Exklusivt om UFC Stockholm 2013 – Reza Madadi och Chris Spång går match, Sirwan Kakai inte aktuell för UFC-kontrakt, med mera

Ny information gällande matchningar och fighters på UFC Stockholm 2013: Gustafsson vs Mousasi har offentliggjorts. En källa inom UFC meddelade nyligen för MMAnytt om att både Reza “Maddog” Madadi (12-3) och Chris “The Kiss” Spång (5-1) är officiellt klara för galan, men att de inväntar motstånd. Dessvärre kommer UFC inte att skriva kontrakt med fler svenskar inför galan.

Källan bekräftade för MMAnytt att UFC söker motstånd för Madadi på UFC Stockholm, som länge förväntats vara en av deltagarna på kortet. Madadi gjorde sin UFC-debut på organisationens första besök i Sverige där han besegrade Yoislandy Izquierdo via giljotin i den andra ronden. Han var senast aktuell på UFC 153 där han förlorade ett kontroversiellt delat domslut mot Cristiano Marcello.

Även Spång kommer att göra sin UFC-debut i Globen. Spång gick tre matcher i Strikeforce varav två slutade i vinst och en i förlust. Den 25-årige smålänningen gästade senast buren då han mötte Nah-Shon Burrell, som svensken besegrade via en imponerande teknisk knockout i den första ronden på Strikeforce: Barnett vs Cormier.

Källan meddelade dessutom att Magnus “Jycken” Cedenblad (10-4) kommer gå match på galan om han får medicinsk godkännande. Den svenske mellanviktaren var bokad mot Rafael NatalUFC on FOX 6, men tvingades dra sig ur på grund av en allvarlig ögonsjukdom. UFC avvaktar än så länge och är villig att ge honom en match vid möjlighet.

Det var dock inte enbart goda nyheter källan meddelade. UFC planerar inte att skriva kontrakt med ytterligare svenska fighters, vilket innebär att svenskar som Sirwan Kakai, Assan Njie och Max Nunes inte ännu är aktuella för ett kontrakt med världens största MMA-organisation. Den skånske fjäderviktaren Martin Svensson, som utmanade “Maddog” och var villig att gå upp en viktklass för att möta honom kommer inte att ställas mot lättviktaren.

Det tillfälliga matchkortet för UFC Stockholm 2013: Gustafsson vs Mousasi finner ni nedan, vem tycker ni att Madadi och Spång borde ställas mot?

  • Lätt tungvikt: Alexander Gustafsson vs Gegard Mousasi
  • Fjädervikt: Hamid “Akira” Corassani vs Robbie Peralta
  • Weltervikt: Papy Abedi vs Besam Yousef
  • Lättvikt: Reza Madadi vs TBA
  • Weltervikt: Chris Spång vs TBA

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
MMAnytt.seSvenska FightersUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...