Genomgång av The Ultimate Fighter: The Smashes – avsnitt 10

Det tionde avsnittet av The Ultimate Fighter: Team Australia vs Team UK sändes i natt, och kan ses i sin helhet på seriens hemsida. I detta avsnittet möts coacherna George Sotiropolus och Ross Pearson i coachernas utmaning, och en fighter tar sig ett steg närmre finalen.

Avsnittet började med en tillbakablick på förra veckans match mellan Brad Scott (UK) och Ben Alloway (AUS), där britten vann ett enhälligt domslut. Båda lagen var stolta över båda fighters, som gav åskådarna ett underhållande krig i oktagonen.

Det var sedan dags för coachernas utmaning. Med tanke på att ”The Smashes” anspelar på ”The Ashes”, en gammal cricket-rivalitet mellan länderna, var det flera av deltagarna som trodde att coacherna skulle föra tradirionen vidare i TUF. UFC hade dock valt en m er bokstavlig tolkning av namnet ”The Smashes”, och coacherna skulle tävla i ett bilderby, där den ena vinner genom att krocka i och demolera sin motståndares bil.

Pearson var självsäker då han har ett intresse för racing och bilsporter. Båda lagen såg till så att det var en härlig stämning i läktaren, medan de hejade på deras respektive coacher. Sotiropolos började bättre och fick in de första hårda krockarna, men därefter drog brittten ifrån, och fick in tre hårda krockar efter att Sotiropolus kört fast, som vann matchen.

Precis som han gjort genom hela serien, stod Colin ”Freakshow” Fletcher för underhållning efteråt. Han klädde ut sig till sitt australiensiske alter ego Russel Bandingo, och det brittiska laget firade tillsammans innan två av deras fighters möttes i den första semifinalen i lättvikt.

Säsongens andra semifinalmatch var mellan Norman Parke (UK) och Brendan Loughnan (UK). De har blivit vänner under tiden på serien, och Loughnan tycke det kändes konstigt att tävla mot en vän. Parke såg det dock som en vanlig match, och ansåg att de fortfarande skulle vara vänner efter matchen.

Både Team UK-Fighters inledde med lätta slagväxlingar och höll det jämt på fötterna, Parke förde dock matchen. Han clinchade sedan Loughnan mot buren och fick ner honom efter några knän mot sin motståndares lår. Manchester-sonen lyckades dock ställa sig upp, och tog sig ur Parkes grepp. Det förblev jämt stående med slagväxlingarna, Loughnan såg ut att träffa Parke med några hårda högerkrokar, men Nordirländaren skakades inte. Det var en väldigt jämn rond, Parke var den mer aggressive fightern och lyckades med en nedtagning, men han gjorde ingenting med positionen och Loughnan fick in renare slag, som tog ronden 10-9 enligt skribenten.

Parke öppnade med en slagkombination mot sin motståndare i den andra ronden, och fick sedan ner Loughnan mot buren. Väl på marken fick nordirländaren in flera armbågar. Loughnan knuffade sedan ifrån, men Parke tog istället sin motståndares rygg. Loughnan jobbade sig upp mot buren, och separerade med knappt två minuter kvar i ronden. Åter igen var det jämt på fötterna, och precis som tidigare fick Park ytterligare en nedtagning. De ställde sig upp, Loughnan såg ut att träffa hårt och fick sin motståndare mot buren med cirka tio sekunder kvar. Park tog denna ronden tydligare, 10-9.

I den tredje och sista ronden clinchade Park Manchester-bon mot buren, men lyckades inte säkra en nedtagning. Loughnan tog sig ur och de började sving med strax över tre minuter kvar på klockan. Britterna växlade jämt slag och sparkar, fram till den sista minuten då Parke drog iväg på fötterna och fick sin motståndare mot buren igen. Loughnan tog sig ut med cirka 20 sekunder kvar i den sista ronden, som de avslutade med vilda slag. Parke tog den sista ronden och därmed matchen.

”It’s nothing to be disappointed about, it was a great fight, you left it all in there,” sa Pearson till bägge fighters efter matchen. ”I wanted to see both these guys win, but I didn’t want to see a loser,” la han till sedan.

Parke möter nu vinnaren av Colin Fletcher (UK) vs Richie Vaculik i lättviktsfinalen. Vad tyckte ni om avsnittet, vilken av lättviktarna går hela vägen?

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
The Ultimate FighterUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
En kommentar
  • Räkan
    23 November 2012 at 05:12

    Imponerande att fighten kunde kännas så otroligt lång trots att jag spolade massor…

  • Svara