Fredagsfråga: Rätt eller fel att låta Conor McGregor behålla fjäderviktsbältet?

Efter returmatchen mot Nate Diaz skulle Conor McGregor vara tvungen att antingen försvara fjäderviktstiteln – eller bli av med den.

Trots Dana Whites ord blev det nu inte så – tog UFC rätt eller fel beslut?

Som vanligt står man med några dilemman framför sig när Conor McGregor (20-3) bokas för match. Trots allt som sades inför returmatchen mot Nate Diaz (19-11) har irländaren nu bokas för en titelmatch i lättvikt – samtidigt som han får fortsätta att behålla sin mästarstatus i fjädervikten.

Huruvida McGregor förtjänar titelchansen mer än obesegrade Khabib Nurmagomedov (23-0) är en diskussion, som lyftes i den här krönikan. Men en fråga som inte känns utredd är huruvida det är rätt eller fel att låta ”The Notorious” ha kvar bältet utan ett enda titelförsvar.

Har inte tävlat i fjädervikt detta år

McGregor blev först tillfällig fjäderviktsmästare i juli 2015, då han slog ut Chad Mendes (17-4) i den andra ronden efter att Jose Aldo (26-2) dragit sig ur på grund av en revbensskada. Aldo och McGregor möttes sedan i december för att unifiera bältena, varpå irländaren gick segrande via knockout redan efter 13 sekunder.

Efteråt var tanken att McGregor skulle få chansen på sitt andra bälte mot dåvarande lättviktsmästaren Rafael dos Anjos (25-8), som dock skadade foten och drog sig ur elva dagar inpå. Matchen ersattes då av ett welterviktsmöte mot Diaz utan något bälte på spel, och efter att McGregor förlorade gjordes detta om på nytt förra månaden där han lyckades revanschera sig med en vinst via majoritetsdomslut.

Aldo vs. Edgar – vinnare skulle möta McGregor

Under tiden har Aldo vunnit interimtiteln mot Frankie Edgar (20-5-1). Löftet från UFC:s vd Dana White var att vinnaren i den matchen skulle bli McGregors nästa motståndare alternativt bli utnämnd till regerande mästare om irländaren bestämde sig för att fortsätta tävla i tyngre divisioner.

Efter att matchen mot Eddie Alvarez (28-4) offentliggjordes som mästare vs. mästare reagerade Aldo med att begära sitt UFC-kontrakt rivet, då han känner sig otrygg med att inte kunna lita på organisationens löften. Samtidigt har White påstått att det föreligger ”andra omständigheter” till att det blev som det blev, vilka senare kommer annonseras av McGregor.

Så vad säger ni – gjorde UFC rätt eller fel i denna röra?

Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images)

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
Conor McGregorDiskussionDiskussionEddie AlvarezExklusivt på MMAnyttFredagsfråganJose AldoMax HollowayRekommenderatUFCZ-Klistrad artikelz-Senaste Nytt
16 Kommentarer
 • Sudour
  30 september 2016 at 03:47

  Att hans tjej är med barn kvalificerar sig knappast som en omständighet för att UFC ska skita i att boka honom mot Aldo.

  Man förväntar sig värsta offentliggörandet just nu men jag känner på mig att det kommer komma en riktig pissursäkt som vanligt.

  Edit: Fel, ta ifrån honom bältet.

 • Profilbild på William Björk
  WILLIAM
  30 september 2016 at 04:19

  ingen annan hade fått behålla bältet

 • Profilbild på Lallarn
  Lallarn
  30 september 2016 at 04:24

  Fel.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  30 september 2016 at 04:50

  När det handlar om en kung som Conor sår det svårt att inte låta honom göra som han vill. Men Aldo är ändå en riktig champ som måste respekteras och kompenseras. Så det enda rätta vore att Aldo väntar på sin tur och att Conor lockar tillbaka Aldo genom att kalla honom en fegis osv så att de får fightas.

  • Hiho
   30 september 2016 at 08:41

   Kung genom hans fanboys, genom merit så har han som champ inte försvarat bältet, han har 1-1 mot diaz, och ska nu gå titelfight utan att ens va nära att förtjäna det. Han undviker i nuläget titelförsvar så gott han kan. Det är som att Alvarez ska skita i att försvara bältet och hoppa upp och förlora mot större killar i ett par år sen pensionera sig. ‘Champ’

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    30 september 2016 at 11:28

    Jag har förklarat ingående varför han förtjänar fighten. Orkar inte upprepa mig. Sen angående allt annat du säger, let’s see how it all plays out.

 • Headown
  30 september 2016 at 05:24

  Särbehandlingen har gått från orättvis till rent löjlig.

 • Profilbild på Mats Rutberg
  bomek
  30 september 2016 at 05:51

  Hur fel som helst, känns som hela UFC blivit ett stort skämt.
  Att McMoney ska utannonsera nåt stort säger väl det mesta om vem som styr UFC nu för tiden.

  Helt plötsligt har mästarbältet devalverats till förmån för s.k. ”moneyfights”, att snacka har blivit viktigare än att fightas.

  Om nåt år håller väl UFC på med politiska debatter i oktagonen, den som snackar bäst vinner…

  Tycker det är trist, min stora favoritsysselsättning (kolla UFC) känns inte alls spännande eller upphetsande.

  Lögner, halvsanningar och pengar, 3 saker som kan förstöra allt i sin väg.

 • tommy
  30 september 2016 at 06:24

  Det de borde gjort är att tvinga honom att gå match i fjädervikt.
  Vilket de lovade Aldo och Edgar.
  Blir ju helt patetiskt om man inte kan lita på om högsta hönset i organisationen lovar något.

  • tojo77
   30 september 2016 at 10:47

   Håller med helt. Samtidigt är det pengarna som drar för UFC och Conor vs Eddie som main event är precis matchen som New Yorks debut behövde. Det här med New York har ju länge varit ett mål för UFC och då ska det firas. Tyvärr råkade Aldo hamna i kläm igen.

 • Tim C
  30 september 2016 at 08:38

  Känns som de verkligen anstränger sig att blåsa upp Conor till nåt mycket större än vad han är. Att han fortfarande inte har försvarat sitt bälte efter så lång tid (nästan tio månader) och låter honom ta en titelfight i lättvikt säger ju mycket om hur ledningen i UFC skiter i båda viktklasserna bara de kan få Conor att snacka massa skit så de kan sälja biljetter. UFC börjar bli allt mer lik WWE.

 • kalle
  30 september 2016 at 10:27

  Ingen som reagerade på när Aldo satt och höll på bältet i 14 månader utan att försvara det

  • tojo77
   30 september 2016 at 10:44

   Skillnaden är att Aldo var skadad medan Conor skuttade till en annan viktklass och slogs (minst) 3 gånger istället för att försvara när det står folk på kö. Det vet ju du egentligen, eller hur?

 • Morgall
  30 september 2016 at 10:50

  Har sagt det många gånger, Conors mål är inte att försvara, utan hans mål är att plocka bälten. Och kan han snacka sig till det, så får han det.

  Förvånar mig inte om han skulle vinna över Alvarez och sen gå i pension. vi såg hur uttorkad Conor var vid invägningen innan han mötte Aldo. Tror inte att han vill gå tillbaka till den divisionen.

  Det är inte många som kommer ihåg hur många matcher mästaren försvarat, utan hur många bälten mästaren plockat, det är precis det som sätter mest avtryck i karriären.

  Det

 • Profilbild på Peter Andersson
  Peter Andersson
  30 september 2016 at 11:07

  Han börjar nästan bli dålig för sporten på sätt och vis. Han vill ha meriten som ett bälte innebär men så fort han tagit det hålls hela divisionen upp. Vem vet om han ens kommer försvara bältet i 155 om han vinner?

 • Profilbild på Sepenoob
  sepenoob
  1 oktober 2016 at 01:39

  Helt rätt.

 • Svara