Francis Ngannou (vänster) och Derrick Lewis (höger). Foton via USA TODAY Sports

Francis Ngannou vs. Derrick Lewis? UFC börjar pusha toppmatchen

✅UFC börjar hypa upp Ngannou vs. Lewis ✅Kommer toppmötet bli av härnäst?

Fans har länge snackat om ett potentiellt toppmöte i tungvikt mellan de två knockoutartisterna Francis “The Predator” Ngannou och Derrick “The Black Beast” Lewis. Många verkar överens om att det nu har blivit läge att boka stormatchen och av döma av denna tweet ser UFC ut att hålla med:

Ngannou (11-2 MMA, 6-1 UFC) är rankad etta i tungvikten och utmanade nyligen om bältet på UFC 220. Trots att han var segertippad så gick titelmatchen mot Stipe Miocic inte som förväntat för Ngannou, som förlorade via enhälligt domslut efter fem tuffa ronder. Innan dess stod Ngannou med sex raka vinster i UFC – en segersvit som inkluderade brutala knockoutvinster över Andrei Arlovski och Alistair Overeem.

Lewis (19-5, 1 NC MMA, 10-3 UFC) är rankad sjua i divisionen och har vunnit sju av sina senaste åtta matcher. Efter att ha radat upp sex raka segrar – inklusive en domslutsvinst över Roy Nelson och en skoningslös knockoutvinst över Travis Browne – blev Lewis sedan avslutad av Mark Hunt via teknisk knockout. Det visade sig därefter att Lewis hade haft en hel del problem med en plågsam ryggskada, som även fick honom att dra sig ur en inplanerad match mot Fabricio Werdum endast ett par timmar innan de skulle mötas. Under helgens UFC Fight Night 126 återvände Lewis till buren och lyckades då ta sig tillbaka till segerspåret med ännu en knockoutvinst över Marcin Tybura.


Relaterat:


Vill du se Francis Ngannou vs. Derrick Lewis?

UFC Stockholm live streaming på Viaplay.se - Missa inte UFC Fight Night: Gustafsson vs. Smith
Kategorier
Senaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Omröstning

Vem vinner huvudfighten på UFC Stockholm?

Visa resultat

Loading ... Loading ...