Jimi "Poster Boy" Manuwa (vänster) och Thiago "Marreta" Santos (höger).

Efter succén – Thiago Santos ombokad mot Jimi Manuwa

✅ Brassen imponerade på hemmaplan med en seger i lätt tungvikt ✅ Nu har knockoutartisterna bokats om för ny match i lätt tungvikt

Den brittiske lätt tungviktaren Jimi Manuwa (17-4) var bokad för match mot Glover Teixeira på UFC Fight Night 137, men på grund av olyckliga omständigheter skadade bägge sig och tvingades dra sig ur. Innan Manuwa skadade sig, drygt en vecka innan matchen, ställde mellanviktaren Thiago Santos (19-6) upp för att debutera i lätt tungvikt och ta sig an utmaningen. Nu har herrarna bokats om för ett nytt möte, fortsatt i lätt tungvikt, nu under UFC 231 i Toronto den åttonde december.

RELATERAT: 

Utöver detta har även Eryk Anders (11-2) bokats för match mot Elias Theodorou (15-2) i mellanvikt.

Santos är en enorm mellanviktare som säkrat 13 utav sina 19 vinster via T/KO. I dagsläget har han på imponerat vis vunnit sex utav sina sju senaste matcher. Brassen vann hela fyra raka matcher på knockout, bland annat över svenske Jack Hermansson samt nuvarande lätt tungviktstalangen Anthony Smith. Därefter blev dock Santos otippat knockad av Dave Branch i en match brassen höll på att vinna. Sedan dess har dock Santos vunnit två raka matcher, en poängseger över Kevin Holland samt en knockoutseger över ovannämnda Anders.

Manuwa har länge tillhört divisionens elit, men är i ett stort behov av en vinst för att behålla sin relevans i viktklassen. Efter att ha inlett 2017 med två raka knockoutsegrar över Ovince Saint Preux samt Corey Anderson blev Manuwa själv snabbt och brutalt knockad av Volkan Oezdemir. I sin följande match ställdes britten mot polske Jan Blachowicz i en returmatch som den sistnämnde vann på poäng.

Matchkortet för UFC 231, som äger rum den åttonde december, finner ni nedan – Vem vinner lätt tungviktsmötet?

  • Titelmatch i fjädervikt: Max Holloway vs. Brian Ortega
  • Match om den vakanta kvinnliga flugviktstiteln: Joanna Jedrzejczyk vs. Valentina Shevchenko
  • Lättvikt: Olivier Aubin-Mercier vs. Gilbert Burns
  • Weltervikt: Chad Laprise vs. Dhiego Lima
  • Fjädervikt: Kyle Bochniak vs. Hakeem Dawodu
  • Lätt tungvikt: Devin Clark vs. Aleksandar Rakic
  • Kvinnlig stråvikt: Nina Ansaroff vs. Claudia Gadelha
  • Bantamvikt: Brad Katona vs. Matthew Lopez
  • Lätt tungvikt: Jimi Manuwa vs. Thiago “Marreta” Santos
  • Mellanvikt: Eryk Anders vs. Elias Theodorou

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara