Fotbollsspelaren Ronaldos reklambyrå avslutar samarbetet med UFC på grund av Reebok

Reebok är återigen huvudsaken till varför företag drar sig undan UFC. Den brasilianske fotbollsspelaren Ronaldo väljer att avsluta sponsor-avtalet med organisationen för att ta ställning mot UFC:s och Reeboks orättvisa behandling.

Det är inte bara fighters som drar sig ur UFC efter det omtalade Reebok-avtalet. Nu börjar även samarbetspartners att dra sig ur sponsoravtal med organisationen. Den numera pensionerade brasilianske fotbollsspelaren Ronaldo Nazário driver idag reklambyrån 9ine Sports & Entertainment som enbart arbetar med fotbollsspelare eller andra atleter. Byrån arbetade tillsammans med flera UFC-fighter, varav Anderson Silva, Junior Dos Santos och Vitor Belfort var de tre största men på grund av UFC:s avtal med Reebok har byrån nu valt att säga upp samarbetet eftersom de tycker avtalet är orättvist:

Vi tillkännager att från detta datum, 9ine Sports & Entertainment drar sig ifrån alla förhandlingar med UFC, deras galor och fighters. Byrån tror inte att den nya arbetsmodellen för sponsorer kommer att locka till sponsring och tror att den direkt skadar alla atleter i organisationen såväl som de företag som stöttat UFC under många år.

Historien mellan 9ine och UFC är lång. Vi var den första sport- och underhållningsbyrån som tog oss an projekt som föreslagits av organisationen. Vi var pionjärer med att skapa en image till fighters som Anderson Silva, Junior Dos Santos och senast Vitor Belfort. Alla är mästare och referenser i respektive kategori.

Men ett företag blir inte stort bara från näringslivet. Vi har principer som baserats på visionen av en tidigare atlet och sport-fantast. Vår ordförande, Ronaldo Nazario tolererar inte att en organisation godtyckligt förändrar finansieringsreglerna för sponsorer och löner till sina fighters – utan att ta ställning.

Därför avslutar 9ine samarbetet med UFC och tar ställning till vad vi tycker är orättvist för atleterna, de sanna krigarna och som försörjer sig på MMA. Till de önskar vi all lycka till och visdom för att hantera de svårigheter som ligger framför.

Rapporten om det uppsagda samarbetet kommer inte långt efter att UFC:s fjäderviktsmästare Jose Aldo varit nära att förlora sitt avtal med Venum på grund av samma anledningar. Flera fighters har dessutom gått ut öppet med att erkänna stora förluster i inkomst på grund av Reebok-avtalet. För att inte tala om stämningen som talar sitt tydliga språk om hur många behandlas i organisationen.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Anderson SilvaJose AldoJunior Dos SantosSenaste NyttUFCVitor Belfort

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
5 Kommentarer
 • Wally Johnson
  11 November 2015 at 08:55

  Tjockis-Ronaldo. Så alla vet vilken Ronaldo vi snackar om här.

  • Metallica
   11 November 2015 at 12:13

   Hårt, lite för hårt;)

   • Wally Johnson
    11 November 2015 at 11:20

    Kunde inte låta bli haha. Plus det var innan de (MMAnytt) hade den bilden också.

    Nu ser min kommentar bara konstig ut haha

 • Relath
  11 November 2015 at 09:39

  Gött

 • ViktorElias
  11 November 2015 at 10:24

  Bra där, tydligt och klart ställningstagande.

 • Svara