Galore Bofando släpper uttalande om kontraktet: “Finns anledningar till beslutet”

✅ Många chockade över beslutet ✅ Briljerade i sin UFC-debut med knockout

Det blev igår klart att UFC valt att släppa sju fighters från organisationen, varav en förvånade stort. Welterviktaren Galore ”The Paranormal” Bofando (5-3) hade en vinst och en förlust i UFC, varav vinster kom via spektakulär knockout. Vanligtvis brukar UFC-fighters få en tredje chans med matchfacit på 1-1 i organisationen, och det är inte sällan som fighters med en underhållande stil kan kosta på sig en extra förlsut och fortfarande behålla kontraktet.

Nu har dock Bofando släppt ett uttalande via Instagram där han kommenterar ärendet, och menar att det fanns särskilda anledningar till UFCs val som han väjer att inte gå in på.

“As some of you already know, I have been released by the UFC. There are reasons behind it , I will keep it to myself.

As sad as it is, I believe the universe knows what it is doing. While one door closes, another one opens and I am looking foward to the new opportunities ahead of me.”

Knockade McGregors träningskamrat brutalt

Bofando briljerade i sin UFC-debut där han ställdes mot Charlie Ward, träningskamrat till superstjärnan Conor McGregor, och vann på knockout via ett kast rakt in i kanvasen som ni kan se nedan.

Utav fem vinster var det Bofandos fjärde via knockout, och det är värt att nämna att hans två tidigare förluster utanför UFC kommit via diskvalificering, inte renodlad förlust i den traditionella bemärkelsen. I sin andra match i UFC ställdes ”The Paranormal” mot TUF: Nations-vinnaren Chad Laprise och förlorade på teknisk knockout i den andra ronden, dock mot en mer erfaren och segertippad motståndare.

Det är i dagsläget oklart om de ytterligare anledningarna kring UFCs beslut – Vad tror DU det kan bero på?

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...