Fabricio "Vai Cavalo" Werdum. Foto: Mazdak Cavian

Fabricio Werdum skriver på nytt kontrakt – sträcker sig över åtta matcher

Tungviktsmästaren Fabricio “Vai Cavalo” Werdum har skrivit på ett nytt kontrakt med UFC, som gäller åtta matcher. Enligt uppgifter ska det vara av sjusiffrigt värde.

Sedan återkomsten till UFC efter en tid i Strikeforce, har vägen gått spikrakt för Fabricio Werdum (20-5-1). Efter fyra raka vinster tog han den tillfälliga tungviktstiteln i en match mot Mark Hunt (11-10-1), för att sedan unifiera den och besegra den dåvarande mästaren Cain Velasquez (13-2) på imponerande vis i somras.

Pengarna börjar rulla in

Nu har brasilianaren något annat att glädja sig åt. Han har nämligen skrivit på ett nytt kontrakt som ska vara av sjusiffrigt värde, enligt MMA Fighting. Kontraktet sträcker sig över hela åtta matcher.

Werdum briljerade i det första mötet mot Velasquez. Foto: UFC

Werdum med bältet runt midjan efter vinsten mot Velasquez på UFC 188 i Mexiko. Han bjöd där på en spektakulär prestation och vann via submission. Foto: UFC

Tar sig an Velasquez i en returmatch härnäst

Werdum kommer i sin nästa match att återigen möta Velasquez. Många resonerade som så att Velasquez inte hade anpassat sig tillräckligt till den mexikanska höjdnivån, till skillnad från Werdum, och att det påverkade resultatet.

Herrarna agerar huvudmatch på UFC 196 i Las Vegas. Galan äger rum på MGM Grand Garden Arena den sjätte februari, i samband med Superbowl Weekend.

Hur länge tror ni Werdum håller kvar titeln?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Fabricio WerdumNyheterSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
4 Kommentarer
 • Jdoe
  20 December 2015 at 06:05

  1 000 000 / 8 = 143 000 per match!

  Pengarna rullar in!

  • Frantic
   20 December 2015 at 06:53

   Sedan tillkommer nog en del ppv% också, brukar vara så för bälteshållare/populära fajters.

   Men jag håller med din sarkasm i att det låter lite väl lite $$$

 • TheVobb
  20 December 2015 at 07:02
 • Qrille Qrokodil
  20 December 2015 at 07:44

  Han är grym. Verkligen.

 • Svara