Fabricio Werdum vs Travis Browne kan bli huvudevenemang på UFC on FOX 11

Den hawaiianske tungviktaren Travis Browne.

Det är en stor match, mellan stora tungviktare, och tungviktsmötet kan bli den största matchen på hela UFC on FOX 11.

Även om matchen först rapporterades äga rum i mars så bekräftades en match mellan Fabricio ”Vai Cavalo” Werdum (17–5–1) och Travis ”Hapa” Browne (16-1-1) för UFC on FOX 11 nyligen. Det antogs först att Werdum vs Browne skulle bli delat huvudevenemang, men matchen kan få äran at höjas upp ännu mer. UFCs vd Dana White berättade på presskonferensen efter UFC Fight Night 35 att tungviktsmötet mycket väl kan bli huvudevent på galan.

“Well, we didn’t say it wasn’t (going to be the headliner),” sa White till MMA Junkie efter UFC Fight Night 35. “We’re still building the card.”

Att matchen skulle bokas var i stort set klart sedan Browne segrade i sin senaste match på UFC 168. UFCs tungviktsmästare Cain Velasquez återhämtar sig för tillfället från en axelskada som åtgärdades via en operation  föra året. Han förväntas vara tillbaks i buren tidigast till sommaren 2014. Vad som är säkert dock är att vinnaren av WErdum vs Browne kommer att utmana om titeln, och det ger ännu mer aneldning till att ha matchen som huvudevenemang på UFC on FOX 11.

“It’s a big fight,” White said. “The winner of that fight fights the heavyweight champion (Cain Velasquez) for the title.”

White menar dock att UFC idealt hade bokat in en titelmatch för huvudevenemanget på UFC on FOX 11, men att Wrdum vs Browne blir det närmsta man kommer då vinnaren får en titelchans.

Brassen Fabricio Werdum byggde upp ett namn för sig själv i Pride med segrar över bland andra Roman Zentsov och Alistair Overeem. “Vai Cavalho” förlorade ett domslut mot Antonio Rodrigo Nogueira i kvartsfinalen av 2006 Pride Openweight Grand Prix. Efter en submissionvinst över Alexander Emelianenko gjorde han UFC-debut mot Andre ArlovskiUFC 70, men förlorade än en gång ett domslut. Brassen följde upp med två raka TKO-vinster över Gabriel Gonzaga och Brandon Vera och var på väg mot en titelchans innan debutanten och då okände Junior Dos Santos knockade Werdum i den första ronden på UFC 90. Werdum lämnade UFC och vann tre raka matcher i Strikeforce, och blev den första som besegrade Fedor Emelinaneko via submission. Efter en domslutsförlust i en returmatch mot Overeem återvände han till UFC där han nu vunnit tre raka matcher, senast en submissionvinst i en returmatch mot Nogueira, och innan dess en seger på teknisk knockout över Mike Russow.

Travis Browne har hunnit med att gå åtta UFC-matcher sedan debuten under sommaren 2010. Han besegrade i debuten James McSweeney innan en kontroversiell oavgjord match väntade mot Cheick Kongo. I sin nästa match satte han igång en ny vinstsvit genom att knocka Stefan Struve med en superman punch och han fortsatte sedan med att besegra Rob Broughton via domslut och Chad Griggs via submission. Efter det så väntade Antonio ”Bigfoot” Silva som var stor underdog precis som i brassens match med Overeem. Browne åkte på en skada tidigt i den första ronden och det slutade med att Silva vann via TKO. Han har nu radat upp tre raka “Knockout of the Night” då han besegrat både Gabriel Gonzaga, Alistair Overeem och Josh Barnett i den första ronden.

Fabricio-Werdum_837_left50

Fabricio Werdum vs Travis Browne

UFC on FOX 11 går av stapeln den 19 april i Amway Center i Orlando, Florida. Vilken tungviktare vinner?

Kategorier
UFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
9 Kommentarer
 • ivey2
  16 January 2014 at 04:20

  “Efter det så väntade Antonio ”Bigfoot” Silva som var stor underdog precis som i sin match med Overeem.”

  Vad nu? Det kan man väl ändå knappast påstå att han skulle varit.

 • Nils
  16 January 2014 at 04:28

  Man har alltså övergett att locka till sig tittare.

 • Guest
  16 January 2014 at 06:56

  Fun fact! Travis Browne var riktigt nära på att förlora mot Cheick Kongo i deras möte. Kongo fick dock poäng avdrag för att han tog tag i Brownes shorts hela tiden.

  • Robin
   16 January 2014 at 07:47

   Haha just det! Fattade inte varför han fortsatte att göra det där.. kanske verkligen ville ha av dem:p

  • MMAtte
   16 January 2014 at 10:30

   Jo men tänker att han jobbat på dem luckorna det börjar ju ändå vara några år sedan. nu. Men visst känns det som att Browne´s ground game är det som man kan ifrågasätta.

 • Joel M Lindmark
  16 January 2014 at 08:51

  Håller på Werdum.

  • RearNakedChoke
   17 January 2014 at 11:06

   Jag gillar Browne mycket mer än Werdum(mycket på grund av hans match mot Reem i SF) men jag tror att titelmatch mellan mr brown pride och Werdum är mer intressant (sorry Browne). Så jag håller på den fightern jag gillar minst i denna, och därmed håller jag med dig. Är det konstigt att hålla på den man gillar minst?

 • Criixxus
  17 January 2014 at 12:22

  och här får HAPA sin titelchans..

 • Headown
  17 January 2014 at 07:18

  Browne.

 • Svara