Michael "Venom" Page. Foto: Bellator MMA

Fem talangfulla welterviktare att hålla ögonen på

MMA-världens landskap ändras hela tiden och det finns alltid flera fighters som är på uppgång. Just nu finns det ett gäng lovande welterviktare som har riktigt goda förutsättningar att slå igenom och bli divisionens nästa stora stjärnor.

 

1. Yaroslav Amosov

Yaroslav Amosov vs Diego Gonzalez

Yaroslav Amosov (17-0) är en imponerande fighter från Ukraina. Trots att han endast är 22 år gammal har han redan hunnit med 17 professionella MMA-matcher – och gått segrande ur samtliga.

Amosov har tidigare vunnit VM-guld i Sambo. Han är en riktigt allsidig fighter som endast har gått till domslut två gånger i karriären. Tidigare tävlade han som mellanviktare, men på senare tid har han hoppat ner en viktklass.

I dagsläget håller den obesegrade talangen till i den ryska Tech-KREP Fighting Championship, som började sändas på UFC Fight Pass i år. I den organisationen har han vunnit sju matcher, inklusive en brutal knockoutvinst över svenske veteranen Diego Gonzalez (19-11, 1 NC).

Sist ukrainaren var aktuell testades han hårt av den då obesegrade tysken Roberto Soldic (6-1-1), men lyckades ändå göra vad som krävdes för att plocka hem ett delat domslut. Med åldern på sin sida har han en enorm utvecklingspotential, och det vore märkligt om han inte kontrakteras av någon större organisation inom en snart framtid.

 

2. Michael Page

Foto: Getty Images

29–årige Michael Page (11-0) har gått från klarhet till klarhet och fortsätter att få varje match att se enkelt ut. De senaste dagarna har man läst hans namn i flertalet rubriker – vilket knappast är utan anledning.

Under lördagens Bellator 158: Daley vs. Lima gick han nämligen upp mot den brasilianska veteranen Evangelista Santos (21-18) framför hemmapubliken i London. Efter en jämn första rond prickade han “Cyborg” med ett flygande knä – som knäckte pannbenet på motståndaren.

“Venom” har endast gått till domslut en enda gång i karriären – då han ställdes mot Strikeforce – och UFC-veteranen Nah-Shon Burrell (14-7, 1 NC). Han har för närvarande hunnit med hela sju matcher i Bellator, men har å andra sidan inte tagit sig an någon i den absoluta toppen ännu.

Om “MVP” kan vinna i samma spektakulära stil mot divisionens främsta fighters, kommer han utan tvekan att få en ännu större stjärnstatus än han redan har idag.

 

3. Emil Weber Meek

Foto: Fabio Barbieri

Norske Emil Weber Meek (8-2, 1 NC) må vara välbekant för alla hängivna läsare på MMAnytt, men det var inte länge sedan han gjorde sitt stora internationella genombrott.

Det var den 21 maj i år som norrmannen fick chansen att möta den välkända brasilianaren Rousimar Palhares (18-7), på den italienska organisationen Venator Fighting Championships tredje gala. Matchen var eventets huvudmatch och organisationens welterviktsbälte stod även på spel.

Som stor underdog gick “Valhalla” in och chockade världen – då han avslutade UFC – och WSOF-veteranen med brutala slag och armbågar redan 45 sekunder in på den första ronden. “Toquinho” hade dessförinnan vunnit titeln i WSOF och försvarat den mot namn som Jon Fitch (28-7-1, 1 NC) och Jake Shields (31-8-1, 1 NC), vilket säger en hel del om Meeks bedrift.

27-åringen må sakna ett obesegrat matchfacit, men han har länge utmärkt sig med sin aggressiva och publikvänliga “kill or be killed”-stil. Nu har han en tre matcher lång vinstsvit och gör sig redo för UFC Fight Night 93: Arlovski vs. Barnett i Hamburg där han kommer debutera för världens största organisation. Han har färdigheterna och karisman att bli en stor stjärna – och snart får vi se hur han handskas med fler fighters av toppkvalitet.

 

4. Alexey Kunchenko

alexey_kunchenko_gym

Ryske Alexey Kunchenko (13-0) är en riktigt vass stående fighter. Han gjorde sin MMA-debut för strax över tre år sedan och har redan hunnit med hela 13 matcher, som alla slutat i vinst via T/KO bortsett från en submission och en seger via domslut.

32-åringen har fortfarande inte tävlat utanför Rysslands gränser, men han har ändå tagit sig an en del erfarna motståndare. Sist han var aktuell var i april i år, då han dessutom fick känna på hur formen är efter tre ronder. Han utmanade nämligen Murad Abdulaev (15-4) om M1-Globals welterviktsbälte, en match som han avslutade i den fjärde ronden.

Inför titelmatchen skrev han på ett exklusivt kontrakt för organisationen, och det återstår att se om han fortfarande är obesegrad när det löpt ut. Men om han fortsätter vinna i spektakulär stil kan han mycket väl ta sig vidare till större organisationer och slå igenom internationellt.

 

5. Darren Till

Darren Till UFC Fight Night 76 Dublin MMAnytt Photo Mazdak Cavian-15

Darren Till (13-0-1) är endast 23 år gammal, men har redan hunnit med 14 matcher i sin professionella MMA-karriär efter att dessförinnan gått obesegrad som amatör med tre raka vinster. Vidare har han stor erfarenhet inom thaiboxning, vilket understryks av hans nio segrar via T/KO.

Till är till grunden engelsman, men är sedan ett tag tillbaka baserad i Brasilien. Han är redan kontrakterad av UFC sedan ett år tillbaka, där han har hunnit med två matcher och visat på stor utvecklingspotential.

I debuten fick många upp ögonen för honom, då han avslutade Wendell de Oliveira Marques (25-10) med brutala armbågar. Sist vi såg honom gasade han visserligen ut efter två ronder, vilket tillät danske Nicolas Dalby (14-1-1) att komma ikapp på domarnas poängkort. Han är dock fortsatt obesegrad i och med att matchen slutade oavgjort.

Nu har han all tid i världen att täppa till sina luckor som fighter och jobba hårdare med konditionsträningen. Det ska bli intressant att se vad en uppgraderad version av honom kan åstadkomma i UFC:s fullspäckade welterviktsdivision.

 

Vem av dessa talangfulla fighters tror ni når längst?

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
BellatorExklusivtM-1 GlobalNyheterRekommenderatSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...