Fredagsfrågan: Vem tror ni utelämnas från kvartsfinalerna i TUF 22: USA vs Europe?

Det var klart sedan tidigare att den som presterar sämst av de nio vinnarna i öppningsmatcherna, inte kommer att gå vidare till kvartsfinal trots vinst. Kommer det kanske bli Martin Svensson som lämnas besviken?

När det var dags för The Ultimate Fighter 22: USA vs. Europe att dra igång, blev UFC:s VD Dana White mycket imponerad av utslagningsmatcherna för att komma in i huset. Så pass att att han bestämde sig för att två av förlorarna skulle tillbaka – på bekostnad av det vanliga turneringsformatet.

Coacherna Conor McGregor (32-8) och Urijah Faber (18-2) fick därför välja tillbaka varsin fighter från Europa respektive USA, och McGregor valde sin irländska lagkamrat Artem Lobov (11-10-1, 1 NC) medan Faber valde brottaren Johnny Nunez (5-1).

Tidigare har vi sett säsonger med ett “wild card”, det vill säga att de två förlorare som presterar bäst får chansen att komma tillbaka i turneringen i en match mot varandra. Denna gång är det istället en vinnare som ska väljas bort – för att den anses ha presterat sämst. Vem det blir kommer att avslöjas i nästa avsnitt då kvartsfinalerna fastslås.

Fredagsfrågan: Vem tror ni utelämnas från kvartsfinalerna i TUF 22: USA vs Europe?

Amerikanen Chris Gruetzemacher (12-1) är en som har pekats ut för en tråkig match, när han besegrade tyske Sascha Sharma (7-2) via domslut. Detta av sin egna lagkamrat Julian Erosa (14-2), när de båda söp till det i huset. Quarantillo stod dock själv för en ifrågasatt domslutsvinst, när han besegrade fransmannen Mehdi Baghdad (11-3).

I förhandsvisningen inför nästa avsnitt ser man att McGregor röstar på Gruetzemacher – medan Faber röstar på svenske Martin Svensson (14-5), som ströp ut den fruktade strikern Thanh Le (4-1) i förra avsnittet.

“I think Martin is the guy to go”

Det återstår att se vad Dana White tycker om saken.

Foto: Mattias Persson

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Dana WhiteExklusivtFredagsfråganNyheterSenaste NyttThe Ultimate FighterUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
11 Kommentarer
 • Fred
  13 November 2015 at 08:15

  Kommer garanterat en twist på det så alla får fightas.

  • Danne
   13 November 2015 at 10:08

   Tror inte det.

  • Lallarn
   13 November 2015 at 11:15

   Skulle kunna vara så att någon är skadad och inte kan fortsätta. Vet dock inte om det räknas som en twist.

 • Eric
  13 November 2015 at 09:24

  Risk att det blir Martin tror jag tyvärr. Hans stående är väldigt konstigt, märklig rytm och slarviga tekniker, inga huvudrörelser eller fotarbete heller. På marken är det position och submission, sällan någon rejäl skada i övrigt känns det som.

  • Martin
   13 November 2015 at 01:15

   Fast hur bra var Ryan Hall på den biten? Och låt mig där tillägga att utan att dissa Frantz så var ju Thanh Le ganska mycket mer hypad som stående fighter. Jag tror knappast att Hall hade gått in och vevat om han slagits mot Le. Thanh var ju faktiskt favorittippad att vinna hela tävlingen.

   I teorin så finns det ju ingen mer skada än att sätta en RNC för till skillnad från andra submissions skulle strypningar sluta i döden för den andre om inte matchen brutits. Vissa, speciellt brottare, bygger sitt ground game på slag, Svensson visade ju att han kan positionsdominera sin motståndare OCH avsluta honom utan att slå så mycket.

   Nä avslut måste ju gå före tex Chris match där han hade dominant position för att Sasha gång på gång GAV den till honom.

   • Eric
    13 November 2015 at 11:14

    Ryan Hall är absolut ingen mästare på fötterna, men han är bättre än Martin på marken och det är enda stället Martin tycks ha några chanser. Och jag tycker nog Ryan ser bättre ut på fötterna med.

    Jag förstår vad du menar. Men har man bra positioner kan man avlossa lite slag och vinna den vägen med, det är inte alltid man får en submission och då blir det lätt en “tråkig” match (i UFC’s och deras fanbase ögon – och rätt ofta även för insatta) med bara positionell brottning utan slag eller submission.

    Det kan absolut bli någon annan än Martin, men tror ändå han ligger i riskzonen. Och jag har svårt att se honom komma speciellt långt i UFC ändå, han tycks inte utvecklas alls som jag tycker han borde. Sett likadan ut många år tycker jag.

 • Danne
  13 November 2015 at 10:07

  Oavsett vad, tror jag inte de väljer en fighter som må vara avig eller tråkig i sin stil om de avslutar sin fighter. Ganska säker det blir en fighter som gått tiden ut och då har vi fler att välja på. Finns ingen chans att man väljer en avslutare speciellt när någon plockar ut den bästa strikern.

 • Lallarn
  13 November 2015 at 11:16

  Måste bli Gruetzemacher.

  • Frantic
   13 November 2015 at 12:38

   Håller med dig om man ska gå på prestation, Gruetzemacher var en lay ´n prey fajt som inte gillades av någon.

   Vad som talar emot är att han är amerikan och de har fler européer med i “slutspelet”. Så det kan hända att DW går på Fabers “linje” där.

   Tror dock att Connor kommer flippa totalt isf, att sparka någon som avslutar sin motståndare ger ju heeeelt fel signaler till alla och då kan ju DW torka sig någonstans med “Dont leave it in the hand of the judges”-kommentaren han alltid använder sig av….

 • DontTapout
  13 November 2015 at 01:14

  Jag tror det blir “Gritz” som får lämna. Tittar man noga på slutet av senaste avsnitten så ser det ut som om det amerikanska laget placerar sig till vänster om DW. Det ser även ut som om DW vrider huvudet lite åt vänster när han meddelar vem som måste lämna.

 • Martin
  13 November 2015 at 01:25

  I kimura-cirkeln så påstod dom att Urijah ville få bort Martin. Har någon källa på det? Känns jäääkligt jävigt av Faber i så fall där han enbart vill behålla så många amerikaner som möjligt. Att avsluta en som på förhand var favorit att vinna tävlingen MÅSTE gå före tex Chris decision-vinst.

 • Svara