Genomgång av The Ultimate Fighter: The Smashes – avsnitt 4

Ännu en ny vecka och ännu ett nytt avsnitt av The Ultimate Fighter: Team Australia vs Team UK. Det fjärde avsnittet kan ses i helhet på seriens hemsida, där de lägga ut varje fredag. Det var dags för en match i lättvikt, och en av deltagarna tar sig ett steg närme till att bli nästa Ultimate Fighter.

Avsnittet inleddes med Team Australias spänning och firande efter Robert Whittakers 19-sekunders knockoutvinst mot Luke Newman. Team UKs coach Ross Pearson förklarar att laget har det svårt, men vet att Newman bara hade oturen att träffas av en ett bra slag vid fel tillfälle.

Under träningen körde båda coacherna på hårt men annorlunda. Det australiensiska laget åke ut till sanddyner för att träna medan det något nedstämda britterna härdades i gymmet. I den fjärde matchen ställdes Norman Parke (UK) mot Richie Vaculik (AUS), och nordirländaren fick sin önskan om att få gå match uppfylld.

Britten är ett praktexempel på hur ofta MMA har en positiv inverkan på unga i samhället. Parke berättar om sin hårda uppväxt som knarkande huligan, och hur MMA fick honom att lämna det bakom sig och vända sig till något positivt som förändrade hans liv.

I TUF-huset fortsatte lekar och utmaningar, precis som i andra säsonger. Vad som började med en biljardtävling slutade med Colin ”Freakshow” Fletcher sprang varv runt tennisbanan naken, och fortsätter sätta leenden på folks läppar, något han uttrycker glädje om.

Även upptågen fortsatte efter att australiensarna placerade träningsmattor för att blockera dörrarna till britternas uppvärmningsrum, som hämnades med att lägga en hink med smuts vid dörröppningen till motståndarlagets rum. Tricket misslyckades, men inte utan att reta upp Xavier Lucas som nästan blev offer. Lucas varnade sedan för hämnd i form of ”the wrath of green and gold”, som visade sig innebära att hälla smutsigt vatten över sofforna och golvet i britternas rum. Hur britterna reagerade visades dock aldrig.

Säsongens fjärde match började mestadels jämnt på fötterna, men Parke var starkare i clinchen och på marken där han fick ner sin motståndare utan problem. Han lyckades även öppna ett sår på australiensarens huvud med en tung armbåge från halvgaurd, och var helt enkelt för stark för Vaculik på marken. Britten kontrollerade majoriteten av den första ronden, och vann den 10-9 enligt skribenten.

I den andra ronden inledde Team Uks lättviktare med några väldigt hårda och välplacerade sparkar, som skakade australiensaren. Han lyckade sedan få ner sin motståndare, och fick in många hårda armbågar och slag från topposition, men inget som tvingade domaren till att bryta matchen. Britten vann den andra ronden ännu tydligare än den första, och därmed ett enhälligt domslut.

“I was gutted,” sa Vaculik. “It was the first time I’d represented my country and I wanted to come out with a win. I’m very disappointed.”

Parke var välförtjänt självsäker och lugn efter vinsten “This is what I came for, I believe I can go the whole way.”, berättade han efter matchen.

Med det avklarat står det nu 2-2 i matcher, Team Australia har vunnit båda sina matcher via avslut, britterna genom dominanta domslut. Vilket lag tycker ni ser starkast ut?

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
The Ultimate FighterUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...