Fabricio "Vai Cavalo" Werdum. Foto: Mazdak Cavian

Fabricio Werdum vill få nästa titelchans: “This MUST happen!”

Efter den strukna matchen på UFC 207 hoppas nu Fabricio Werdum på att istället få nästa titelchans.

I helgen stod det klart att kommissionen i Nevada nekar Cain Velasquez (14-2) licens inför den tilltänkta returmatchen mot Fabricio Werdum (21-6-1), av medicinska skäl. Som en följd har UFC meddelat att även Werdum stryks från matchkortet – och nu hoppas den topprankade brasilianaren istället på att få slåss om titeln härnäst.

Den regerande tungviktsmästaren Stipe Miocic (16-2) har inget bokat titelförsvar i dagsläget och de flesta utgick från att utmanaren skulle avgöras i returmötet mellan Werdum och Velasquez. “Vai Cavalo” har varit tydlig med sin önskan att få en andra chans på Miocic sedan titelförlusten i maj och då han är den högst rankade tungviktaren just nu är det mycket möjligt att han får som han vill.

Samtidigt gör Junior Dos Santos (18-4) upp mot Stefan Struve (28-8) i februari. De två är de enda som hittills har lyckats besegra Miocic och vinnaren där kan själv ha starka argument för att få titelmatchen.

Vad säger ni – förtjänar Werdum en ny chans mot Miocic?

Omslagsbild: Mazdak Cavian

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Fabricio WerdumNyheterRekommenderatSenaste NyttStipe MiocicUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...