Genomgång av The Ultimate Fighter: The Smashes – avsnitt 8

Det åttonde avsnittet av The Ultimate Fighter: Team Australia vs Team UK har landat och finns att se gratis på seriens hemsida. Den sista lättviktsmatchen för att avgöra semifinalplats äger rum, Australiensarna har en möjlighet att jämna ut matcherna till 4-4 vid vinst, och vi får se vad Dana White säger om det värsta som kan hända på serien. Med andra ord så är det ett spännande avsnitt, låt oss börja.

Efter att Brad Scott besegrade Xavier Lucas i seriens förra avsnitt ledde britterna med 4-3 i matcher. Den sista matchen blev ett lättviktsmöte mellan Mike Wilkinson (UK) och Grant Blackler. Vid matchannonseringen hettade det till mellan dem, vilket slutade med att britten knuffade Blackler. Australiensaren berättade sedan att han  brukar tävla i fjädervikt, men gick upp till lättvikt för serien.

Vid början av Team Australias träning kom Team UKs coach Ross Pearson och hans medcoacher in för att hämta ett anteckningsblock de hade glömt. Australiensarna hade tagit boken, men lämnade tillbaks den, men inte utan att Pearson coach George Sotiropolus hann bråka, där australiensaren röt till rejält.

I’m not scared of George,” Pearson om händelsen. “If he spoke to me like that on the street, I would have knocked him out.”

I det förra avsnittet belv det klart att James Vainikolo som ersatte den australienske Manny Rodriguez skulle behöva vinna en match mot en brittisk welterviktare för att få sin plats i semifinalen. Det meddelades dock för båda lagen att UFC istället hade bestämt att Vainikolo möter Lucas, och att vinnaren tilldelas semifinalen. Valentino Petrescu (UK) berättade för på plats om hur missnöjd han var med det beslutet, och ansåg att de borde ha ställt Vainikolo mot en brittisk welterviktare istället.

Sedan kom det stora beskedet som beskrevs i slutet av det förra avsnittet som ”det värsta som kan hända i UFC”, enligt White. Han berättade att några fighters hade fått en mobil från grannen, som de hade ringt och smsat från. Detta bryter mot seriens regler om kontakt med folk utanför huset. Bola Omoyele och Luke Newman tog på sig skulden direkt, men det visade sig att fler hade använt den. UFCs vd var rasande, men beslutade sig trots allt för att låta dem stanna kvar i serien.

Eftersom Vainikolo togs in på kort tid och var tvungen att gå match tidigare än vad han hade väntat var han tvungen att gå ner mycket i vikt på väldigt kort tid. Till slut var han ett halvt kilo över tillåten vikt, och godkändes inte för att tävla. UFC bestämde sig sedan för att Xavier skulle få avancera direkt till semifinalen efter som Vainikolo inte klarade vikten. Prescau var ännu mer missnöjd med detta, eftersom han ansåg att Xavier fick platsen gratis, trots att han inte vann sin match.

Seriens åttonde match började med en snabb slagväxling som ledde till clinch. Blackwell fick sedan Wilkinson mot buren men lyckades inte få ned sin motståndare. Efter flera misslyckade försök vände istället Team UK-fightern, tog Australiensarens rygg, och jobbade hårt och effektivt för att eventuellt få en rear naked choke. Som fick sin motståndare att klappa. Det märktes att Blackler är bättre lämpad för fjädervikt, storleken har visst betydelse.

“I made a mistake and he was stronger and knew what he was doing,” sa en väldigt upprörd Blackler efter matchen. “I’m disappointed.”

“It’s all about the win now. I’m just going to train for a few days and look forward to the semis,” berättade en väldigt lugn Wilkinson.

Semifinalisterna finner ni nedan, vad tyckte ni om avsnittet?

Lättvikt
Colin Fletcher – (UK)
Norman Parke – (UK)
Brendan Loughnane – (UK)
Mike Wilkinson – (UK)

Weltervikt
Benny Alloway – (AUS)
Robert Whittaker – (AUS)
Xavier Lucas – (AUS)
Bradley Scott – (UK)

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
The Ultimate FighterUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
13 Kommentarer
 • Andreas Kaunas Lindblad
  8 November 2012 at 07:05

  Riktigt bra säsong, dom som kollar på den vanliga har ju helt klart valt fel.

 • Kirurgen
  8 November 2012 at 07:08

  det värsta som man kan tänka sig kan hända har hänt!!!!!!!! hmm man undrar är det någon som har mördat en massa folk eller nåt i den stilen!! neeeeej de har skickat sms och ringt på en telefon ha ha ha ha helt jävla sjukt kunde ju åtminstone varit nån som dopat sig men det är klart det ses ju inte som något allvarligt …

  • sepenoob
   8 November 2012 at 08:07

   Tänk på vad produktionen kostar. Håller nog med om att det är det värsta som kan hända med tanke på att inga resultat ska finnas ute innan avsnittet visas.

   • Kirurgen
    8 November 2012 at 08:22

    dom är ju hemma långt innan serien sänds de kan ju lika gärna säga något då!! + tycker du verkligen det är värre att avslöja ett resultat i en dokusåpa än att mörda någon?

    • sepenoob
     8 November 2012 at 08:30

     Att mörda någon är väl inte direkt något uttryck som man räknar med när man säger det värsta som kan hända.

     • Kirurgen
      8 November 2012 at 08:53

      nä tydligen inte du tycker att ringa är det värsta man kan göra! så där tycker vi olika helt enkelt!!

     • sepenoob
      8 November 2012 at 08:54

      Tänker man realistiskt så ja då är det det värsta :)

     • Kirurgen
      8 November 2012 at 09:08

      realistiskt ifrån din synvinkel och danas ja! vad tror du om möjligheten att de avslöjar något för de närmaste när de kommit hem ifrån inspelningen finns den är den realistisk =)

    • Alex
     8 November 2012 at 09:20

     står i deras avtal att de inte får avslöja något, så är det med alla reality serier förmodar jag :)

    • Henrik Pettersson
     9 November 2012 at 02:42

     Det värsta som kan hända måste väl vara att någon gett sig på en kameraman eller så. Det har jag för mig att Mr White sa någon gång i början när någon hotade en i teamet. Det kan jag tycka skulle vara värre…

 • Vobban Jonsson
  8 November 2012 at 08:01

  Kan ju inte varit så farligt om Dana endå lät dom inblandade få vara kvar? Ett onödigt inslag att ha med eftersom det inte hände nåt men för att locka tittare så var det ju smart. Helt klart bättre än TUF: Carwin vs Nelson men tycker endå det inte är något speciellt.

 • Baz3
  9 November 2012 at 08:03

  Dumt att låta Xavier gå vidare fast han förlorat. Hade tyckt att en match mellan två förlorare i så fall varit mera rättvist.

  • RearNakedChoke
   9 November 2012 at 04:45

   Och Georges svar “Du hade din chans.” Hade inte xavier sin chans oxå? Blev riktigt arg på den kommentaren.

  Svara