Efter kontroversen: UFC betalar ut vinstlön trots förlust

✅ Stor kontrovers kring det ursprungliga resultatet ✅ Welterviktaren tackar nu UFC

Under UFC Fight Night 125 i Belem, Brasilien möttes welterviktarna Sergio Moraes (13-3-1) och Tim ”The Dirty Bird” Means (27-10-1) i vad som skulle kunna ses som en striker vs grappler-mach. Hemmafavoriten Moraes försökte få matchen till marken flera gånger men lyckades inte hålla motstånadren nere, samtidigt som Means dominerade stående och vägrade följa brassen till marken.

De flesta fans och medier anser att Means vann de två sista ronderna, något statistiken talar för. Enligt MMA Decisions dömde 13 utav 14 medier som följde matchen i Means favör, trots det tilldelades Moraes en seger via delat domslut.

Många fans kallade det årets sämsta domslut hittills eller rent utsagt ett ”hemmadomslut”, och resultatet stod fast.

Trots resultat – Får nu vinstlön

I vanlig ordning betalar UFC ut lön för att genomföra matchen men även en vinstlön till den fightern som tar sig ur mötet segrande. Lönerna för UFC Fight Night 125 offentliggjordes inte i samma utsträckning som med andra galor, men vare sig UFC betalade ut vinstlön till Moraes eller inte så har de åtminstone valt att göra det för Means, något welterviktaren meddela via Twitter nyligen.

Means har nu förlorat tre utav sina fyra senaste matcher, två av de förlusterna är dock via jämna delade domslut. I dagsläget har amerikanen ingen match bokad – vem vill du se ”The Dirty Bird” återvända mot?

Kategorier
Senaste NyttTim MeansUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]