Finalen av The Ultimate Fighter 16 – Vad nu då?

I vanlig ordning ställs frågan ”Vad nu då?” när jag spekulerar kring vad som väntar deltagarna från huvudkortet på finalen av The Ultimate Fighter 16.

Spekulationer kring framtiden för deltagarna på galans underkort finner man här.

Roy Nelson

Nelson sa efter galan att han gått vidare från att tänka på en match mot Carwin. Må så vara men om UFC vill se den matchen kommer den ändå bli av. Annars är ett intressant spår att matcha “Big Country” mot Cheick Kongo som avböjde att ta helgens match med kort varsel. Kongo har visserligen gått ut med att han vill möta Stefan Struve men denna match känns mer rätt.

Matt Mitrione

Fortfarande ung i sin MMA-karriär valde “Meathead att chansa och ta en match mot en svår motståndare på kort varsel och det kostade honom hans första förlust via knockout. Förhoppningsvis uppskattar UFC att han ställde upp och att de inte är allt för hårda mot honom trots två raka förluster i bagaget. Med tanke på att han var inbokat mot Philip De Fries när han accepterade denna match skulle han kunna möta förloraren i den kommande matchen mellan just De Fries och återvändande Todd Duffee.

Colton Smith

Nykläckt ”Ultimate Fighter” ska ju såklart ställas mot annan nykläckt ”Ultimate Fighter”. Låt Smith banta ner sig till lättvikten som han uttryckt önskemål om och ställ honom mot Norman Parke.

Mike Ricci

Ge han bara ett kontrakt på en match mot ännu en brottare så är vi nog alla nöjda. För upprepar han samma misstag som han gjorde i helgen har han inte i UFC att göra ännu.

Pat Barry

Han räddade sitt kontrakt och de flesta kunde pusta ut. Känslostormen efter matchen som handlade om den i minnet färska tragedin, men känslorna hade säkerligen också en botten i lättnaden att ha räddat sitt jobb. UFC behöver Pat Barry. Det gör jag också och när han kan leverera sådana knockouts så hör han hemma där. Nästa match skulle kunna komma mot i princip vem som helst men jag föreslår vinnaren av Shawn Jordan vs Mike Russow.

Shane del Rosario

Sedan bilkraschen har Del Rosario förlorat båda sina matcher. Svårt att veta hur mycket det har påverkat, om alls, men tydligt är att han verkligen behöver en vinst för att behålla sin plats i organisationen. Nästa match blir mot Christian Morecraft och det är vinna eller försvinna ur UFC som gäller för den båda.

Dustin Poirier

Jag tror att “diamanten” behöver några matcher i kroppen mot olika typer av motståndare innan han är redo för att antingen söka revansch hos Chan Sung Jung eller att utmana om titeln (om inte båda kommer i samma match när det väl blir dags). Därför tror jag att en match mot brottande Darren Elkins skulle vara nyttig även om matchningen på förhand kanske inte är den mest spännande, men det är en riktig prövning,

Jonathan Brookins

För er som läste redaktionstipset så hade jag hoppats på en vinst för Brookins. Den enda gång det såg bra ut var när han hade mitten av oktagonen eller i alla fall ryggen fri så att han kunde styra distansen. Men buren i ryggen fanns inte den möjligheten och då var Poirer överlägsen.

Skulle vilja se vad han skulle kunna åstadkomma i en match mot Jim “The Kid” Hettes som manglade Nam Phan för att senast förlora mot Marcus Brimage via enhälligt domslut.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
The Ultimate FighterUFC
6 Kommentarer
 • Cecils Folks
  18 December 2012 at 12:22

  Så vi ska alltså ge Ricci en brottare men med Barry är det bara kul att se han få stå och slugga? Barry skulle bli fullständigt wrestlefuck av i princip allt de kan skrapa fram i HW(och även många i LHW)

  • Patrick Jenkinson
   18 December 2012 at 12:28

   Livet är inte rättvist och jag tänker att de är i lite olika positioner i karriären. Barry har redan visat att han är en tillgång medan Ricci gjorde en allt annat än övertygande insats som var blek i jämförelse med vad han åstadkommit tidigare.

   Vem i UFC skulle du vilja se Barry mot? Och Ricci?

   • Kiltcalle
    18 December 2012 at 07:44

    Jag gillar Pat Barry som person, men ser honom mer som en kickboxare än mma-fajter. Tror däremot att han inte är tillräckligt bra för att hänga med världseliten i K1 eller Glory. 5-5 i UFc är verkligen inte bra och de vinsterna är inte mot någon av de stora namnen. Mike Ricci förtjänar en chans tycker jag, men både borde hänga lika löst om de samlar på sig fler förluster.

 • Wally Johnson
  18 December 2012 at 12:35

  Jonathan Brookins är tyvärr (och jag diggar snubben) lite av en flopp. Med 2-3 i UFC och 2 förluster på raken så tror jag han åker ut om han inte vinner nästa.

  Colton “Jarhead” Smith var nog den tråkigaste TUF vinnaren världen skådat… *gäsp*

 • RearNakedChoke
  18 December 2012 at 08:02

  Ricci-LeVesseur skulle jag vilja se iallafall och kan inte Ricci vinna över en som hänger lite löst så ska han väl inte in i UFC än…

 • Andreas Sandberg
  18 December 2012 at 11:35

  Ricci twittrade att han skulle ner till 155, förändrar det något?

 • Svara