Frankie Edgar tror inte att Conor McGregor kommer att återvända till fjäderviktklassen igen

Conor McGregor möter Nate Diaz i en returmatch i weltervikt under supergalan UFC 200 den 9 juli. I en annan match på samma kort gör Frankie Edgar och Jose Aldo upp om interimtiteln i fjädervikt. Nu säger Edgar att han tvivlar starkt på att McGregor kommer att återvända till fjäderviktsklassen igen.

Frankie Edgar är en av de allra främsta intressenterna av det mästarbälte i fjädervikt som sedan december förra året har tillhört Conor McGregor. För närvarande är situationen i nyss nämnda viktklass en smula förvirrad med tanke på att titelhållaren inte verkar vara särskilt intresserad av att försvara sin titel. Istället för att vara aktiv i sin egen viktklass ägnar sig McGregor åt att slåss i weltervikt. Hans närmaste åtagande handlar om UFC 200 den 9 juli och en returmatch mot Nate Diaz, en fighter som McGregor under förnedrande former förlorade mot under UFC 196.

Edgar kommer på samma matchkort att möta Jose Aldo i en fight om interimtiteln i fjädervikt. UFC:s tanke med detta arrangemang är att vinnaren i matchen Edgar vs Aldo kommer att få möta McGregor i en titelmatch lite senare i år. Men i en intervju säger Edgar att han tvivlar starkt på att irländaren någonsin kommer att återvända till fjädervikten igen för att försvara sitt bälte.

Enligt Edgar spelar det inte någon roll om “The Notorious” vinner eller förlorar mot Diaz. Han tror inte att det blir något återtåg till fjäderviktsdivisionen för McGregor i alla fall.

“I don’t know. I don’t think so. I don’t know if a win will make him come back, maybe a loss he’d have to come back. Two losses in a row that’s supposedly up two weight classes — it’s 155-pounders not wanting to cut weight is what it really is. He’ll lose a lot of that value I think. The more losses you tack on — you’re going to have a champion come back after a two-loss stint up a weight class? It just doesn’t all add up to me.”

Tror du att Frankie Edgar kan ha rätt i det han säger? Eller kommer Conor McGregor, trots Edgars antydningar, att försvara sitt fjäderviktsbälte senare i år?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorFrankie EdgarJose AldoNate DiazNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
6 Kommentarer
 • isyourboyari
  3 April 2016 at 03:04

  Men när Egdar själv förlorar två raka titlematcher i 155 och får en omedelbar titelmatch i 145 efter dessa två förluster så är det ok.
  Jag tycker att dessa grabbar borde tänka innan dom snackar.

  • Johan
   3 April 2016 at 03:42

   Äpplen o päron va…Edgar var champ i 155 som i dåläget var hans rätta viktklass. Sedan gick han ner EN viktklass för möta Aldo, i ett läge där 145-divisionen var riktigt tunn dessutom.

   • isyourboyari
    3 April 2016 at 11:57

    Nej, inte äpplen och päron.
    Situationerna är inte identiska, dock är det inget jag påstått. Men ser du inte likheterna i de båda situationerna finns det heller inget att diskutera.

    • Johan
     4 April 2016 at 09:02

     Diskussion när oense….madness :)

     • isyourboyari
      4 April 2016 at 02:22

      Du har på förhand bestämt dig att du inte tänker se på faktan som lagts fram och således har du ej ett öppet sinne och tänker inte ändra din syn på saken. Vilket är ok, men då kan denna diskussion heller inte leda någonstans och vi har nått dödläge.

     • Johan
      4 April 2016 at 06:55

      Okay, så varje gång en annan person har en ståndpunkt i en fråga kan jag inte vara av en annan åsikt till en början, innan diskussion+argument tar fart? :)

  Svara