Fans och fighters kräver en panelmedlems avstängning från UFCs rankning

Kontroversiella meddelanden har lett till att flera fans och fighters nu vädjar till UFC för en avstängning. 

UFCs rankning görs av diverse skribenter, reportrar och andra mediemedlemmar. De röstar varje vecka och när alla röster sammanställts görs även de nya rankingarna. En mediemedlem har dock hamnat i blåsväder efter kontroversiella och oprofessionella meddelanden på Twitter.

Det rör sig om amerikanen Justin Mayer, vars arbetsgivare inte framgår. I helgen offentliggjorde han meddelanden avsedda för Tyron Woodley, om varför Mayer inte anser att han förtjänar varken en titelchans eller högre rankning.

slack-imgs.com.0

Mayer gav sig sedan på Dominck Cruz och fortsatte kritisera Woodley.

slack-imgs.com1.0

Flera fans och fighters reagerade på Mayers Twittermeddelanden och tungviktaren Ben Rothwell notifierade även UFCs tjänsteman Dave Sholler, som meddelade att UFCs personal undersökte ärendet.

Untitled.0

Woodley svarade även på Mayers meddelanden, men Mayers konto på Twitter har sedan dess raderats.

“@JBizzness34 Just read ur ignorant comments. I pray you don’t let him vote on ranking. None of his 32 follower even care”

Då Mayers arbetsgivare inte framgår och han istället i sin profil uppger sig vara ett fan av diverse idrottslag på den amerikanska västkusten kan det röra sig om en individ vars uppgifter inte kontrollerats av UFCs personal när han först sökt till att bli panelmedlem. I dagsläget finns dock alldeles för lite konkret information om Mayer samt hur han fock den positionen han hade för att påverka UFCs rankning. I nuläget är han inte längre panelmedlem i UFCsraknningssytem.

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
NyheterSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
2 Kommentarer
 • ViktorElias
  6 October 2015 at 01:27

  Det var väl någon sida som skrev en artikel om hur konstig rankingen var. Man kan ju kolla upp varje enskild “rankare” och de hittade flera stycken som hade både pensionerade och nästintill okända fighters i sin topp 10.

 • DCvsJones
  7 October 2015 at 01:52

  Han är lite som de som fick rösta från MMAnytt, inte professionella journalister, mest hobby journalister utan relevant utbildning eller erfarenheter.

  Mazdak och Sebastian är de enda på MMAnytt som har erfarenhet.

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC Fight Night 20012
  Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
  Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
  Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
  Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
  Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
  Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
  Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...