Efter totaldominansen – Amanda Nunes nästa motståndare kan redan vara klar

✔ UFC-chefen: "Ja, vi kan boka det"

Efter att ha försvarat sin titel på drygt två minuter under UFC 259 kan dubbelmästaren Amanda Nunes redan ha nästa titelutmanare klar: The Ultimate Fighter-vinnaren Julianna Peña.

Som mästare i både damernas bantamvikt samt fjädervikt var det ingen överraskning att hon var storfavorit mot australiensiskan Megan Anderson under UFC 259. Att Nunes skulle vara fullt så dominant var dock inte lika uppenbart på förhand.

Nunes körde fullständigt över Anderson då hon endast tog emot två slag under hela matchen, och låste ut australiensiskan 2:03 in i den första ronden.


HETAST JUST NU


“Pratar om en snabb återkomst…”

Nunes insats var en imponerande seger som UFC:s vd Dana White hyllade – och han avslöjade också att det finns planer för ett nytt titelförsvar för Nunes inom en nära framtid.

– Hon är fantastisk, sade White under presskonferensen efter UFC 259. Hon är fantastisk och hon går in och får det att se enkelt ut mot en riktigt tuff tjej som slår hårt och kom hit för att vinna.

– Så det hade inte kunnat hända en bättre människa, hon är en av de raraste människorna på planeten, och jag är riktigt glad för hennes skull och pratar om en snabb återkomst för henne att försvara bantamviktstiteln, eftersom hon hade en så enkel match ikväll. Vi får se hur det går.

Därefter kom Peña på tal och White var positiv till att boka en titelmatch mellan henne och Nunes.

– Julianna Peña har sms:at oss alla – hela kvällen! Hon har varit upptagen ikväll. Ja, vi kan boka det.

Peña vann den 18:e säsongen av The Ultimate Fighter när hon besegrade Jessica Rakoczy via teknisk knockout i den första ronden. Hon radade upp ytterligare tre segrar innan hon mötte Valentina Shevchenko i sin första huvudmatch i UFC. Peña tvingades dock klappa ut till en armbar i den andra ronden.

Sedan dess har Peña vunnit två utav sina tre följande matcher och kommer senast från en imponerande submissionvinst över den forne titelutmanaren Sara McMann.

Nunes har i sin tur vunnit tolv raka matcher i UFC – nio av de segrarna är i titelmatcher mot eliten i damernas bantam- och fjädervikt. Hittills har Nunes besegrat alla kvinnor som någonsin varit UFC-mästare, som exempelvis Cris “Cyborg” Venancio, Ronda Rousey, Holly Holm och Miesha Tate

 

Vill du se Amanda Nunes möta Julianna Peña?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...