Exklusivt – UFC: Sweden bokat den 14 april

UFC: Sweden, eller UFC: Sverige, har blivit bokat. MMAnytt.se har exklusivt kunnat bekräfta detta från flera olika källor nära organisationen att galan kommer att ske den 14 april nästa år.

Galan i sig kommer med största sannolikhet vara en numrerad gala, då UFC ännu aldrig haft en Fight Night utanför USA. Men just den detaljen är inget vi ännu har kunnat bekräfta. Galan kommer att ske i Globen och allt pekar just nu på att det kommer att vara slutsålt illa kvickt.  UFC räknar med att gå ut med denna nyhet officiellt under UFC 141 nu den 30 december, eller runt den tiden.

Det finns dock lite av ett problem här. Vanligtvis så är samtliga huvudevent under UFCs banner 5 ronder långa. Men enligt de reglerna som finns i Sverige så accepteras max 3 ronder långa matcher. Hur UFC kommer att tackla den här frågan är osäkert, men troligtvis kommer de inte ha så mycket val än att hålla ett huvudevent på tre ronder, för att få igenom en ansökan för fem rondersmatcher kommer att ta för lång tid.

Många datum har ryktats för den här galan, men nu ser det alltså ut att vara klart. Speciellt när flera olika källor bekräftar samma datum. Det vi kan börja spekulera i nu är vilka som faktiskt kommer att deltaga på det här matchkortet och vilka svenskar som kommer att dyka upp.

OHMBET BÄSTA SPELBOLAGET FÖR MMA & UFC ODDS - Spela på UFC 232: Gustafsson vs. Jones
Kategorier
Svenska NyheterUFC

Omröstning

Jon Jones vs. Alexander Gustafsson är bokad och klar för UFC 232! Vem vinner?

Visa resultat

Loading ... Loading ...