Rapport: Vikande intresse för UFC 200 utan Conor McGregor

Den stora frågan just nu är om UFC 200 kommer att kunna bli den supergala den är tänkt att vara, när MMA-sportens odiskutabelt största publikmagnet Conor McGregor inte längre är med på matchkortet. Presskonferensen inför UFC 200 igår drog i vart fall betydligt färre tittare än den inför UFC 196.

Divafasoner eller inte, men en sak kan man inte ta ifrån UFC:s fjäderviktsmästare Conor McGregor, nämligen det faktum att han är en starkt bidragande orsak till de höga tittarsiffror som organisationens olika evenemang har. Gårdagens presskonferens inför UFC 200, där Daniel Cormier vs Jon Jones 2 presenterades som den nya huvudmatchen, är ett ganska tydligt exempel på vilken magnetisk dragningskraft den irländske fightern har.

Rapporter visar nämligen på det faktum att gårdagens presskonferens drog betydligt färre tittare an den inför UFC 196, där McGregor i huvudmatchen, som gick i weltervikt, mötte Nate Diaz. Den ursprungliga tanken från UFC:s sida var att de två krigarna skulle mötas i en returmatch som skulle kröna matchkortet för UFC 200. Dessa planer sprack som bekant när “The Notorious” helt sonika vägrade att ställa upp på promotion inför galan ifråga.

Siffrorna från gårdagens presskonferens, som presenteras av webbsajten bjpenn.com, talar sitt tydliga språk. Den drog 33 000 tittare, vilket kan jämföras med presskonferensen inför UFC 196 som drog hela 360 000 tittare. Nästan elva gånger fler tittare alltså. Folket på UFC:s PR-avdelning lär nog klia sig i huvudet nu och ställa sig frågan huruvida supergalan UFC 200 kommer att kunna bli den gigantiska folkfest som den är tänkt att vara, utan McGregors medverkan.

Vad tror ni läsare om detta?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorDaniel CormierJon JonesNate DiazNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikelZuffa

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
10 Kommentarer
 • M Powah
  28 April 2016 at 07:25

  Otippat…

 • erki
  28 April 2016 at 08:45

  Orka bry sig i om conor är med eller inte, nu vänder vi blad och går vidare som Kungen hade sagt

  • Mike_Maniac
   28 April 2016 at 01:22

   UFC flyger in Sveriges konung som språkrör i detta ärende :D

 • Toks1
  28 April 2016 at 09:51

  Conor satte sig i en position han sen inte orkade/mäktade med vilket ingen skulle fixat. Nu ska han inte fightas på 200, klart.
  Sen tror jag sådär mkt på dessa olika siffror om intresse. Conor är en supermagnet av pengar och intresse så den nivån når man säkert inte. Sen ska man inte underskatta vad Jones v DC II kan och kommer skrapa ihop. Sen är resten av kortet rätt jäkla tungt.
  UFC drar igång marknadsmaskinen så får vi se vart vi landar.

 • Adam Karlsson
  28 April 2016 at 12:37

  Vad är det som är grejen? Stjärnor kommer och går, är dom bökiga så dör de ut snabbare. UFC dör inte för att EN irländaren krånglar, de har överlevt “incidenter” förut, så varför inte denna gång?

  • Mike_Maniac
   28 April 2016 at 12:40

   ORD !

  • Henrik Söderström
   28 April 2016 at 01:07

   Visst är det så, men de har samtidigt ingenting att ersätta honom med som väcker samma intresse hos fansen IMO.

   • Adam Karlsson
    28 April 2016 at 03:18

    Bara fylla igen med en rivalitet som de gjorde, med JBJ o DC. Ser hellre den än en pengakåt fighter som flashar med sparkar och sina jävla “mjuvments” som ändå inte hjälpte i en match mot en äkta fighter, som man finner i Nate.

 • Barfly_nr1
  28 April 2016 at 01:35

  Man tappar säkert många sk “trend-fans” men Folk med ett genuint mma intresse kommer naturligtvis inte att svika. Så alla Conor dickriders får väl kolla på paradise hotel eller big brother istället. Där finns det fullt med gaphalsar som kräver uppmärksamhet.

 • DANAWHITE666
  28 April 2016 at 06:13

  Jones mot Dc 2 är ju sjukt mycket bättre en Diaz mot mcg 2! Jag är nöjd och glad iallafall..Släng in Teixeira mot Johnson också..eller Lawler mot woodley så blir ju detta skitbra!

 • Svara