Fredagsfrågan: Vem borde Conor McGregor möta härnäst?

Efter UFC-karriärens första förlust finns det nu gott om möjligheter för den irländska MMA-stjärnan. 

UFC 196 förra helgen fick vi se en stor skräll då UFCs regerande fjäderviktsmästare, den irländska stjärnan Conor McGregor, blev besegrad i UFC för första gången efter att ha klappat ut till en rear naked choke signerad Nate Diaz – en av sportens största antagonister. Diaz gav nästa fem gånger pengarna hos spelbolagen vilket tydde på att McGregor lyckats övertyga de flesta om vad han har sagt sedan han debuterade i organisationen – att han helt enkelt är en nivå över de flesta andra UFC-fighters.

Nu fick vi dock åter igen ett bevis på att ingen fighter är oslagbar och detta resultat väcker ett flertal frågor kring vem som kan tänkas möta McGregor i irländarens nästa match.

Fredagsfrågan: Vem borde Conor McGregor möta härnäst?

Enligt UFCs vd Dana White är irländaren redo att kliva in i buren så snart som möjligt, även inom fyra månader.

“He wants to fight again as soon as possible. He wants to jump back in there, and he wants to fight again.”

Det finns redan ett flertal alternativ, och det är enbart de mest självklara. Ett av de första möjligheterna blir givetvis McGregors först tilltänkta motståndare på UFC 196: Lättviktsmästaren Rafael Dos Anjos. Brassen bröt sin fot inför mötet och tvingades dra sig ur, han ersattes av Diaz och resten är nu historia. Dos Anjos är på bättringsväg men titelhållaren har redan sagt öppet att han inte anser att McGregor förtjänar att möta honom efter förlusten mot Diaz. Det blir dock svårt att gå emot vad UFC önskar.

”Conor doesn’t deserve to fight for the lightweight belt. He just got smashed by number five in the rankings”

En av McGregors mest bittra rivaler är den före detta fjäderviktsmästaren Jose Aldo, som irländaren knockade på UFC 194 efter endast tretton sekunder gångna av den första ronden. Detta var efter flera månaders uppbyggnad inför detta storartade möte, och Aldo föll väldigt hårt. Efter McGregors förlust mot Diaz hade Aldo ett par hårda ord för den nykrönta titelhållaren samt en begäran om att mötas på UFC 200.

”Your fairy tale is over. You got nowhere to run now. Time to a rematch, pussy”

Staredown Jose Aldo Conor McGregor UFC 194 Weigh In Las Vegas MMAnytt Photo Mazdak Cavian 2015-73

En av de som varit mest angelägen om att möta McGregor, dock främst om en chans på titeln, är den forne lättviktsmästaren Frankie Edgar. Efter UFC 196 menade Edgar att han var den rätta motståndaren att välja – om McGregor hade mod nog för det. Edgar har vunnit fem raka matcher i den talangrika fjäderviktsdivisionen och har avslutat toppfighters som Cub Swanson och Chad Mendes.

”If he’s got balls, he’ll pick me. It’s easier to go in there and fight a guy you know you handled, you know you beat. But if he wants to come back after that loss to Nate and prove the doubters wrong, silence these rumblings about his ground game? He’ll fight me.”

Listan på potentiella motståndare tar dock inte slut där. En av de som erbjöd att ersätta dos Anjos på UFC 196 var Donald ”Cowboy” Cerrone, som utmanat om titeln i lättvikt och nyligen debuterat i weltervikt. Cerrone är känd som en fighter som ofta tar matcher på kort notis, dessutom rök han och McGregor ihop verbalt på en presskonferens för ett par månader sedan.

Enligt White fanns det även ett flertal andra fighters som erbjöd sig för matchen. Under The Ultimate Fighter: Team Europe vs Team USA coachade McGregor européerna medan den tvåfaldige titelutmanaren och före detta WEC-mästaren Urijah Faber coachade amerikanerna. Rivaliteten mellan coacherna bygges upp rejält och herrarna hamnade i ett tjafs bakom kulisserna på en annan UFC-gala efter att den säsongen av TUF var färdig. Faber ska ha varit en av de som erbjöd sig ta matchen mot McGregor. Enligt White var även den forne lätt- och welterviktsmästaren BJ Penn en av de som erbjöd att ta matchen. Penn har återvänt från pension nyligen och har inga planer som är huggna i sten i dagsläget.

Utav de som inte offentliggjorde ett intresse för en match mot McGregor skulle den förstarankade lättviktaren Eddie Alvarez troligtvis utgöra duktigt motstånd om ett titelförsvar i fjädervikt inte är vad som väntar.

Dos Anjos, Aldo, Cerrone, Edgar, Faber, Penn, det finns säkerligen minst lika många onämnda potentiella motståndare för McGregor – vem vill ni se honom mot?

UFC 196 CONOR MCGREGOR LAS VEGAS MGM MEDIADAY OPEN WORKOUT 2016 PHOTO MAZDAK CAVIAN MEDIADAY FIGHT-13

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
Conor McGregorExklusivt på MMAnyttFredagsfråganNyheterUFCZ-Klistrad artikelz-Senaste Nytt
Profilbild på Sebastian Vendel-Martinez

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
23 Kommentarer
 • kalle
  11 mars 2016 at 12:15

  Bara han håller sig till 70 kg-klassen och inte bantar ner sig till 65 är jag nöjd. Jag tippar på anthony pettis!

 • Erik Svanborg
  11 mars 2016 at 12:45

  Tycker det är SJÄLVKLART Aldo. 13s är ingen match. Vi vet ännu inte vem som skulle gå segrande av de två i en riktig match. Aldo var ju ändå obesegrad i typ hundra triljoner år, om någon förtjänar en rematch så är det väl han och ännu mer med tanke på sättet han förlorade på.

  • Dont understand
   11 mars 2016 at 04:27

   Det var en riktigt match ? Aldo var fullt tränad och samma med conor. Men Aldo sprang in och blev knockad på 13 sek

  • Dont understand
   11 mars 2016 at 04:28

   Hur kan man förtjäna en rematch när man blev knockout clean på 13 sek och dessutom slår record. Man borde träna upp sig möta lite lättare motstånd och knocka dom, visa att han är redo för conor

  • NikLuk
   11 mars 2016 at 05:54

   Aldos streak var 3 fighter längre än Conors. Att det tog Aldo 10 år att gå tre matcher fler än vad det tog Conor halva den tiden att gå sina kanske inte ska boosta Aldo för mycket.

   • oxm
    11 mars 2016 at 11:49

    Aldo har 25 vinster och 2 förluster. Conor har 19 vinster och 3 förluster. Av dom 7-1 i UFC. Aldo börja tävla 2011 medans Conor 2013 i UFC. Var fick du 10 år, 3 mer matcher?

    • NikLuk
     12 mars 2016 at 12:40

     Jag tror du hoppade över ett ord i mitt inlägg. Jag skrev ”streak” som betyder ungefär ”obruten serie”. OK, jag hoppade över att skriva ”winning”, men då han inte hade förluster så tycktes det mig överflödigt.
     Men jag bryter ner det nedan.

     1) 10 år får jag från följande: Aldo förlorade mot Azevedo 2005 och fick sin första vinst efter den förlusten 2006. I år är det 2016, så alltså en obruten ”winning streak” på nästan exakt 10 år.

     2) 3 fler matcher får jag från följande: på dessa, ovan nämnda, 10 år av obrutna vinster gick Aldo 18 matcher obesegrad. Conor å sin sida gick obesegrad mellan 2011-2016 med en ”winning streak” på 15 matcher. Med andra ord 3 färre vinster i sin senaste ”winning streak”.

     Dessa 15 vinster tog Conor 5 år, medan Aldos 18 vinster tog 10 år.

     • oxm
      12 mars 2016 at 01:37

      Ok, då fattar jag vad du menar. men att säga att det inte boostar Aldo är fel. Titta på vilka matcher Conor gjorde under den perioden och titta på Aldo. Av aldos 18 matcher så var hälften, 9st, titelförsvar+1 för bälte. Alltså förmodligen no.1 contenders ell topp motstånd. Tuffare matcher. Behövs mer vila + när du försvarar behöver du inte vara lika aktiv. När du fightar dig uppåt behöver du vara mer aktiv för att få titelmatchen

  • Adam Karlsson
   12 mars 2016 at 06:32

   Det var en riktig match om bältet. Aldo förlorade, Gregor vann. En match är en match när klockan slår och är över när domaren bryter. Om det gick på 13 sekunder, 15 minuter eller 25 minuter, skit samma. De fick båda samma chans, den ena skulle försvara den andra skulle ta över.

   • Erik Svanborg
    12 mars 2016 at 06:43

    Väntade på den kommentaren, skrev avsiktligt lite provocerande ;-) visst var det en riktig match, men ”det blev aldrig någon match” på det sättet som MMA -världen hade suktat efter så länge, man kände sig lite snuvad på konfekten, precis som Fertittas reaktion, ”va FAN” liksom. Klantigt av Aldo och skickligt av Conor, men jag vill se mer, de fick aldrig mäta sina krafter mot varandra, på riktigt.

 • bamse
  11 mars 2016 at 02:21

  Ge aldo chansen så att han slipper sitta och tröst porrsurfa mitt i natten!

 • Profilbild på Marcus
  Sgt.242
  11 mars 2016 at 02:34

  Jag tycker att Aldo, Edgar och Holloway alla är förtjänta av titelfight. Vem av Edgar och Aldo som får börja spelar mindre roll.
  Väljer McGregor att ge upp bältet och flytta upp en viktklass tycker jag att Pettis hade varit en rolig fight men en rematch mot full camp Diaz hade varit underhållande med.

  • Dont understand
   11 mars 2016 at 04:30

   förtjäna hit och dit. Aldo knockad clean på 13 sek. Borde vara ute ur leken. Alla säger att conor har dåligt ground game men ändå lekte han med hollaway i 3 ronder. Ute ut leken där med. Antingen en match mot frankie eller en rematch mot Diaz hade varit förtjänat

 • Ciao1
  11 mars 2016 at 04:00

  Prediction: Han får Aldo, som backar ur pga av skada och Edgar hoppas in.

  I mina ögon är Aldo ett alldeldes för osäkert kort för att sätta på ett sånt här historiskt event pga sin skadehistorik.

  Dessutom orkar jag inte ännu en gång höra en upp-hypening inför denna match, vi har redan hört det två gånger nu. Tråkigt!

  Kör Frankie från början istället…

  • Dont understand
   11 mars 2016 at 04:25

   Frankie hoppar in ? Han springer om han får chansen att hoppa in

 • Bongo
  11 mars 2016 at 04:41

  Jag tror att Conor kommer försöka plåga sig ner till FW nu när han inte fick LW bältet istället, och där tycker jag att han ska möta Jose Aldo igen, dels för att Aldo förtjänar det och dels för att jag tycker det är kul när Frankie Edgar gnäller som en hungrig bäbis.

  • Adam Karlsson
   12 mars 2016 at 06:30

   Snarare tråkigt att se folk gnälla när de jobbar som värstingar i förmodligen världens tuffaste organisation. Får man inte champ-matchen, ta näste man, krossa honom och sen se om du kan få chans på bältet, gör om det igen om det inte funkar. Till slut måste de signa dig mot bältet, men inte pga att du kastar krokodiltårar på Dana.

   • Bongo
    12 mars 2016 at 07:18

    Det går inte att neka till att Frankie är grym men han har gnällt om titelmatch ända sedan han vann över vad som brukade vara BJ Penn.

    Max Holloway däremot, där har vi en riktig kämpe som radar upp vinster utan att gnälla.

 • Adam Karlsson
  12 mars 2016 at 06:28

  Aldo på 200? Nej tack, inte värd då han hoppar av titt som tätt. (Stör mig även på stora stjärnor som inte lär sig det engelska språket, eller väljer att inte använda det i en GLOBAL ORGANISATION!)

  Frankie på 200? Ja tack, för att han är värd och knockade Mendes och är grym samt ej känd som en av-hoppare.

  RDA på 200? Nej tack, som sagt, Diaz slog honom efter ett ”slappt” camp på några dagar. Visst, ingen Diaz går ner till stiltje helt och hållet mellan matcher men kom igen, Gregors camp mot Diaz camp, vem tränade intensivt längst? Betyder kanske inte jätte mycket, men tänk er Diaz (nu, något har hänt, han är sjukt vass) i WW och en 5-6 veckors camp, oj oj. En rematch mot Rory sen Lawler (ja, han vinner båda) och Gregor skulle inte haft en chans (”I started slow and picked up from there” – Nate Diaz)

  Så Frankie ska få matchen i FW om titeln för att visa oss om Gregor verkligen är en FW champ. Hans skeletor invägningar är historiska. Om Frankie vinner, lägg ner FW och tänk på din hälsa. Att se ut som Satans smala lille-bror är inte hälsosamt, tro’t eller ej.

 • Svara