Genomgång av The Ultimate Fighter: Team Carwin vs Team Nelson – avsnitt 8


Det är lördag och ni vet vad det innebär: The Ultimate Fighter: Team Carwin vs Team Nelson åttonde avsnitt sändes igår i de Förenta Staterna. Med tanke på kvalitén denna säsongen har haft hittils är det med största sannolikhet inga MMAnyttjare som jublat och klappat i förväntan, kommentera gärna om skribentens påstående är fel.

Efter Michael Hills kontroversiella och händelselösa vinst mot Matt Secor i det förra avsnittet står det nu 3-3 i matcher med coach Roy ”Big Country” Nelson i kontroll för nästa matchning. Avsnittet började med en rasande Dana White som var oerhört missnöjd med både domslutet och matchen mellan Hill och Secor.

It’s to the point where this season is an embarrassment,” sa White. “We’re giving away $5,000 for finishes and $25,000 for the best knockout, submission and fight of the season. It looks like I’m going to save a lot of fucking money this year.”

White besökte sedan TUF-huset för att tala med deltagarna. Han berättade om sitt missnöje med matcherna, och faktumet att alla matcherna gått till domslut. UFCs vd belyste även att poängdomarna varit under kritik hela säsongen.

Resultatet var nog inte vad White hade hoppats på; Hill och Julian Lane började dricka sprit nästan direkt. Hill konfronterade sedan Neil Magny och började tala om en potential match mellan dem i kvartsfinalen. Stämningen eskalerade mellan dem, och Lane började i sin tur provocera Dom Waters, som försökte avstyra bråket. Stämningen eskalerade ytterligare, och som tonåringar på deras första rejält misslyckade fylla agerade de utåt mot huset, och i Lanes fall, mot de som var i närheten och försökte lugna honom.

Mike Ricci är inte bara min personliga favorit denna säsongen, men han sammanfattade även mina egna tankar kort och enkelt.

”I’m ashasmed to be associsted with this sport when it comes to guys like that,” sa kanadensaren om händelsen. ”They make all of us look bad.”

Med kontroll över nästa match valde Nelson att ställa John Manley mot Team Carwins James ”The Snake” Chaney. Både fighters styrka ligger i brasiliansk ju-jiutsu, men coach Shane Carwin anser att hans fighter har en mer okonventionell stil. Secor kallar dock sin lagkamrat för en ”borderline serial killer”, han beskrivs både av sina lagkamrater och av sig själv som en tyst och avskild person.

Säsongens coachutmaning var som hämtad från de olympiska spelen, och bestod av kulstötning, spjutkastning, diskus, längdhopp och löpning. Carwin dominerade alla grenarna utan större problem, och fick därmed ett försprång i löpningen vilket han vann enkelt.

Säsongens sjunde match börjande fort med lättare slagväxlingar där Manly mestadels träffade oftare och hårdare. Efter att ha hamnat i clinch drog ”The Snake” in sin motståndare i gard, där han arbetade fort för att få en triangel. Team Nelson-fightern ställde sig upp och gick bort till buren. Personligen förväntade jag mig att se en slam som när Matt Hughes besegrade Carlow Newton, men han la istället ner honom, och jobbade sig ur lugnt. Därifrån passerade han till full mount, och satte en giljotin. Lika lugnt som han hade tagit sig ut Chaneys triangel säkrade han giljotinen, som till slut fick sin motståndare att klappa.

Efter matchen berättade Manly om att ”The Snake” levde upp till sitt smeknamn, och bet honom när han hade säkrat giljotinen.

“I figured, fine, bite me but I’m going to fucking choke you out,” sa Manley efter matchen. “We gave James the nickname “Snake,” and snakes bite.”

“I bit him. I bit him on purpose,” erkände Chaney. “I wanted to find a way out of there. I thought maybe he’d loosen it up. Maybe I’m kind of a piece of shit but I did not want to lose that fight.”

Med den vinsten leder nu Team Nelson med 3-4 i matcher. Vad tyckte ni om säsongens första avslut?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
The Ultimate FighterUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
23 Kommentarer
 • Mike
  3 November 2012 at 04:28

  Denna säsong är sjuuukt dålig. Vart hittar dom en sån här skara med icketalanger? Det känns som om dom försöker att vinna ratings med hjälp av drama, “ge psykungen Laine lite sprit så kanske han spårar och vi får folk som vill kolla”. The Ultimate Failure borde showen heta istället.

 • Lesnar911
  3 November 2012 at 07:51
 • ninjachoke
  3 November 2012 at 08:59

  ‘MERICA.. FUCK YEAH!!!!!

 • Lesnar911
  3 November 2012 at 09:18
  • mateah
   4 November 2012 at 03:20

   haha lite ambitiöst :) det uppskattas, lajkar och prenumrerar ;)

 • Christian Warngård
  3 November 2012 at 09:18

  Dom borde sparkat ur Julian för längesen

 • Peter B
  3 November 2012 at 11:21

  när kommer diaz bro’s?

 • nitohu
  3 November 2012 at 11:36

  Funkar som underhållning för mig ( låga krav och lättroad ) Sen var ju det här avsnittet ganska bra ändå. Hyfsad match, lite tokfylla och så som grädde på moset så fick man ju se Roy Nelson springa. Vem hade nånsin trott att man skulle få uppleva det.

 • mateah
  4 November 2012 at 06:27

  Vad de inte visade var att de som bråkade i huset egentligen rökte weed, sen försöker de få oss att tro att de blev aggressiva av alkoholen istället. Propaganda som fan.. Jag tycker de borde förbjuda weed, och göra alkohol lagligt istället… Kolla hur folk blir när de röker?

  • Helgon3t
   4 November 2012 at 04:01

   ?? !

   • mateah
    4 November 2012 at 10:12

    Hade Alkohol blivit uppfunnet på 70-talet så hade det varit klassat som den farligaste drogen efter Heroin, och detta är inte en åsikt som går att debattera, detta är ren fakta. Du har statistik på hur många dödsmisshandlar det sker pga alkohol, du har statistik på hur många som dör i trafiken pga alkohol, och du har statistik på hur många som tar överdos av alkohol. Ingen av dessa statistiker representerar gräs, men ändå ser du ner på de som röker weed och du ser upp till de som dricker. Eftersom du skriver “??!!” så tar jag det som att du inte förstod ironin och tanken bakom mitt inlägg, så chansen är stor att du inte kommer fatta en skvät av denna post heller, men det är knappast mitt fel att du inte förstår isf….

    • Helgon3t
     4 November 2012 at 10:20

     Att sitta och vara ironisk i text på internet är som att gå på opera med hörselkåpor , dvs jäkligt korkat. Då inte alla fattar vad du pratar om. Och med tanke på 11 “Tummen ner” på din post verkar det vara fler som håller med . För din kännedom har jag förlorat närstående till en rattfyllerist, Så jag tycker att du faktiskt hålla käften och inte dra massa slutsatser . Och vidare var väl ditt inlägg bland det jävla dumaste jag läst på MMANYTT detta år.

     • mateah
      4 November 2012 at 10:36

      Så du har förlorat en närstående till en rattfyllerist, och detta hindrar mig automatiskt från att uttrycka mina åsikter angående alkohol och gräs? Är du en Taliban eller? Du kunde inte hitta ett enda motargument till det jag skrev så därför ber du mig hålla käften sen säger du att mitt inlägg var det sämsta du någonsin hört, men du kunde inte dementera en enda sak jag skrev? Jag tycker det visar din intellektuella nivå väldigt bra. Du kan inte vinna en diskution men du kan be folk hälla käften sen kritisera hur de konstruerar sina åsikter, du kan alltså inte dementera åsikterna men du kan t.e.x kritisera hur “fel” det är att använda Ironi på internet? Är du ett skämt eller? Kom tillbaka med ett motargument till det vi faktiskt diskuterade från första början, istället för att skriv “håll käft” eller “du kan inte använda ironi på internet” Peace och försök va trevligare, jag har inte betett mig ill mot dig så bete dig inte illa tillbaka, för annars är du bara en fjant.

     • Ivan_den_onde
      5 November 2012 at 12:22

      Please, kommer från nån som inte är särskilt trevlig i ditt svar till helgonet…

      “Hade Alkohol blivit uppfunnet på 70-talet så hade det varit klassat som den farligaste drogen efter Heroin, och detta är inte en åsikt som går att debattera, detta är ren fakta. ”

      Vet du ens vad _fakta_ är, det handlar ju om spekulation. Mest troligt hade inte alkohol varit tillåtet om det kommit på 70 talet, men du kan inte säga att det är “fakta”..

      Jag håller med dig i dina poänger, och förstod ironin, inlägget var dock kasst skrivet, och troligen därför du för tummen ner…

      Ett “!!!??” var klart motiverat, och läs igenom ditt svar, du kan ju knappast klaga på att han är otrevlig, kan du?

     • mateah
      5 November 2012 at 01:22

      Om du hittar ett inlägg där jag ber någon hålla käften endast för att jag inte håller med då ska jag radera mitt konto och aldrig mer besöka sidan. Om du ens hittar en post där jag kallar nån idiot utan anledning då gäller samma deal. Om någon inte gillar en åsikt eller inte tycker att jag formulerar allt så som de hade önskat så behöver man naturligtvis inte kommentera eller besvara, (man kan fråga vad man menar t.ex) men man kan inte börja kalla folk för namn och skriva “håll käften” för det. Jag beter mig inte ens illa mot dem som beter sig illa mot mig på forumet, (som du såg i detta fallet, jag ber honom endast att inte va så otrevlig) Ditt exempel på att jag va otrevlig är tydligen när jag säger att “det är fakta att alkohol hade setts som en av de farligaste drogerna” om det är att bete sig otrevligt mot någon då kommer du onekligen att tycka att jag är väldigt otrevlig mot dig personligen i denna post. (vilket inte är min mening) Men du kunde bara ha frågat mig vad jag menade eller var jag fick min fakta ifrån så hade jag svarat ungefär såhär: (tänk för det första på att dessa beskrivningar självklart inte gäller alla individer, för så är det med alla drog beskrivningar också, de gäller inte alla utan beskriver tendenser och sannolikheter hos individer) T.ex Alkohol gör människor aggressiva, den gör folk omdömeslösa, den kan ge dig minnesluckor och blackouts, Alkohol är beroendeframkallande, Alkohol skadar din lever och dödar dina hjärnceller, och du kan faktiskt ta överdos av Alkohol. Detta är FAKTA, och om du jämför dessa faktan med vissa andra droger så hamnar alkohol VÄLDIGT högt upp på listan. Jag skrev att den hamnar strax efter Heroin, och det finns de som vill hävda att t.ex Amfetamin och Kokain hamnar före alkohol, men Amfetamin och Kokain ger dig inte minnesluckos, blackouts, och gör dig omdömeslös, de andra tendenserna som Amf, och Kokain ger dig får du av Alkohol också, så förklara nu en gång till på vilket sätt jag bettede mig otrevligt mot “helgonet” i den första kommentaren? peace

     • Christopher Storm
      5 November 2012 at 04:58

      mannen, gör oss alla en tjänst, VILA MUNNEN

     • mateah
      5 November 2012 at 05:24

      Du kan vila ögonen istället bror det är ingen som tvingar dig att scrolla och läsa kommentarerna på gamla nyheter där andra diskuterar off topic! peace brosan och du behöver inte va otrevlig

     • Ivan_den_onde
      5 November 2012 at 09:32

      “Eftersom du skriver “??!!” så tar jag det som att du inte förstod ironin och tanken bakom mitt inlägg, så chansen är stor att du inte kommer fatta en skvät av denna post heller, men det är knappast mitt fel att du inte förstår isf….”

      Sista stycker när du insinuerar att han är en idiot för att han skrev “??!!” På ett inlägg du skrev, som nog många såg som förvirrat.

      Sen eskalerar diskussionen, och det kan inte du enbart klandras för såklart. Jag brukar också kunna smyga in en hel del dryghet och sen bli irriterad när nån blir otrevlig, man måste tänka på sådant.

     • mateah
      5 November 2012 at 11:00

      Om hans kommentar är “??!!” då ska han inte förvänta sig mycket intelligentare svar, på så sätt sätter han själv standarden på nästa svar. Men jag brukar iaf åtminstone dra gräns till att inte be folk hålla käften, och inte kalla någon för namn eller använda svordomar. Se bara killens kommentarer, han kallar folk för “puckon” i andra inlägg, sen lipar han sönder när någon har svar på hans fiffiga kommentarer. Ärligt talat är han så känslig och i sin tur beter sig som en idiot i andra kommentarer då kanske han borde sluta besöka forumet. Det är ganska uppenbart för alla som har sett TUF avsnittet, och sen läser min kommentar att jag statuerar hur löjligt det är att gräs är olagligt medan alkohol är lagligt, den ironin kan liksom en 10 åring genomskåda utan större problem, om sen någon inte tycker att ironi ska finnas på internet så är det väl knappast mitt problem?

 • nitohu
  5 November 2012 at 11:29

  Så här farliga är drogerna

  Här följer den brittiska regeringsutredningens ranking över de 20 farligaste drogerna. Listan är enligt The Independent den första i sitt slag och baseras på vetenskapliga fakta kring drogernas skadlighet på både individen och samhället.

  1: Heroin

  2: Kokain

  3: Barbiturater (starkt beroendeframkallande sömnmedel)

  4: Illegalt metadon

  5: Alkohol

  6: Ketamin (används legalt i sjukvården som narkosmedel)

  7. Bensodiazepiner (används även legalt som lugnande medel)

  8: Amfetamin

  9: Tobak

  10: Buprenorfin (används även legalt vid drogavvänjning)

  11: Cannabis

  12: Flyktiga lösningsmedel

  13: 4-MTA (ecstasyliknande)

  14: LSD

  15: Metylfenidat (amfetaminliknande)

  16: Anabola stereoider

  17: GHB

  18: Ecstasy

  19: Alkylnitriter (poppers)

  20: Kat

  • nitohu
   5 November 2012 at 11:58

   Sen så är inte cannabis så ofarligt på det personliga planet som vissa tycks tro heller.

   http://www.accentmagasin.se/okategoriserade/cannabis-ger-hjarnskador/

   Andra undersökningar visar också att den som börjar röka tidigt och frekvent.Rent medicinsk också får större benägenhet att ta tyngre droger. Alltså inte kopplat till att man man rör sig i en viss miljö.

  Svara