Floyd Mayweather: Conor McGregors popularitet visar på rasism

Den kontroversiella boxningsvärldsmästaren Floyd “Money” Mayweather menar att fjäderviktsmästaren Conor McGregors popularitet visar på rasistiska strukturer.

Irländaren Conor McGregor (19-2) har tagit UFC med storm sedan debuten, och blivit mer populär än någon annan MMA-fighter på nolltid. Förutom framgångarna i buren som lett till att han idag är fjäderviktsmästare, har även hans underhållande trash talk givit honom många fans.

"Notorious" Conor McGregor. Foto Mazdak Cavian

“Notorious” Conor McGregor. Foto Mazdak Cavian

Att McGregor hyllas för sin frispråkighet är något som den pensionerade boxningsvärldsmästaren Floyd Mayweather (49-0, boxning) ifrågasätter. Han menar på att han själv fått motstå mycket hat för precis samma sak, och att det visar på kvarvarande rasistiska strukturer.

“When I did it, they say I’m cocky and arrogant”

Detta hade han att säga i en intervju med Fight Hype:

“I don’t really know the McGregor guy; never seen him fight. I heard his name actually from one of the runners that works for our company; a little kid named Ken Hopkins, he’s a runner and takes care of a lot of the daily business. Whatever we need, he takes care of. He’s a cool little kid, I like him, and he does MMA. He told me about the guy McGregor. They say he talk a lot of trash and people praise him for it, but when I did it, they say I’m cocky and arrogant. So biased! Like I said before, all I’m saying is this, I ain’t racist at all, but I’m telling you racism still exists”.

Vad tycker ni om Mayweathers uttalande?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
BoxningConor McGregorNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
21 Kommentarer
 • Erik Hellborg
  3 January 2016 at 09:16

  Kanske handlar mer om att Floyd var en sån väldigt defensivt skicklig boxare som inte bjöd på mycket medans Conor är tvärtom. Offensiv å bjuder på typ ALLT!

  • Daniel Hunter
   4 January 2016 at 05:11

   Mayweather ska vara jävligt glad för alla pengar han tjänar med tanke på att han är en dvärg till man och att det finns 1000 större män som kan banka skite ur honom. Sen kan han inte ens snacka i närheten av på det sett connor gör. Han är e svart avundsjuk man. Hade en vit kritisserat en svart så så hade han blivit ordentligt rasistanklagat. Sjumt patetisk av en miljardär som mayweather palla va svartsjuk och klanka ner på conor för han i te kan göra allt lika underhållande. Han ska vara glad att vita män orkar arrangera boxningsgalor åt honom.

   • mato
    4 January 2016 at 04:56

    Wow vilket patetiskt argument du kommer med.Han ska vara glad att vita män orkar arrangera boxningsgalor åt honom..Lever vi i 1700 talet eller..

   • juelz
    4 January 2016 at 05:45

    Floyd arrangerar sina egna boxningsgalor… Så du talar ju i nattmössan. Kommentaren saknar helt relevans dessutom.

   • Nickname Diaz
    4 January 2016 at 08:46

    Du kan inte mena allvar? SD2016 för dig misstänker jag.

   • Metallica
    4 January 2016 at 09:56

    Håller med till 70%.
    Samtidigt måste han säga saker för att fortfarande vara relevant.
    Idag glöms man bort snabbt, väldigt snabbt.

 • Henrik Söderström
  3 January 2016 at 09:27

  Här har vi en citron som gnäller att folk föredrar apelsin, det enda som skiljer mellan citronen och apelsinen är ju färgen på skalet..?

 • freddie
  3 January 2016 at 10:02

  Lite skillnad. Floyd gjorde allt för att kräma ut så mycket som möjligt med så lite ansträngning som möjligt. fan, han hade golvat sin mormor för en fet check. Det var 90 procent gap och skrik från en gaphalsande liten defensiv boxare medans connor är nån som skulle möta brick lessnar om han fick. Det är faktiskt skillnad på kaxighet och ren Pärskans gapighet

 • Thereisnojebus
  3 January 2016 at 10:38

  Eeeeeeeeeeeeeeeeeeh vad faan snackar karln om? När Conor började komma upp sig i MMAn så kallade typ ALLA honom för ett stort skämt som snart skulle försvinna lika snabbt som han kom, just pga sin frispråkighet och kaxighet. Nu när han typ KOat allt och alla så är det ju fortfarande typ 40-50% som inte gillar honom pga samma sak.

  På en fight tjänar han mer pengar än vad Conor kommer göra under hela sin karriär och han snackar om negativ särbehandling.

 • Mike_Maniac
  3 January 2016 at 11:01

  Det bästa med hans utläggning är hela formuleringen kring denna LILLA killen ‘Ken Hopkins’ som tränar mma :)

 • tommy
  3 January 2016 at 11:21

  Klart rasism fortfarande finns, det kommer alltid finnas, från alla håll och kanter.
  Men det här är inte ett så bra exempel… Många gillar inte Floyd för att (tror jag) han verkar vara en ganska dålig person. Osympatisk och trampar gärna på folk.
  Fast det är kanske vad pengar gör med människor :P
  Tex så verkar Conor väldigt mycket drygare och osympatisk nu än tidigare.
  Så Floyd kanske bara ska ge det lite tid.

  • TheVobb
   4 January 2016 at 05:19

   Sedan att han (verkar)spöa upp kvinnor hjälper ju inte han att bli mera omtyckt heller.

  • P aom
   4 January 2016 at 10:10

   Sen är det väl så att MMA är betydligt roligare att se på också. Boxning liksom. Hallå 90talet.

 • Armin Siggesjö
  4 January 2016 at 01:09

  “what has africa done for me?”

 • John Sjöström
  4 January 2016 at 10:38

  “I don’t really know the McGregor guy; never seen him fight.” – Där slutade jag lyssna

  • Nickname Diaz
   4 January 2016 at 08:47

   Drygare vidrigare människa får man leta efter.

 • Metallica
  4 January 2016 at 11:51

  Håller med alla här nedan..

  • Nickname Diaz
   4 January 2016 at 08:51

   Förutom Daniel Hunter.

 • juelz
  4 January 2016 at 05:26

  Löjligt, Conor har ju lika många haters som det finns sådana som gillar honom. Det var likadant med Floyd… Börjar tröttna på rasism snacket faktiskt. Visst rasism finns, men inte enbart hos en ras om man får kalla det så. Det finns rasism överallt och det kommer i alla färger, men majoriteten av människor är inte rasister.

  Dock så kan man väl säga att oftast så är minoriteter med en mörkare hudfärg undertryckta jämfört med t.ex. vita människor som är en minoritet i länder där majoriteten består av mörkhyade. Men många gånger handlar det mer om social status och pengar än rasism. Det kommer att förändras med tid, men jag menar, det var inte många generationer sedan som färgade människor togs som slavar. Det är enda anledningen till att mörkhyade ses som underlägsna av vissa ignoranta människor, för att dem har lärt sig det.

  Att ständigt anklaga andra för rasism hjälper bara till att få det att växa.
  Eftersom man gör klart för andra att alla som inte ser ut som mig är inte “mitt” folk, så man segregerar sig ytterligare.

  Och att jämföra person A med B när de är helt olika varandra och den enda gemensamma nämnaren är att dem får stor exponering i media tack vare att dem är kontroversiella, att kalla personer som gillar person B bättre för rasister är bara helt idiotiskt. Sånt snack hjälper inte.

 • Adam Karlsson
  4 January 2016 at 08:05

  Rasistkortet är fint när man inte har någon bättre förklaring.

 • Svara