Exklusivt om UFC Stockholm 2013 – Reza Madadi och Chris Spång går match, Sirwan Kakai inte aktuell för UFC-kontrakt, med mera

Ny information gällande matchningar och fighters på UFC Stockholm 2013: Gustafsson vs Mousasi har offentliggjorts. En källa inom UFC meddelade nyligen för MMAnytt om att både Reza “Maddog” Madadi (12-3) och Chris “The Kiss” Spång (5-1) är officiellt klara för galan, men att de inväntar motstånd. Dessvärre kommer UFC inte att skriva kontrakt med fler svenskar inför galan.

Källan bekräftade för MMAnytt att UFC söker motstånd för Madadi på UFC Stockholm, som länge förväntats vara en av deltagarna på kortet. Madadi gjorde sin UFC-debut på organisationens första besök i Sverige där han besegrade Yoislandy Izquierdo via giljotin i den andra ronden. Han var senast aktuell på UFC 153 där han förlorade ett kontroversiellt delat domslut mot Cristiano Marcello.

Även Spång kommer att göra sin UFC-debut i Globen. Spång gick tre matcher i Strikeforce varav två slutade i vinst och en i förlust. Den 25-årige smålänningen gästade senast buren då han mötte Nah-Shon Burrell, som svensken besegrade via en imponerande teknisk knockout i den första ronden på Strikeforce: Barnett vs Cormier.

Källan meddelade dessutom att Magnus “Jycken” Cedenblad (10-4) kommer gå match på galan om han får medicinsk godkännande. Den svenske mellanviktaren var bokad mot Rafael NatalUFC on FOX 6, men tvingades dra sig ur på grund av en allvarlig ögonsjukdom. UFC avvaktar än så länge och är villig att ge honom en match vid möjlighet.

Det var dock inte enbart goda nyheter källan meddelade. UFC planerar inte att skriva kontrakt med ytterligare svenska fighters, vilket innebär att svenskar som Sirwan Kakai, Assan Njie och Max Nunes inte ännu är aktuella för ett kontrakt med världens största MMA-organisation. Den skånske fjäderviktaren Martin Svensson, som utmanade “Maddog” och var villig att gå upp en viktklass för att möta honom kommer inte att ställas mot lättviktaren.

Det tillfälliga matchkortet för UFC Stockholm 2013: Gustafsson vs Mousasi finner ni nedan, vem tycker ni att Madadi och Spång borde ställas mot?

 • Lätt tungvikt: Alexander Gustafsson vs Gegard Mousasi
 • Fjädervikt: Hamid “Akira” Corassani vs Robbie Peralta
 • Weltervikt: Papy Abedi vs Besam Yousef
 • Lättvikt: Reza Madadi vs TBA
 • Weltervikt: Chris Spång vs TBA

Kategorier
MMAnytt.seSvenska FightersUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
34 Kommentarer
 • Henric Andersen
  4 February 2013 at 09:59

  Kul med svenskar, men med höjda biljettpriser vill man ha något fetare än Jycken, Spång, Hamid, Besam och Papy. När släpps dom riktiga bomberna?

  • ChuteBoxe
   5 February 2013 at 05:45

   Antagligen blir det inga speciella “bomber”…

 • Anton
  4 February 2013 at 10:15

  Ja hittils så är det bara Alex vs Mousassi som är värdigt ett huvudkort, detta duger fan inte så här kort inpå biljettsläpp..

  • Jonte14
   4 February 2013 at 10:29

   Du behöver ju inte åka dit om du inte vill.

   • Anton Karlin
    4 February 2013 at 11:18

    Lugn och fin nu, jag vet mycket väl att närvaro är frivilligt men det vore ändå trevligt att veta vad man köper biljetter till.

  • Andreas Waldahl Fd Lidfors
   4 February 2013 at 10:55

   Antagligen är alla matcher förutom Gustaffsons undercard. Brukar alltid vara några fina namn på huvudkortet, Sist var det helt ok.

   Tänk på att det “bara” är ett fuel kort eller som det numera hetter fox sports 2.

 • Kirurgen
  4 February 2013 at 10:17

  kul med spång!

 • Jonte14
  4 February 2013 at 10:32

  Men ge er nu.. Jag orkar inte med samma jävla gnäll som ifjol när kortet inte “dög” för helvete vi ska vara jävligt glada att de ens kommer hit!! Vet ni inte hur många länder som gärna velat ha denna gala istället? Ni skämmer ut svenska fans.

  • Ibrahim Balboa
   5 February 2013 at 12:00

   Förra året såg jag ingen gnälla? Jag ser inte ens mkt gnäll nu.

   Vi är alla glada att Ufc kommer hit.

  • razta
   5 February 2013 at 12:57

   Varför ska vi vara glada för att UFC kommer hit om kortet suger? Vad tror du är anledningen till att dom kommer? För att vara snälla? Det finns en anledning till varför dom kommer och den är att dom vill tjäna mer pengar. Säljer man en produkt så måste den produkten hålla en viss kvalitet annar sviler konsumenterna.
   Här på MMANytt är UFC ena dan ett hemskt företag som låter Sonnen gå match mot Jones för att dom ska tjäna mer pengar men mästa dag ska vi tacka UFC för att dom är snälla och kommer till Sverige? I think not

   • Jonte14
    5 February 2013 at 03:32

    Nähe slapp inte detta gnäll i år heller..

    • Erik
     5 February 2013 at 06:38

     Du behöver ju inte läsa kommentarerna om du inte vill.

   • sparwen
    6 February 2013 at 10:59

    Men vad tror du man kan förvänta sig för kort till en sverige gala, dom försöker ju få med så många svenska fighters som möjligt och efter som att vi inte har många kända fighters så kan dom inte få specilet storta kort. Men om ett kanske ett år eller 2 när våra svenskar har klättrat högre upp på ufc listan så aknske vi kan få bättre kort på våra event.
    Hoppas då man kan slippa allt jävla tjat om att korten är dåliga.

    Och anledningen till att sonnen går match mot jones var att han var den enda som tacka ja och så var även dom andra stora utmanarna upptagna med fighter, ska då jones stå o vänta på en fight eller??

  • Erik
   5 February 2013 at 02:49

   Jag skulle i alla fall inte köpa en biljett utan att veta någonting om matcherna. Folk funkar väl olika helt enkelt…

   • Jonte14
    5 February 2013 at 03:29

    Vad vill du titta på? Nån speciell fighters kropp? Du vet inte hur matcherna är förrän efter galan oavsett vilka namn som är med.

    • Erik
     5 February 2013 at 06:37

     Jag vill se maincard innan jag bestämmer mig. Jag vet ju vilka fighters jag gillar att se, och vice versa.

     Det har såklart ingenting att göra med ifall jag tycker UFC i Sverige är bra eller dåligt, men det finns en möjlighet att jag väljer att kolla på det hemma istället. Inte så komplicerat egentligen.

 • Dreven
  4 February 2013 at 10:59

  Hoppas Reza och Spång får möta stora namn så man blir riktigt taggad.

 • SilvaKnows
  5 February 2013 at 10:53

  Härligt att Joe Silva inte gav efter alla retards som “skrek” för att ha in Martin Svensson.

  • Patberry
   5 February 2013 at 07:29

   Han gav inte heller efter för alla som skrikit om Assan o sirwan so whats your point din småaktige rackare

 • MartinEriksson84
  5 February 2013 at 12:21

  Ajdå! Vill verkligen se Sirwan få chansen så snart som möjligt och det här var ju ett grymt tillfälle. Men med tanke på hur skadedrabbade alla kort brukar vara så har vi nog inte hört det sista om vilka svenskar det är som kommer fightas på galan.

 • nitohu
  5 February 2013 at 12:54

  När vet vi om huvudeventet blir fem ronder ?

  • Jonte14
   5 February 2013 at 03:28

   De har väl sagt att alla main event kommer vara 5 ronder. Har varit så en tid nu

   • Lallarn
    5 February 2013 at 04:12

    Ja, men som George Sallfeldt berättade i nån podoplata så måste de söka tillstånd om det ska vara 5 ronder. Och vad jag förstått hade de vid den tidpunkt ännu inte gjort det, men de skulle.

  • Jack J-Dawg Brandt
   5 February 2013 at 03:47

   Tror vi kan vara rätt säkra på att det inte kommer bli det, i Sverige är det ju bara tillåtet med 3 ronder… O tror inte det kommer ändras bara för att UFC vill det

   • nitohu
    5 February 2013 at 05:08

    Det går att ansöka om ett undantag

    • Jack J-Dawg Brandt
     5 February 2013 at 08:53

     Det går, men den svenska byråkratin är inte känd för att vara snabb eller lätt att jobba med. Vi kan hoppas på att det blir 5 men jag ser det som väldigt otroligt

 • Yazzman
  5 February 2013 at 05:59

  Än så länge är det bara alex vs moussai som man vill se, hoppas det dyker upp några större namn de här dagarna annars börjar det kännas tveksamt om man köper biljetter.

 • pege_
  5 February 2013 at 07:15

  Jag bryr mig inte speciellt mycket om vilka matcher som är före main-event-Alex..

  Alla vi som var där ifjol borde inte ha några problem med att hosta upp pengar bara för att få sitta inne i ett elektriskt Globen under main, sjukt skönt känsla!

  Visst vore det trevligt med fler stora namn, men inte ett måste för att jag ska pallra mig dit.

 • Rocky balls
  5 February 2013 at 10:33

  ufc london om 10 dagar ingen jättematch typ, varit flera bra galor i rad
  nu så kommer väl lite sämre ibland då.
  hoppas på något stort namn också behöver ju vara minst 1 men det är det ju alex mot mousasi!!!
  hur stor match som helst, alex borde få titelchans vid vinst eller max 1 till, många som vill ha mot jones nu som dan henderson, jäkla vitor vad du slet i jones arm det ställer till det.:D
  och om mousasi vinner klättrar han från rank 10 till 2-4 typ och är nära titeln.

  kan också bli en av dom bästa matcherna någonsin om någon gör bort sig lite och chansslåss och rallarsvingar. vänds hit och dit och man vet ej vem som ska vinna!!!!! MEN vill hellre alex ska vinna på knock rond 1 eller fega till descision blir för nervös annars . hehe vi får se.
  Main Card

  Barao vs McDonald

  Swanson vs Poirier

  Manuwa vs Diabate

  Nelson vs Santiago

  Te Huna vs Jimmo

  Mills vs Riddle

  Prelims

  Etim vs Forte

  Sass vs Castillo

  Ogle vs Grispi

  Watson vs Nedkov

  Lee vs Tezuka

  Harris vs Gomezoc

 • Allt om UFC Stockholm 2013: Gustafsson vs. Mousasi | MMAnytt.se
  6 February 2013 at 02:20

  […] Reza Madadi vs TBA […]

 • Chris Spång gör UFC-debut mot Adlan Amagov på UFC Stockholm | MMAnytt.se
  8 February 2013 at 05:44

  […] MMAnytt kunde tidigare rapportera att Chris ”The Kiss” Spång skulle gå en match på UFC Stockholm 2013, och nu har han även fått en motståndare. Det blir före detta Strikeforce-fightern Adlan Amagov som ställs mot svensken, bägge gör sina UFC-debuter på galan. […]

 • thepremierhost.com scam web hosting
  2 April 2013 at 04:47

  Beneficial Web site…

  […]Fantastic story thinking I might combine a few not related[…]…

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...