Floyd Mayweather rasar efter UFC 257: “Rasism”

✔ "En fattig svart unge från ghettot som handskats med rasism hela livet..."

Präglas fans åsikter av rasism när det handlar om stjärnfighters som Conor McGregor och Floyd Mayweather Jr.? Den obesegrade boxningsmästaren “Money” Mayweather anser det.

I helgen återvände MMA-stjärnan McGregor till UFC efter ett års frånvaro för att ta sig an Dustin Poirier i huvudmatchen under UFC 257. McGregor var storfavorit inför returmatchen, då han vunnit första mötet, och självförtroendet speglade onekligen oddsen. I vanlig ordning såg McGregor sig själv som flera nivåer över sin motståndare och betonade att han helt enkelt är annorlunda andra i sin division.

Det var ord som McGregor har fått äta upp då han blev knockad i den andra ronden av underdogen Poirier. Irländarens kaxiga utspel är dock sällan något han får utstå hård kritik för, så länge som han vinner. Detta är något som Mayweather nyligen uppmärksammade.

Mayweather och McGregor möttes i augusti 2017 i en högst uppmärksammad och lukrativ boxningsmatch. McGregor höll det relativt jämnt inledningsvis, men Mayweather tog sakta över och vann via teknisk knockout i den tionde ronden.


HETAST JUST NU


Mayweather: “en påminnelse till er alla att rasism fortfarande existerar”

Likt McGregor så har Mayweather länge varit kaxig och haft en oslagbar tro på sig själv och vad han är kapabel till. Båda fighters njuter dessutom öppet av lyxlivet och gillar att visa upp de pengarna de tjänat. Bägge har också orsakat flera kontroverser genom deras banbrytande karriärer.

Responsen på detta beteende och uttalande säger dock Mayweather är väldigt annorlunda. Mayweather menar att han och McGregor har ett snarlikt sätt att uttrycka sig – men att ras spelar en roll i hur det hela betraktas av fans.

I respons till ett inlägg på sociala medier som jämförde Mayweathers och McGregors beteende, och sedan drog slutsatsen att den sistnämnde är mer omtyckt, gick boxningsmästaren igång.

– Min åsikt är att världen vet att “Con Artist McLoser” kan stjäla allt från mig och bli älskad medan jag är hatad, skrev Mayweather på Instagram. Det är en påminnelse till er alla att rasism fortfarande existerar.

Floyd Mayweather dissar “luffaren” Conor McGregor

Det långa inlägget från Mayweather var fullt av starka känslor från den hyllade boxningsstjärnan.

 – Men ni ska veta att den här luffaren aldrig kommer vara jag eller vara på min nivå. Jag är byggd annorlunda, mitt tankesätt är från en annan planet, min teknik är den bästa som finns. Jag är född till att vara en naturlig vinnare och ja, jag snackar skit, men jag backar upp det varje gång! Det är detta de hatar.

– Det är sorgligt att man kan vara en fattig svart unge från ghettot som handskats med rasism hela livet, och som arbetat extremt hårt för att förbättra situationen för en själv och ens familj, och att majoriteten av hatet kommer från mitt egna folk.

– Conor [McGregor] kan inte ens vinna i sin egen sport, men snackar om att återvända till boxning för att möta [Manny] Pacquiao. Ingen vill se det, det är som att mina rester äter mina andra rester.

Det är viktigt att poängtera att Mayweather inte beskyller McGregor för någon slags rasism, men snarare hur fans, media och andra utomstående betraktar deras handlingar och uttalande olikt, trots deras uppenbara likheter.

Vad gäller USA så finns det starka belägg för att mörk- och ljushyade människor behandlas olika inför lagen. Under de senaste åren har detta uppmärksammats i form av demonstrationer och manifestationer runtom världen, då rasistisk polisbrutalitet har hamnat i fokus.

Mayweather och McGregors fanbase skiljer sig något, och det går knappast att dra alla fans över en kam. Men om det finns dold rasism inom det amerikanska rättssystemet, hur avsiktligt eller oavsiktligt det än är, finns det en chans att det också finns hos vissa kampsportsfans på sociala medier.

 

Ses Floyd Mayweather och Conor McGregor annorlunda av fans på grund av dold rasism?

 

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara