Buckley stack inte ut särskilt mycket när han debuterade i UFC, då han förlorade mot Kevin Holland via knockout i den tredje ronden. I sin följande match mot Impa Kasanganay levererade dock Buckley en spektakulär knockout som gjorde honom till stjärna, och sköt hans karriär i en helt ny riktning. Han följde upp med en knockoutvinst över Jordan WrightUFC 255 förra månaden.

HETAST JUST NU

Italienaren Di Chirico är i ett ödesläge, då han förlorat tre raka matcher i UFC. Han inledde med ett stabilt matchfacit på 3-2 i sina fem första matcher, inklusive en grov knockout över Oluwale Bamgbose, men är segerlös sedan 2018 i tre matcher som gått tiden ut.

Michael Chiesa vs Neil Magny

Den 20:e januari kommer fansen dessutom att bjudas på ett toppmöte i weltervikt mellan åttonderankade Michael Chiesa och niondeplacerade Neil Magny, enligt ESPN.

TUF-vinnaren Chiesa mötte mycket framgång under sin tid som lättviktare, med segrar över fighters som Beneil Dariush och Jim Miller. Had fick dock problem mot elitfighters, och efter att ha haft bekymmer med att klara vikten valde han att byta till weltervikt. Sedan Chiesa gått upp en viktklass är han obesegrad i tre raka matcher, med vinster över Carlos Condit och Rafael dos Anjos.

Magny har upplevt mycket framgång i UFC, men har inte lyckats ta karriären till nästa nivå. Han är för tillfället i bra form, med segrar i fem utav sina sex senaste matcher. För tillfället sitter Magny på en tre matcher lång vinstsvit, inklusive segrar över Anthony Rocco Martin och senast ex-mästaren Robbie Lawler.

Floyd Mayweathers MMA-fighter tillbaka

Utöver det kommer Makhmud Muradov att ställas mot Andrew Sanchez i ett laddat mellanviktsmöte. Uzbekistans Muradov, som är en protegé av Floyd Mayweather, har vunnit 13 raka matcher med två av de segrarna i UFC. Sanchez har vunnit tre utav sina fyra senaste, och knockade Wellingron Turman i sitt senaste framträdande. Källor till MMA Junkie bekräftade matchningen.

Sist ut har stråviktarna Hannah Cifers och Emily Whitemire bokats för match, enligt MMA Fighting. Enligt uppgifterna kommer damerna att mötas den 27:e februari, platsen har ännu inte fastställts. Cifers tävlade hela fyra gånger under 2020 men förlorade varenda match via avslut. Whitmire är också i ett tufft läge, då hon förlorat två raka matcher via submission, senast mot Polyana Viana.

Följ MMAnytt’s Youtube kanal idag – Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!

Annonserade matcher:

 • 16:e januari – Joaquin Buckley vs Alessio Di Chirico
 • 20:e januari – Michael Chiesa vs Neil Magny
 • 23:e januari – Makhmud Muradov vs Andrew Sanchez
 • 27:e februari – Hannah Cifers vs Emily Witmire

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...