Fabricio "Vai Cavalo" Werdum. Foto: Mazdak Cavian

Fabricio Werdum vill få nästa titelchans: “This MUST happen!”

Efter den strukna matchen på UFC 207 hoppas nu Fabricio Werdum på att istället få nästa titelchans.

I helgen stod det klart att kommissionen i Nevada nekar Cain Velasquez (14-2) licens inför den tilltänkta returmatchen mot Fabricio Werdum (21-6-1), av medicinska skäl. Som en följd har UFC meddelat att även Werdum stryks från matchkortet – och nu hoppas den topprankade brasilianaren istället på att få slåss om titeln härnäst.

Den regerande tungviktsmästaren Stipe Miocic (16-2) har inget bokat titelförsvar i dagsläget och de flesta utgick från att utmanaren skulle avgöras i returmötet mellan Werdum och Velasquez. “Vai Cavalo” har varit tydlig med sin önskan att få en andra chans på Miocic sedan titelförlusten i maj och då han är den högst rankade tungviktaren just nu är det mycket möjligt att han får som han vill.

Samtidigt gör Junior Dos Santos (18-4) upp mot Stefan Struve (28-8) i februari. De två är de enda som hittills har lyckats besegra Miocic och vinnaren där kan själv ha starka argument för att få titelmatchen.

Vad säger ni – förtjänar Werdum en ny chans mot Miocic?

Omslagsbild: Mazdak Cavian

Kategorier
Fabricio WerdumNyheterRekommenderatSenaste NyttStipe MiocicUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
7 Kommentarer
 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  26 December 2016 at 06:45

  Har inget emot det faktiskt.

 • Johan
  26 December 2016 at 06:49

  Skrota JDS-Struve och gör contendermatch i januari/februari mellan JDS-Werdum.

  • Batman
   26 December 2016 at 10:27

   Jag håller med. JDS-Verdum som contendermatch. Tyvärr ganska tunt i toppen av hw just nu. Hoppas att någon av de nya kan komma in i top5 under 2017.

 • sepenoob
  26 December 2016 at 07:29

  Möt nån av dom du tackade nej till istället din fegis. Vill bara se JDS dra en upercut from hell på honom.

  • DANAWHITE666
   27 December 2016 at 04:07

   Jepp…en till KO på den karln hade man inte bangat på se

 • Picknickname
  27 December 2016 at 08:30

  Klart Verdum förtjänar en returmatch! JDS är 3-3 och Verdum 12-3 med senaste förlust som mästare. Struve är inte där och Cain vågar man väl knappt boka in på ett huvudkort längre!? Så nog tycker jag Verdum förtjänar det mest just nu…

 • DANAWHITE666
  27 December 2016 at 04:06

  Om han tar jds matchen och vinner så ser jag gärna denna..men han verkar inte vilja ta matcher på kort notis…eller han kanske bara inte ville slås homos som han själv sa?

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...