Exklusivt: Reza Madadi skriver kontrakt med UFC och MMAnytt, debuterar på UFC on FX 1 mot Rafaello Oliveira


Foto: Patrick Jenkinson, Nyheter24

MMAnytt kan exklusivt avslöja att svensken Reza “Mad dog” Madadi har skrivit ett kontrakt med UFC. Han kommer att göra sin debut på UFC on FX 1 den 20 januari mot Rafaello Oliveira, en match som kommer att sändas på det preliminära kortet.

Reza rider för tillfället på sex raka vinster, där den senaste var mot Rich ClementiSuperior Challenge 7, en kontroversiell match han vann via ett enhälligt domslut. En match som även gjorde honom till Superior Challenges första lättviktsmästare. Innan dess har han dock hunnit med att besegra bland annat brazilianaren Carlo Prater via ett mycket mindre kontroversiellt enhälligt domslut, samt avslutat TUF-kändisen Junie Browning via en giljotin bara 22 sekunder in i rond 2. Totalt sett så har Reza samlat ihop ett MMA-rekord på 11-2 när han nu kommer att kliva in i UFC-buren i slutet av januari.

Hans motståndare Rafaello Oliveira kommer i grund och botten från Brasilien och sitter för närvarande inne med ett MMA-rekord på 14-5. Det här är hans andra vända i UFC, där han vid den förra omgången besegrade John Gunderson, men förlorade mot Nik Lentz och Andre Winner via två enhälliga domslut. Det betydde att han inte var välkommen i organisationen längre, och fick skaffa ett par vinster utanför. Sagt och gjort så samlade Oliveira på sig fyra raka vinster i diverse organisationer och blev sedan välkommen tillbaka. Hittills i den andra omgången har han hunnit med två matcher, och dessvärre två raka förluster mot Gleison Tibau och Yves Edwards.

I samband med det Rezas UFC-debut har MMAnytt även skrivit ett kontrakt med Reza för att vara officiella sponsorer av hans matcher på de kommande UFC-galorna. Något som kommer kunna hjälpa honom att träna mer oberoende och större chans att hjälpa honom få den träningen han behöver inför hans livs största match på UFC on FX 1.

Se alla galor från UFC live på Viaplay - Klicka här
Kategorier
UFC

All in
Omröstning

Vem vill ni se debutera på UFC Stockholm?

Visa resultat

Loading ... Loading ...