Francis Ngannou om Andrei Arlovski: “Kommer knocka honom”

I helgen får Ngannou chansen att slå sig in i topp 10, då han gör upp mot den tidigare mästaren Arlovski. Och fransmannen förväntar sig ett avslut även denna gång.

Den jättelika tungviktaren Francis Ngannou (9-1) har dundrat in i UFC med fyra raka vinster – samtliga via avslut.

Nu ställs fransmannen för första gången mot toppmotstånd i form av vitryssen Andrei Arlovski (25-13, 1 NC), under lördagens UFC on FOX 23: Shevchenko vs. Peña i Denver.

“I will probably finish him”

Även om Arlovski blir ett rejäl kliv uppåt för Ngannou, så förväntar han sig ändå en knockoutvinst även denna gång.

“I’m very excited to fight Andrei Arlovski. I will probably finish him,” sa Ngannou till UFC. “My first choice is by knockout, second maybe by submission – but knockout first. I know that the fight is going to be strong and hard, but I expect to finish him before the end of the fight.”

Francis Ngannou. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

“Francis is big, cocky and strong”

Arlovski, som tidigare vunnit tungviktstiteln i UFC och för närvarande rankas på sjunde plats i divisionen, har själv haft det tuffare på sistone med tre nederlag i rad. “The Pitbull” är dock van att möta de allra bästa och har självförtroendet på topp.

“Fighting is easy, but it’s a little bit cold in Denver,” sa Arlovski. “Francis is big, cocky and strong. He said he was going to knock me out in the first round, but we’ll see how it happens.”

Andrei “The Pitbull” Arlovski. Foto: Mazdak Cavian

Matchkortet, tiderna och oddsen inför UFC on FOX 23 hittar du här.

 

Lyckas Ngannou slå sig in i topp 10 – eller blir Arlovski en för tuff utmaning?

 

Omslagsbild: Mike Roach/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images)

Kategorier
Andrei ArlovskiNyheterRekommenderatSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
7 Kommentarer
 • Val Venis
  27 January 2017 at 04:04

  Vilket jäkla monster Francis är, är lite fundersam till hur hans kondis är.

  • kramer
   27 January 2017 at 05:47

   Ja, det kan man undra men han känns lugn i matcherna och i en av hans tidigare matcher mot en brasse tror jag så vänta han ut motståndaren tills han tröttnade, iaf enligt Ngannu var det så han tänkte under matchen.
   .

   • Headown
    28 January 2017 at 01:32

    Det är ju det gör han blivsfarlig, watch out HW division.

  • Headown
   28 January 2017 at 01:30

   Ja, han är jävligt intresserant. Sån jävla best från gatan i princip.

 • Tor7
  27 January 2017 at 04:58

  Finns väl inget att tillägga till hans eget svar.

 • Headown
  28 January 2017 at 01:28

  Jag hat varit ett fan till Arlovski riktig många år nu, han är oerhört duktig tekniskt. Dock har han utvecklat en så kallad.”glashaka” med åren tyvärr. Ngannou har betydligt mindre erfarenhet, men en otrolig fysik och verkar alltid väldigt lugn i sina matcher. Ngannou är ett monster och jag ser fram mot hans matcher mer och mer. Jag tror på en K.O signerad Ngannou här. Arlovski kan ju hålla distans på ett bra sätt, men jag tror att Monstret träffar senast andra.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  28 January 2017 at 08:25

  Har inte sett mycket av Ngannou men jag får en liten AJ Rumble känsla av honom. Han känns brutal och att vad han än nuddar dig med gör ont. Han ser ut som en potentiell framtida champ i tungvikten.

 • Svara