Före detta mästare tror Daniel Cormier slår Jon Jones

Jon Jones är favorit inför returmatchen mot Daniel Cormier på UFC 197. Men en före detta mästare i lätt tungvikt tror att “DC” blir den som vinner matchen.

Den 10:e april är det dags för en av årets mest efterlängtade matcher på UFC 197. Den långlemmade Jon Jones (21-1) återvänder till oktagonen för första gången på över ett år. Han tar sig an Daniel Cormier (17-1) i en match om mästarbältet i lätt tungvikt.

Vann enhälligt

Detta blir det andra mötet mellan Jones och Cormier. I den första fighten, som gick av stapeln på UFC 182 i början av 2015, var det Jones som tog hem en enhällig domslutsseger efter fem ronder. Sedan dess har Jones hunnit hamna i problem med ordningsmakten, och därför fråntagits sitt bälte. I hans frånvaro var det just Cormier som lade beslag på mästartiteln, och han har även försvarat den framgångsrikt mot Alexander Gustafsson (16-4).

Omvända roller

Nu är rollerna alltså omvända, och det är Jones som är utmanaren. Men trots det är Jones ändå den store favoriten hos bettingbolagen. Det finns dock de som tror att “DC” kan skrälla, och ta hem en seger mot sin ärkefiende. En av dessa är Rashad Evans (19-4), som själv har hållit mästartiteln i lätt tungvikt.

Har förbättrats mentalt

I en intervju med FOX Sports berättar “Suga” att han tror att den långa frånvaron kommer att ha påverkat Jones negativt. Evans tror även att Cormier har förbättrats sedan sist, och att han har en annan mental inställning än inför det första mötet med Jones:

“I am going to go on record and I’m going to go with the upset on this one — I’m going to go with DC. For some reason I just feel like DC’s going to get this fight. I think that DC now is a better DC than the first time that Jon fought him. Also I think the layoff is not easy to come back from and Jon’s never really had to face this.

[…]

Mentally, coming into this fight, I think (Cormier) is in a different place. I’m a huge Jon Jones fan as far as his talent and everything in the Octagon, but I just worry that Jon under this new mindset, this new Jon Jones, is he going to still be able to go out there and do the things that we’ve seen him do so easily?”

Håller ni med om Rashad Evans analys?

Kategorier
Daniel CormierJon JonesNyheterRashad EvansSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
4 Kommentarer
 • Wally Johnson
  22 March 2016 at 01:30

  Jag gillar DC. Speciellt efter intervjun han hade med homeboy Sebastian här på MMANytt. Folk anser han kaxig, jag tycker han har backat exakt allt han sagt. Med undantaget för

  Avskyr Jöns skenheliga arsle. Men han ar rätt i en sak och det är att ålderns höst börjar krypa närme på DC och han kommer inte bli snabbare, starkare, explosivare etc.

  Bones däremot har vi redan fått se en ny fysik och främst ett nytt psyke. Det har varit något i killens ögon i alla uppladdningsintervjuer hittills som vittnar om en ny sorts killer instinct. Determination. Han kommer totaldemora DC och förmodligen hoppa upp till HW då jag tror han vill undvika en retur mot Gustafsson till varje pris.

  • freddie
   22 March 2016 at 04:39

   Han har redan sagt han vill möta gus innan han går upp. Haha lite sjukt ändå om gus får en tredje chans på bältet. Eller så är divisionen för tunn

   • Wally Johnson
    22 March 2016 at 11:54

    Jag tror han säger så för att han måste säga så hehe. Eller så kanske rädslan försvunnit efter att ha sett Gus’ förluster mot Rumble och DC.

  • p.MAX9999999
   22 March 2016 at 07:19

  Svara