Exklusivt: UFC har rivit Per Eklunds kontrakt

press_per_eklund

Efter tre matcher och ett rekord på 1-2 har UFC rivit svensken Per Eklunds kontrakt. Vi skrev en snabb stänkare igår angående hur vi trodde det var och våra frågor blev idag besvarade från vår kontakt hos Zuffa, ägarna av UFC, på andra sidan Atlanten.

De bekräftar att Per Eklund nu har blivit av med sitt kontrakt och således är ute ur organisationen. Nu är ordet “rivit” kanske inte är det ordet man ska använda då han från början hade ett kontrakt på tre matcher, dessa tre matcher är över och däribland en vinst. Efter detta så ansåg UFC att en förlängning av kontraktet inte var något intressant.

Mycket tråkigt, men ändå inte så oväntat. Att UFC använder sig av ett trematchers-kontrakt och sparkar de som inte vinner minst 2 av dessa 3 matcher är inte en nyhet. Det har hänt väldigt många gånger och de måste också göra så för att hålla toppskiktet av tävlande i sin organisation. Vi hoppas dock att Eklund tävlar i några mindre organisationer, får på sig några vinster, och sen beger sig tillbaka till staterna för en eventuell comeback.

Men icke att förtrösta för oss som gärna vill se svenska MMA-talanger explodera i UFC. Bielkhedens framtid i organisationen är förstås väldigt osäker den också, men Jörgen Kruth har börjat tävla i MMA och det framtida hoppet Victor Cheng ska börja tävla hos Strikeforce.

Mycket tråkigt, men vi önskar Eklund all lycka i framtiden.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
UFC
33 Kommentarer

Svara