Francis Ngannou om Israel Adesanya: “Fortfarande vinnaren i mina ögon”

✔ "Vet ni vad..."

Huvudmatchen på UFC 259 bestod av en sann superfight som ställde mästare mot mästare.

Efter fem ronder utnämndes Jan Blachowicz som fortsatt lätt tungviktsmästare med en poängseger över Israel Adesanya – men tungviktsstjärnan Francis Ngannou håller inte med om resultatet.

De tre första ronderna var jämna och utspelades nästan exklusivt på fötterna. I den fjärde ronden använde Blachowicz sig av sin brottning och fick ner Adesanya till mattan. Väl där lyckades polske Blachowicz kontrollera sin motståndare – ett vinnande recept han fortsatte med i den femte ronden.

Lätt tungviktsmästaren höll position och fick in flera hårda slag på marken, men ingenting som var nära på att avsluta matchen. De flesta medier såg Blachowicz som vinnare efter full tid, men uppenbarligen håller inte alla med.


HETAST JUST NU


“Inte många som hade tagit denna matchen”

Ngannou kommer att utmana om tungviktstiteln på UFC 260 i slutet av mars och har snabbt blivit en av de mest populära atleterna i UFC, mycket på grund av sina våldsamma knockoutvinster.

I ett inlägg på sociala medier uttalade sig Ngannou om helgens titelmatch och han verkar inte hålla med om domslutet på UFC 259.

– Izzy (Israel Adesanya) är fortfarande vinnaren i mina ögon, skrev Ngannou. Bra jobbat mästaren, det var en fantastisk prestation och vet ni vad? Det finns inte många som hade tagit denna matchen.

UFC:s VD Dana White höll med om domslutet i sig, men inte själva poängsättningen. Han kallade det för “bortom kontroll” och var mycket kritisk till trenden.

– Förhoppningsvis kan vi fixa detta. De kommer förstöra många matcher om de ger 10-8 bara sådär. Det fanns ingen 10-8-rond i den matchen.

Många fans och medier reagerade över poängsättningen 49–46, 49–45, 49–45, som innebar två 10-8-ronder från domarna. Adesanya var också missnöjd med poängsättningen och menar att de fick matchen att framstå som betydligt mer ensidig än den var.

De delade åsikterna gällande domslutet samt poängsättningen i sig illustrerar de fortsatta problemen med poängsystemet i MMA. I dagsläget finns inga planer på att introducera nya poängsystem eller kriterier för poängsättning.

 

Håller du med Francis Ngannou – borde Israel Adesanya ha vunnit på UFC 259?

 

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
Francis NgannouIsrael AdesanyaSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...