EXKLUSIVT: Supertalangen tas ifrån UFC-galan på grund av visumproblem

✅ TREDJE gången ryssen får problem med visum ✅ Fem raka knockoutvinster i UFC

Enligt källor till MMAnytt kan vi nu exklusivt rapportera om att den ryske lättviktaren Mairbek “Beckan” Taisumov (27-5) tvingats dra sig ur det planerade mötet med veteranen Evan Dunhamn (18-6-1) på UFC 223 den sjunde april. Utifrån rapporterna är det återigen visumproblem som ställer till det för Taisumov, som två gånger tidigare tvingats dra sig ur matcher i UFC på grund av samma problem. Taisumov eller UFC har ännu inte officiellt kommenterat ärendet, men förväntas göra det inom kort.

Taisumov var planerad att möta UFC-veteranen Dunham  i en match som vid vinst hade kunnat föra tjetjenen till UFCs topp 15-rankning, en position som vissa fans anser att han redan förtjänar. Dunham är obesegrad i sina fem senaste framträdanden och kommer senast från en oavgjord match mot Beneil DariushUFC 216.

Fem raka knockoutsegrar i UFC

Mairbek Taisumov. Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Taisumov är en av lättviktdivisionens mest dolda talanger. Han har vunnit hela fem raka matcher i UFC, alla via knockout inom de två första ronderna. I sin UFC-debut år 2014 mötte han sydkoreanen Tae Hyun Bang och vann via domslut, men fick därefter se sig själ besegrad av brassen Michel Prazeres på samma vinstmetod. Sedan dess har dock vinden vänt för Taisumov som samlat ihop knockouter över fighters som Alan Patrick och Damir Hadzovic.

I sitt senaste framträdande knockade Taisumov brassen Felipe Silva och tjänade därmed ihop sin tredje raka matchbonus av UFC. Med tanke på att det inte var en skada finns det god chans att Taisumov återvänder igen inom kort, UFCs officiella uttalande lär dock klargöra tjetjenens närmsta framtid i organsaitionen.

Vem vill du se Taisumov möta härnäst? 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]