Forrest Griffin möter Phil Davis på UFC 155 den 29 december

Tanken var från början att Forrest Griffin och Chael Sonnen skulle gå sin returmatch på UFC 155 den 29 december. Men Sonnen blev flyttad från den matchen när han istället blev inbokad för att vara coach på The Ultimate Fighter 17, och sedan gå en match om titeln mot Jon Jones den 27 april. Kvar stod Griffin utan någon motståndare, men UFC har nu även fixat det problemet. Organisationen meddelar idag att Phil Davis kommer att vara ersättaren för Sonnen, och kommer att möta Griffin på UFC 155.

Griffin tog sig in i kändisskapet efter att ha deltagit i The Ultimate Fighter 1, där han tog sig hela vägen till finalen mot Stephan Bonnar. Matchen blev en klassiker direkt, och det har även talats om att det är matchen som räddade UFC. I UFC har Griffin även haft en väldigt lyckad karriär, och han tog lätt tungviktstiteln en gång i tiden efter att ha besegrat Quinton “Rampage” JacksonUFC 86. I UFC har Griffin haft en karriär på tio vinster och fem förluster, som läggs tills i hans totala MMA-karriär på 19 vinster och sju förluster. Han var nu senast aktuell i en match mot Tito Ortiz på UFC 148 i juli, en match han i slutändan vann via ett enhälligt domslut.

Davis är den enda personen som hittills har kunnat besegra svensken Alexander Gustafsson. Davis har numera hunnit med åtta matcher i UFC, varav sex vinster, en förlust och en No Contest. Den enda förlusten som han har är mot Rashad Evans där de bestämde vem av de två som skulle gå en match för lätt tungviktstiteln mot Jon Jones. Detta är samtidigt Davis enda förlust i karriären, men har nu tagit sig tillbaka på den vinnande sidan efter att han besegrat Wagner Prado via en submission på UFC 153 förra helgen.

Både Davis och Griffin har i alla fall verbalt accepterat matchen, och ett matchkontrakt kommer att i dagarna att skrivas på. Sedan är de båda redo att kliva in i buren på UFCs stjärnspäckade nyårsgala.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
17 Kommentarer
 • Frantic
  19 October 2012 at 07:17

  Inte mitt första val men intressant iaf :)

 • PodoplataSimon
  19 October 2012 at 07:24

  Lil Nog hade varit en perfekt retirement fight för Forrest.

 • Jesper Hansson
  19 October 2012 at 07:30

  Ett litet avsteg från Griffins tidigare uttalande om: “I don’t foresee the huge comeback. I worked out with that (Alexander) Gustafsson kid. Young guys, man. I’m old now.”

  Nu är det ju visserligen inte Alex han ska möta, men väl en “young guy” som är på väg att klättra uppåt.

  • Wally Johnson
   19 October 2012 at 09:27

   En young guy som dessutom besegrat vår egen homeboy.

 • Petter van der Zwan
  19 October 2012 at 07:31

  Jag hade gärna sett Forrest få avsluta sin aktiva karriär (?) med någon annan än Davis. Inte en tredje Bonnarmatch. Det måste räcka att spöa samma kille två gånger (varav en på steroider) för att betraktas som bättre. Jag älskade såklart första matchen och det var den och första säsongen TUF som fick mig intresserad av MMA. Hade de inte gått en returmatch redan hade den känts alldeles självklar men nu har den passerat. Jag hade velat se en match med någon i liknande situation som Forrest, någon som fortfarande är på en hög nivå men troligen passerat sin peak. Jag hade velat sen en match mot Rampage, Lil Nog eller kanske Brandon Vera som i och för sig fortfarande är relevant men ändå med lite tvekan.

  Det kan bli kul med Davis, jag tror bara att han är lite för ung, lite för stark och lite för bra. Jag hade gärna sett Forrest kliva ut ur buren efter att ha vunnit ett sista krig. Jag hoppas han kan slå Davis men tror inte riktigt på det.

  / #1 Forrest fanboy

 • Joel M Lindmark
  19 October 2012 at 07:47

  Ännu en tråkig matchup.

 • Jespitos
  19 October 2012 at 07:54

  Phil såg jävligt vass ut mot W. Prado – verkar äntligen ha fått till ett flyt i sina övergångar från stående till marken. Nu möter han killen som en pensionärsredo Tito Ortiz tar ner utan problem. Run Forrest Run.

 • Per Törn
  19 October 2012 at 08:17

  Miss Match!

 • Jack J-Dawg Brandt
  19 October 2012 at 08:20

  Boooring

 • Emil
  19 October 2012 at 08:37

  Forrest har ingen chans!!

 • mateah
  19 October 2012 at 08:46

  Jag trodde Phil Davis hade lust att klättra i rankingarna, i ta steget tillbaka i competition…

 • Max Åberg
  19 October 2012 at 10:48

  Folk misstar sig otroligt inför denna fight! stilmässigt intressant. Forrest har under senare tid haft problem med strikers och har även erkänt en försämrad haka och stryktålighet. för övrigt ganska allround i sitt game. Davis är en brottar talang med ganska halvtaskig striking. Davis grej är att brotta ner folk och submitta dom. tyvärr är det inte lika lätt att submitta forrest som många av davis tidigare offer.

  stilmässigt en ok match för forrest då han inte behöver oroa sig för att bli spöad på fötterna, även så pass rutinerad i gamet för att inte bli submittad. Jag tror att davis är favorit i matchen därför ser jag en möjlighet att tjäna en slant på denna fight och lägger några kronor på forrest!!!

  Kom igen Davis prove me wrong!! :D

 • kristofer
  19 October 2012 at 11:39

  Forrest har väl aldrig blivit submittad?

 • Hozan N
  20 October 2012 at 01:12

  Varför missmatch? Davis gillar att brotta ner och submitta, Forrest har aldrig blivit submittad i UFC.

 • Jens ☠
  20 October 2012 at 01:37

  Bra val, det jag valde att rösta på också. Phil behöver slå ett stort namn och forrest behöver slå en ung fighter.

 • Filip Misfit Hedin
  23 October 2012 at 10:12

  Jag tror tyvärr Davis vinner, har inte något emot han men Griffin var min första favorit fighter och är en stor anledning till varför jag blev en MMA fanatiker, men det känns som han tappat stinget :( , han som var en sådan jävla krigare innan.

 • Quinton ”Rampage” Jackson erbjöds att coacha TUF 17 mot Chael Sonnen, tackade nej | MMAnytt.se
  26 October 2012 at 10:43

  […] gala, men ännu är inget presenterat. Även en match mot Forrest Griffin har kommit på tal, men Griffin är bokad i en match mot Phil Davis på UFC 155. Men det kanske inte spelar någon roll för Rampage.”I would have done it two for […]

 • Svara