Francis "The Predator" Ngannou. Foto: Jim Edwards/MMAnytt

Francis Ngannou har återvänt till träning för ny match

✅Utmanade om titeln ✅Har avslutat alla motståndare i UFC ✅Har dissats av "The Black Beast"

Det har varit relativt tyst kring den fransk-kamerunska tungviktaren Francis “The Predator” Ngannou (11-2) sedan han utmanat Stipe Miocic om titeln och sedan förlorat ett tydligt enhälligt domslut. Han annonserade en obestämd paus från MMA efter den tunga förlusten men har nu brutit tystnaden och meddelat att han är tillbaka och redo för att fortsätta, detta meddelade han via Twitter.

Ngannou gjorde storslagen entré i UFC med fyra raka segrar i ryggen och debuterade i oktagonen med en knockoutseger över Luis Henrique. Han fortsatte med imponerande segrar, bland annat knockouter över den före detta UFC-mästaren Andrei Arlovski och Strikeforcemästaren Alistair Overeem. Med hela sex raka avslut i UFC tilldelades han den största äran av alla inom MMA: En titelmatch i UFC på UFC 220.

Var segertippad inför titelmatch

Derrick Lewis Foto: MMAnytt

Inför mötet med Miocic slutade faktiskt Ngannou som favorit hos många oddsmakare, något relativt ovanligt när en titelutmanare möter en UFC-mästare. Inledningsvis gjorde Ngannou bra av sig och hotade med hårda boxningskombinationer. Miocics uthållighet, tålamod och kondition var dock en avgörande faktor, då han lyckades hålla ut och sedan ta över matchen för att sedan vinna ett domslut.

Sedan förlusten på UFC 220 har Ngannou utmanats av amerikanen Derrick “The Black Beast” Lewis (19-5), en matchning som även UFC nu börjat skapa intresse för. Lewis är också en knockoutartist av rang med vinster i sju av hans åtta senaste matcher, han har även dissat Ngannou ett flertal gånger och “The Black Beast” verkar onekligen vara ute efter ett möte med “The Predator”.

Vill ni se Ngannou vs Lewis? Vem hade vunnit? 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...