Fighters UFC bör teckna kontrakt med inför debut i Kroatien

UFC kommer att inta Kroatien för första gången den tionde april i år. I dagsläget har inga matcher annonserats, men något som är näst intill självklart är att UFC lär teckna kontrakt med ett antal nya fighters från den regionen – så som de brukar göra vid sådana tillfällen. Med UFC-debut i Balkan och många lovande talanger att välja mellan presenteras nedan ett antal fighters som kan vara intressanta för UFC.

Maro ”Mean Machine” Perak (24-6-1)

Ålder: 33
Viktklass: Tungvikt
T/KO: 12, SUB: 7, DEC: 5

croatia flag
Det som talar emot att Maro Perak skulle få ett UFC-kontrakt är att han endast precis bröt en förlustsvit mot slutet av 2015. Inför det satt han på tre raka förluster, förvisso mot regionalt toppmotstånd som Viktor Nemkov (23-5) och Marcin Tybura (13-1), men få lyckas få UFC-kontrakt när de kommer från förluster. Sedan dess har kroaten återvänt till vinstkolumnen med en seger över ukrainaren Yuri Gorbenko (10-26), och han har flera andra meriter att stoltsera med i sitt matchfacit. Utöver att han avslutat alla utom fem av sina 24 segrar så har han slagit den erfarne amerikanen Travis Wiuff (74-20), den holländska tuffingen Rodney Glunder (25-20-1) och den regionala veteranen Miodrag Petkovic (32-24-1). Perak har krut i nävarna och trots att han är något ojämn har han visat solklart potential. 33 år gammal är det nu det gäller för att avsluta karriären på topp.

Damir ”The Bosnian Bomber” Hadzovic (10-2)

Ålder: 29
Viktklass: Lättvikt
T/KO: 5, SUB: 3, DEC: 2

Flag_of_Bosnia_and_Herzegovina.svg
Så fort UFC-galan i Zagreb annonserades tog dansk-bosniern Damir Hadzovic till sociala medier för att föra en kampanj om ett UFC-kontrakt. Det är något som hade varit välförtjänt då han visat intresse för att hoppa in för att ersätta skadade UFC-fighters, utöver faktumet att han redan mött flera tidigare och nuvarande UFC-fighters. Innan Hadzovic hittade rätt viktklass i lättvikt förlorade han domslut mot den svenske welterviktaren Andreas Ståhl (9-2) samt den polske mellanviktaren Krzysztof Jotko (16-1). Sedan dess är dock Hadzovic obesegrad med sex raka segrar, fyra på avslut. Under sin pågående vinstsvit har ”The Bosnian Bomber” knockat den forne UFC-fightern John Maguire (20-8), besegrat den brittiske topptalangen Martin Delaney (11-1) på poäng samt avslutat veteranen Ivan Musardo (22-9-1). Endast två av Hadzovics matcher har gått till domslut och hans form har varit oerhört stark på sistone. Hadzovic har alla rätta förutsättningar för att lyckas i UFC, tillsammans med lagkamraten Nicolas Dalby (14-0-1), och kan mycket väl dyka upp i oktagonen inom kort.

https://www.youtube.com/watch?v=YthJlDTVL2g

Antun ”Killer” Racic (18-6)

Ålder: 25
Viktklass: Bantamvikt/fjädervikt
SUB: 13, DEC: 5

croatia flag
Den kroatiske submissionartisten Antun Racic lär inte vara särskilt långt ifrån ett UFC-kontrakt. Han har slagit klart godkänt lokalt motstånd som Lemmy Krusic (17-5), Alexei Nevzorov (9-2) samt Atak Nazaryan (16-6), och har fått det att se relativt enkelt ut. Racic har givetvis upplevt en del motgång, men det är mestadels mot respekterat motstånd som Max Coga (12-4), Juha Pekka-Vainikainen (22-11-1) samt ovannämnda Nevzorov som kroaten sedan fick revansch mot. Racic har vunnit fem utan sina sex senaste matcher och kan mycket väl visa sig vara en intressant fighter för UFC inför galan i Zagreb

Damir ”Dado” Mihajlovic (14-7)

Ålder: 33
Viktklass: Weltervikt
T/KO: 1, SUB: 7, DEC: 6

Flag_of_Serbia.svg
Ser man endast till matchfacit så verkar serben Damir Mihajlovic inte nödvändigtvis som den mest lämplige fightern att ta in till UFC, men om man granskar motståndet blir bilden tydligare. ”Dado” har vunnit sex raka matcher, sju utav sina åtta senaste och har på sistone besegrat sina mest meriterade motståndare hittills. Mihajlovic har besegrat den talangfulle kroaten Anton Radman (12-5), Cage Warriors-veteranen Ivica Truscek (31-24) samt den erfarne ungraren Laszlo Soltesz (21-14). Motgångarna har skett mot bland andra Hector Lombard (34–4–1, 2 NC) och Jordan Radev (23-5), betydligt tidigare i Mihajlovics karriär, innan vinden vände för serben. Om UFC är ute efter en ”allt eller inget”-fighter som lämnar hjärtat i buren så är Mihajlovic rätt welterviktare för jobbet.

Vlado ”Sunshine” Sikic (10-0-1)

Ålder: 25
Viktklass: Lättvikt
TKO: 7, SUB: 2, DEC: 1

croatia flag
Den enda obesegrade fightern på listan är kroaten Vlado Sikic som har tävlat professionellt sedan 2010, han är även obesegrad som amatör med tre raka submissionvinster. Jämfört med de andra herrarna så har dock Sikic inte riktigt mött särskilt meriterat eller välkänt motstånd. Han har slagit ett par erfarna fighters som Igor Montes (12-16-1) samt lovande talanger som Stefan Larisch (8-3) och Donovan Desmae (7-2), men frågan är om inte UFC behöver se mer för att övertygas.

Vilka fighters från Kroatien, Balkan och närliggande områden hade ni velat se debutera i UFC den tionde april?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara