December 30, 2016; Las Vegas, NV, USA; Ronda Rousey reacts following her TKO defeat against Amanda Nunes during UFC 207 at T-Mobile Arena. Mandatory Credit: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Fredagsfrågan: Borde Ronda Rousey lägga handskarna på hyllan?

Var de brutala knockoutförlusterna ett kvitto på att ”Rowdy” borde lägga ner MMA-karriären, eller bör hon istället testa att ändra om i sin träning och ge det en sista chans?

Som fighter är det alltid svårt att veta när det är dags att gå i pension. I synnerhet om man har varit så dominant under sin storhetstid som Ronda Rousey (12-2).

Samtidigt är det också lätt att som fan tycka att någon borde lägga ner så fort denne förlorar en eller ett par matcher, trots att vissa lyckas ta sig tillbaka starkare och kanske till och med nå ändå till toppen efter flertalet förödande nederlag längs vägen.

Det är knappast någon enkel fråga där samma gäller för alla, med andra ord.

Rousey, som dominerade sina tolv första proffsmatcher med sina exceptionella färdigheter på mattan, har nu åkt på två brutala knockoutförluster i rad mot Holly Holm (10-2) och Amanda Nunes (14-4). Två matcher där hennes hål i boxningen visat sig tydligare än någonsin.

Hon tränar i dag med den kritiserade och enligt många oduglige coachen Edmond Tarverdyan. En tränare vars expertis ligger i just striking, men som av allt att döma inte verkar ha lyckats förbättra Rousey märkbart i det avseendet.

Frågan är om hon, genom att ändra om i sin träning och eventuellt söka sig till någon större MMA-klubb, skulle kunna täcka upp sina hål bättre och ge karriären en sista chans – eller om hon helt enkelt gör bättre i att lägga ner och inte riskera att ta emot onödigt mycket stryk.

Vad säger ni läsare – borde Ronda Rousey lägga handskarna på hyllan?

Omslagsbild: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
DiskussionDiskussionExklusivt på MMAnyttFredagsfråganRekommenderatRonda RouseyUFCZ-Klistrad artikelz-Senaste Nytt
28 Kommentarer
 • Northlaender
  6 januari 2017 at 03:11

  2 förluster på raken i sig behöver inte betyda mycket, problemet är snarare hur hon förlorade; hon, den ”oövervinnliga” (forna) mästarinnan, blev fullkomligt manglad båda gångerna som en nybörjare i en mismatch.

 • Olivia
  6 januari 2017 at 04:01

  Varför skulle hon ta två knockouts som ett kvitto på att hon bör lägga av och är oduglig? Då borde killar som Belfort eller Hunt haft ett mycket tydligt kvitto att dom borde avslutat sina karriärer för länge sen. Varken Belforts eller Hunts karriärer definieras inte av gångerna dem blivit knockade så varför skulle Rondas karriär helt plötsligt definieras av enbart dessa två matcher? Varför skulle Ronda ta detta som ett kvitto på att avsluta sin karriär när killar som big foot silva tuggar på och blir sänkt var varannan match ? Självklart tror jag att hon börjar inse att de krävs förändringar i förberedelserna och utveckling för att komma tillbaka till toppen igen. John Kavanagh kunde inte sagt det bättre, either you win or learn.

  • www.MatiasAndres.com
   6 januari 2017 at 07:47

   Ja, ska man bara se på matchfacit på finns det absolut dem som ska lägga av innan Rousey. Om hon skulle förlora sina två nästa matcher hade hon haft samma totala matchfacit som Amanda Nunes har nu (14-4).

   Hoppas bara hon byter camp och tar Browne med sig

   • Olivia
    6 januari 2017 at 08:21

    Instämmer helt

   • Profilbild på Sepenoob
    sepenoob
    7 januari 2017 at 02:32

    Ja den där satans Edmond är man så trött på. Browne och Rondas karriärer går åt helvete. Gamburyan vill jag inte ens nämna, han är slut.

 • rl
  6 januari 2017 at 04:04

  Nej! Hon bör testa ett nytt camp innan hon ger upp. Har verkligen den kvinnliga mman utvecklats så mycket sedan hon var champ? Ja säkert har den utvecklats mycket men hon själv har ju också tränat under tiden o även om edmond suger röv som tränare så lär även hon har blivit bättre under den här tiden. Nä ge henne ett bra camp och få henne o sluta tro att hon är Mike Tyson o gå tillbaks till de hon är bra på. Med en bra gameplan tror ja fortfarande har goda möjligheter att ta de flesta

  • John Sjöström
   6 januari 2017 at 06:08

   Håller med. Varför stanna i detta camp? Visst har det säkert givit henne massor en gång i tiden. Dock så måste man se efter sin egen utveckling. Ronda kommer nog aldrig bli en riktigt farlig boxare men kan säkert bli riktigt bra på att använda det till sin fördel när hon går in i närkamp för nedtagning. Väl på marken är hon ljusår bättre än många andra fighters.

  • Profilbild på Peter Andersson
   Peter Andersson
   6 januari 2017 at 08:42

   Grejen var ju att hon försökte clincha typ tre gånger men Nunes tog sig loss. Visserligen var hon redan groggy vid det laget men berodde nog inte på en dålig gameplan, bara att hon blev hårt träffad nästan direkt.

  • Steve Navy
   7 januari 2017 at 11:50

   Håller med om att hon borde byta till ett professionellt camp innan hon ger upp helt och hållet. Ärligt talat, jag tror inte hon har psyke till att vända denna skuta, hon är psykiskt bräcklig. Utöver detta har hon tappat allt psykologiskt övertag över sina motståndare. Men jag hoppas ändå att hon kommer tillbaka och bevisar att jag har fel, alla älskar en förlorare som kommer tillbaka.

 • Mr Couch
  6 januari 2017 at 04:11

  Hon kan rädda sin heder och plats som sann fighter genom att resa sig och ta minst en gala till. Behöver dock ta ”hela” fighten inklusive media och inte minst postfight intervjun på vinst eller förlust. Hade hon stannat kvar i buren efter Nunes piskade upp henne och sagt ett par välvalda ord med en smula ödmjukhet hade hon idag kunnat hålla huvudet högt.

  Jag röstar för en sista ansats på bältet. Slå ut minst en contender och förtjäna titelmatchen, sen handskarna på hyllan oavsett W/L.

  Så tänker jag, vem håller med?

  • FestivusMiracle
   6 januari 2017 at 04:30

   Så du tycker hon förtjänar en ny titelmatch bara för att vinna en fight? Minst 3 tycker jag

   • Profilbild på Sepenoob
    sepenoob
    7 januari 2017 at 02:33

    Hon är Ronda Rousey så why not. Finns ingen som säljer i närheten så mycket som henne.

    • FestivusMiracle
     7 januari 2017 at 02:45

     Det är det som är så oerhört sorgligt, att allt handlar om pengar. Att så många andra ska lida bara för de inte säljer lika bra men förtjänar det tusen gånger mer

     • Profilbild på Sepenoob
      sepenoob
      7 januari 2017 at 02:58

      Ja det är tråkigt för atleterna men nu handlar allt om PPV och ratings tyvärr.

     • FestivusMiracle
      7 januari 2017 at 03:28

      Ja tyvärr är allt man kan säga! Tror dock hennes karriär är över, både inom MMA och skådespelare! Enda orsaken till att folk ville ha med henne i sina filmer var att hon var den oslagbara, världens mest dominanta idrottare och allt de. Nu när allt de e borta..

 • Magnus Thornberg
  6 januari 2017 at 04:54

  Inte förens hon byter tränare och gym. Släpp det stående och gå tillbaka till grapplingen.

 • Profilbild på Alex Buxbom
  Buxboom
  6 januari 2017 at 04:57

  Svårt att lära en gammal hund att sitta…hon skulle få börja från skratch. DC var en grym brottare men behövde lägga om timing på nedtagningarna och tillvägagångssätt för han fick stryk varje gång han försökte sig på att ta ned någon i början. Nu är han grym. Rousey har stagnerat i sin utveckling. Hon är grym men måste bli mer Khabib…

 • Profilbild på Alex Buxbom
  Buxboom
  6 januari 2017 at 05:01

  …så visst ska hon fightas igen! Kolla Anthony Pettis, han ger sig inte!

  • www.MatiasAndres.com
   6 januari 2017 at 07:45

   Känns som det är ljusår mellan Rouseys och Pettis mentalitet dock. Det känns som att Pettis älskar att slåss, utmana sig själv och alltid tänker på hur han ska utveckla sig medan Rousey står med ena foten ut genom dörren

   • Profilbild på Alex Buxbom
    Buxboom
    6 januari 2017 at 09:07

    Så sant det du skriver. Upp som en sol å ner som en pannkaka. Tyvärr. Men man kan ju hoppas på nytändning med ny tränare.

    • www.MatiasAndres.com
     7 januari 2017 at 09:28

     Det hade varit underbart att se henne med en ny tränare och nytt team. Hon behöver träna med folk som utmanar henne och inte bara säger att hon är MMA-världens svar på Kristus

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  6 januari 2017 at 05:54

  Onödig fråga. Drottningen gör vad hon vill.

 • Johan
  6 januari 2017 at 07:26

  Holly bör bli nästa match om hon vill tillbaka. Nytt camp och gå in med gameplanen att försöka clincha och ta ner Holly (utan att rusa efter henne som senast). Då tror jag faktiskt hon vinner. Holly har ingen vidare offensiv om måste stå för aggressionen helt själv.

  • Profilbild på Sepenoob
   sepenoob
   7 januari 2017 at 02:36

   Kanske känner suget att ta två bälten? Men då krävs verkligen att hon fixar till ett jävla bra camp och inte bara skuggboxas med pajasen Edmond.

 • Ashkan De Lavar
  6 januari 2017 at 08:51

  Det tycker jag hon ska bestämma själv. Vad jag eller någon annan tycker är inte relevant.

 • Picknickname
  6 januari 2017 at 09:44

  Självklart! Om hon nu inte tar sitt sunda förnuft till fånga och byter till en tränare som inte målar upp talanger som inte finns… Hon borde ta med sig Travis vidare också. Han är ju inte heller direkt vass efter han kom dit… Några förluster behöver ju verkligen inte vara slutet även om jag tror hon kommer få svårt att ta tillbaks sin forna status!?

 • UFCBLACKBELT
  8 januari 2017 at 05:22

  Börja med att lägga Edmund ”Ögonbrynet” Taverdyan på hyllan, kör med någon annan och se hur det går.

  Sen kan hon fundera på att lägga handskarna på hyllan.

 • Svara