Genomgång av The Ultimate Fighter: The Smashes – avsnitt 12

Det tolfte och sista avsnittet av The Ultimate Fighter: Team Australia vs Team UK sändes igår, och finns att se gratis på seriens hemsida. I det tolfte avsnittet får vi se den sista lättvitksmatchen, speciella invägningar och en härlig uppvisning i vänskap och respekt mellan lagen. Men det sagt låt oss börja med genomgången och se vem som tar sig till finalen för att försöka bli The Ultimate Fighter.

Avsnittet började med att förra avsnittets tävlande, australiensarna Xavier Lucas och Robert Whittaker talade om deras match, där WHittaker knockade sin landsman i den första ronden. I stort sett alla deras lagkamrater reagerade på samma sätt, de var oroliga för Lucas, men glad att han inte var skadad, samt glada för Whittakers skull, då han blev den enda australiensiske weltervitkaren som tog sig till finalen.

Den sista matchen var mellan Colin ”Freakshow” Fletcher (UK) och Richie Vaculik (AUS). Den sistnämnde är något av en kändis i sitt hemland, vilket uppmärksammades när TUF-deltagarna såg reklam för en film där han haft huvudrollen.

Något annat som uppmärksammades var skillnaden i längd och räckvidd mellan dem, då ”Freakshow” är betydligt längre och stor för en lättviktare, speciellt jämfört med australiensaren som är liten för vilktklassen.

”There have been comparisons of this being a David and Goliath thing, the big difference being that you can’t throw stones in MMA,” sa Fletcher om matchen.

Den sista kvällen i huset var det en god stämning mellan alla fighters i huset. Denna säsongen har påmint något om en landskamp i fotboll i vissa stunder, vilket förstärktes när alla fighters bytte och signerade TUF-tröjor.

Firandet fortsatte med en buffé av allt som var kvar i huset, förutom för de två fighters som skulle väga in givetvis. Deltagarna konstaterade att Ben Wall (AUS) var bäst på att äta, och efter en orgie av nachos och sötsaker höll de ”tjockisinvägningar”. Det var dock weltervitkaren Valentino Petrescu (UK) som vägde mest, hela 98 kilo (204 lbs).

Säsongens sista match började med slagväxlingar från båda fighters, som varierade med slag och sparkar. Vaculik försökte ta sig in och ut med sina slag, men träfffades ofta av Fletcher på vägen in. ”Freakshow” använde många sparkar mot benen, kroppen och huvudet för att hålla australiensaren på avstånd. Han lyckades dessutom knuffa ner Vaculik på mattan, och fick in ground and pound i de sista tio sekunderna. Skribeneten ger britten ronden. 10-9.

”Freakshow” inledde den andra ronden men en sparkkombination, och de fortsatte att utdela slag och sparkar. Team Australia-fightern såg ut att träffa men en hård höger, men Fletcher verkade inte skakas av det. Vaculik snubblade till efter att britten fick in en rak höger, men hämtade sig, och dök sedan på en nedtagning som han fick, och tog sig direkt till side control. Britten använde sedan sina långa ben för att trycka ifrån buren och vända samtidigt som han tog fast australiensarens grepp, vilken fick Vaculik att verbalt ge upp till en bisarr, omvänd keylock.

”Richies gameplan was fantastic, he played his gameplan out brillianttly. I couldn’t have asked for a better final fight really. He came in there just trying to thaibox me, and then when he attempted to take us down I finished him on the ground, reasonbly fast. It was a lot of fun, I enjoyed it,” berättade Fletcher efter matchen

”Maye I was just admiring my work for a touch too long and he caught me. I felt fine and then just…just let it slip,” sa en besviken Vaculik efteråt. ”I’m happy with the experience I’ve had and I’m so grateful to have gotten it. Just wish I’d done a bit better, that’s all.”

“I want to thank you all for taking part in this season of The Ultimate Fighter,” sa Dana White till alla deltagare. “It was a crazy season, so go home and have fun.”

Med Fletchers vinst ser finalmatcherna ut som följande:

Lättvikt: Colin “Fraekshow” Fletcher (UK) vs Norman Parke (UK)
Weltervikt: Rob Whittaker (AUS) vs Brad Scott (UK)

Vad tyckte ni om det sista avsnittet, och hela säsongen?

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
NyheterThe Ultimate FighterUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
5 Kommentarer
 • sepenoob
  6 December 2012 at 03:24

  Inte konstigt att han är liten när han är bantamviktare :)

 • tojo77
  6 December 2012 at 05:21

  Nation mot nation är mycket bättre och ärligare TV. Skapar sammanhållning inom teamet och mellan team och nation.

  Önskar (igen) att vi kör ett TUF SWE-FIN.

 • Emil
  6 December 2012 at 05:25

  Freakshow är en av de skönaste människorna jag någonsin sett, gjorde hela serien. Samtidigt som han är väldig trevlig och lojal. Man ska verkligen inte dömma boken efter omslaget.

 • Mindrax
  6 December 2012 at 10:46

  Håller med dig Emil, Freakshow är en grym personlighet. En entertainer helt enkelt med hjärtat på rätt plats.

 • Uppdaterat matchkort för UFC on FX: Sotiropolus vs Pearson | MMAnytt.se
  9 December 2012 at 05:55

  […] TUF: The Smashes, och båda två har på serien berättat hur mycket de ser fram emot matchen.I det sista avsnittet av TUF: The Smashes blev det klart att britterna Colin ”Freakshow” Fletcher och Norman Park möts i […]

 • Svara