Video: Floyd Mayweather ger sig in i MMA-branschen

Floyd Mayweather har redan gjort sig ett världsberömt namn som mycket framgångsrik boxningspromotor. Men nu siktar Mayweather mot helt nya horisonter. I en intervju berättar han om sina planer på att promota MMA-fighters. MGM Grand står förresten för “Mayweather Gets Money”, om ni inte visste det.

Floyd Mayweather är ett mycket välkänt namn för alla som har minsta intresse av kampsport. Den gamle boxningslegendaren har efter att ha lagt sina handskar på hyllan för gott satsat stort på att promota ett flertal nya talanger inom boxningen, bland dem återfinns WBC:s mästare i supermellanvikt Badou Jack.

I en intervju med webbsajten FightHype.com avslöjar Mayweather nu sina planer inför framtiden. Han tänker uppenbarligen utvidga sitt imperium genom att inta ett helt nytt område. Mayweather har nämligen långt gångna planer på att ta klivet över till MMA.

“They want me back. It’s time for me to move over to MMA — I mean as far as … It’s time for me to start promoting fights for the MMA. I’m ready to get involved with that business now. And of course, you already know what the MGM Grand stands for, “Mayweather Gets Money”. I’m still doing that, every month, the check comes in.”

Med tanke på den kolossala framgång som den gamle boxaren haft hittills som kampsportspromotor så är det inte direkt någon vild gissning att han med lite smarta affärsmetoder ganska snabbt kommer att bli en allvarlig utmanare till Dana White och UFC. Om han gör verklighet av sina planer på att bli MMA-promotor, vill säga. Spännande fortsättning följer.

Vad tror du om Floyd Mayweathers planer på att starta en egen MMA-promotion?

Kategorier
BoxningDana WhiteFloyd MayweatherNyheterSenaste NyttUFCVideo

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
5 Kommentarer
 • atnek
  13 April 2016 at 11:19

  Broke Mayweather inc. Ingen vill se noname vs noname. Och noname vill till ufc. Så ja.. gl hf

 • MoneyMay
  13 April 2016 at 12:15

  Kan det varit Floyd som försökt köpa UFC för någon vecka sedan ???

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  13 April 2016 at 12:35

  Jag hade tyckt det vore roligare om han sponsrade vissa ufc fighters och sedan utvidgade sitt gym där hans MMA-Fighters kan ta mycket nytta av boxarna i hans gym. Sen att han självklart börjar samarbeta med massa högklassiga BJJ tränare, brottningstränare, muay thai osv osv. Att han får in en massa sådant i hans gym samtidigt som boxningen fortsätter och på så sätt producera de bästa MMA-Fighters som går in och tar över UFC.

 • oxm
  13 April 2016 at 11:58

  Världsberömt namn som mycket framgångsrik promoter? Haha, sen när? Kolossala framgång som kampsportspromotor? ,Haha när hade han det? Hans boxare i TMT är inte bland dom bästa och han är absolut ingen stor promotor. Flera av hans boxare har åkt fast för steroider och olagliga substanser + blivit knockade i lätta fighter. Han är ingenting jämfört med Top Rank, Golden boy ell Al Haymon och andra. Haha, allvarlig utmanare till UFC? Han är inte ens en allvarlig utmanare som boxningspromotor

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...