Genomgång UFC82

UFC 82

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

En fin gala, det blev en bra blandning mellan hela matcher med domarbeslut och TKOer och submissions. Eftersom denna text innehåller spoilers så får ni klicka här nedan för att se hela artikeln.

Läs hela genomgången >>

Jon Fitch vs Chris Wilson
Rond 1
Den första matchen i galan börjar lite halvslött. Efter en del knä-utdelningar Wilson får till en fin höger som innebär att Fitch får lite problem. Wilson får inom en kort stund in en spark mot huvudet, en uppercut och ett knä men Fitch står fortfarande upp och trycker Wilson mot stängslet. Fitch försöker rejält med att få ner Wilson på marken men klarar det inte och straffet blir ett antal armbågar mot ryggen. Till slut får dock Fitch ner Wilson på marken men lyckas inte komma mycket längre och det slutar med att domaren ställer dom upp igen. Kortare utbytning av nävar så får Fitch ner Wilson på marken ytterligare en gång men denna gång är han lite mer aktiv, men det är för sent i ronden för att få till något ordentligt.

Rond 2
Nästa rond kommer Fitch ut och lyckas, efter ett knä som landar på hakan, fånga en av Wilsons sparkar men blir belönad med ett rejält slag i huvudet istället för att få ner honom, och släpper benet. Han vägrar dock ge upp nedtagningsförsöken och efter två försök till så lyckas Fitch. Väl nere på mattan igen så får han till ett antal slag men inget som landar speciellt bra. Fitch lyckas efter strax över en minut att få till sidokontroll och således kontrollerar Wilson på marken. Fitch får in slag efter slag, men inget hårt medans Wilson endast kan ligga och försvara sig. Fitch får strax efteråt till full mount men hamnar tillbaka till half guard ganska snart. Mycket teknik men ändå inte så jättespännande rond.

Rond 3
Den sista ronden startar med ett antal knytnäve-utväxlingar och Wilson kör på med sina sparkar, lite landar, det mesta missar. Inte mycket händer här och publiken börjar bua, samtidigt som domaren försöker hetsa dom att göra något genom att säga “börja jobba grabbar”. Strax efter detta får Fitch ner Wilson på marken igen. Han ligger överst som tidigare och matar med småslag mot Wilsons huvud. När det är 30 sekunder kvar får Wilson till en riktigt fin triangel som Fitch inte kommer ut. Fitch har tur och lyckas överleva ronden ut.

Jon Fitch vann denna med enat domarbeslut.

Citatet från Joe Rogan under denna match är ändå rätt bra, “The most boring aspects of mixed martial arts is still more exciting than the best parts of baseball.”

Evan Tanner vs Yushin Okami
Rond 1
Efter 1,30 så får Okami in en klockren vänster och Tanner ramlar baklänges. Okami är inte sen och springer efter honom men lyckas inte avsluta. Dom kommer snabbt upp på fötter igen och Tanner får in Okami mot buren. Ett antal utbyten av både knän, knytnävar och sparkar fås till under ronden men inget mer spektakulärt händer här. Det blir aldrig tråkigt men UFC-publiken buar på ändå.

Rond 2
Fortfarande stående får Okami till en snygg spark mot magen på Tanner och han tappar lite balans. Tanner återfår den dock snabbt med fortsatta knytnävesutbyten. Efter någon minut kommer dom nära varandar och Okami får till en mui thai-clinch och lyckas landa nåt knä där. Han släpper dock det snabbt och dom kommer ut på mattan igen. Strax efteråt får Okami till en fin höger som landar rejält. Tanner klarar sig dock och matchen fortsätter. Några knytnävar till får Okami tillbaka sin thai-clinch och droppar Tanner rejält med ett klockrent knä mot hakan på Tanner. Tanner faller mot mattan och Okami flyger efter, får till ett slag till mot en totalt knockad Tanner och domaren bryter.

Okami vann således på KO.

Chris Leben vs Alessio Sakara
Det första jag tänkte på här är att Chris Leben nu äntligen gett upp hans röda hårfärgning som ska representera hans motståndares blod. Denna gång körde han på svartfärgat hår och hade lyckats odla ett litet skägg också. Precis som Pouya förutsätt så kommer Leben ut brawlandes och svingar rejält. Sakara är inte sen att svara och båda landar rejäla slag. En snabb match och inom kort får Leben in två knän mot hakan, Sakara sväljer dom och svingar vidare. Rejäla slag kommer från båda hållen och Leben lyckas ducka undan en hel del. Leben har en riktigt hård haka och ser ut att klara sig bra. Ytterligare knän landar från Lebens håll och efter en rejäl vänster åker Sakara ner på marken. Leben hoppar ner efter honom och hamnar i Sakaras guard. Man ser att Sakara är i trubbel och Herb Dean stoppar matchen.

Chris Leben vann på TKO.

Heath Herring vs Cheick Kongo
Rond 1
Kongo är väldigt fokuserad men matchen kommer igång med att Heath sänker Kongo med ett slag direkt. Kongo klarar sig dock relativt bra och är snabbt uppe på fötterna igen. Heath trycker upp Kongomot stängslet och Kongo vänder om ganska snabbt. Efter vändningen lyfter Kongo Heath och slänger ner honom på marken, dock stannar dom inte där länge. Dom är uppe på fötterna igen men inte heller där stannar dom länge, Kongo tar tag i Heaths ben och får ner en snygg nedtagning. Heath gör dock en ännu snyggare vändning och får topp-positioneringen. Han lyckas inte göra någon speciell skada där innan dom är uppe på fötterna ännu en gång. Kongo får efter lite strul till en nedtagning till och denna gång håller han den. Kongo ger Heath en hel del slag som han dock överlever. Kongo kontrollerar Heath på marken sedan tills klockan slår.

Rond 2
Andra ronden går direkt ner på mattan med Kongo överst. Efter en minut får Heath till en rejäl upp-spark på hakan och lite som straff så vägrar Kongo låta Heath resa sig. Domaren lyfter upp Heath efter en liten stund och därefter tvängar Kongo in Heath i stängslet. Kongo gör en rejäl nedtagning och slänger ner Heath i golvet. Kongo följer efter och får tag på Heaths rygg. Efter en liten stunds kontrollerande med en del slag mot huvudet gör Heath ett snyggt svep och får ner Kongo på ryggen. Heath får till många rejäla knän mot kroppen som Kongo helt struntar i att blockera. Heath fortsätter med detta resten av ronden.

Rond 3
Den sista ronden kommer igång rejält, båda kör en spark mot kroppen samtidigt och Kongo ramlar baklänges. Heath går ner efter men Kongo vänder om och Heath hamnar underst. Kongo får till några knän mot kroppen på Heath och försöker få till en rear naked choke men misslyckas helt. Han ger upp denna och reser sig upp. Väl uppe följer Heath efter, han får tag på Kongo och springer in med honom rakt in i buren och går ner på marken. Kongo vänder om och lyckas få till så Heath hamnar underst, igen. Kongo ger Heath en del slag mot huvudet och till slut lyckas Heath att vända runt och får översta positionen. Han uttdelar n del slag mot Kongos kropp och så fort dom ligger på marken så verkar publiken bua. Mycket dåligt. Heath fortsätter med hårda knän mot Kongos kropp när dom ligger och övergår till slag mot magen. Heath får en mount i de sista 20 sekunderna men lyckas ej göra någon skada från denna position.

Heath Herring vinner denna med delat domarbeslut.

Anderson Silva vs Dan Henderson
Rond 1
Äntligen dags för huvudeventet. Silva vill inte röra Dans handske när dom kör igång denna, om han glömmer bort det eller om han inte vill är osäkert. Silva har alltid visat mycket respekt för alla han mött så antagligen glömmer han bara. Inger händer här på de 1,5 minuterna men sen utbyts lite knytnävar och Silva får till en spark mot Dans ben. Han får också till några sparkar mot huvudet men dessa blockerar Dan självsäkert. Dan fångar sedan en av Silvas sparkar och får ner honom på marken. Dan har rejäl kontroll över Silva på marken och Dan levererar kraftiga hammer fist-slag mot sidan av Silvas huvud. Dan försöker också få till en armbåge men missar den med bara millimeter. Efter detta hoppar Dan över till side-mount men hamnar tillbaka i Silvas guard snabbt. Klockan ringer.

Rond 2
Silva ringer in den andra ronden med en snygg spark mot magen på Dan. Inte mycket mer händer på ca en halv minut men sen får Dan till några snygga slag mot Silva. Silva svarar med några sparkar mot huvudet som Dan blockerar och Dan kör efter det på en nedtagning. En del slag utdelas även nere på marken men dom kommer snabbt upp på fötter igen och Dan kontrollerar Silva mot stängslet. Dom släpper strax och och Dan får till ett rejält slag mot Silva. Silva svarar snabbt med ett knä mot Dans huvud, samt en spark och Dan har rejäla problem. Han går ner mot marken och Silva går efter, han får där på marken till en hård armbåge och Dan håller ner Silva för att kunna vila ut lite. Silva fortsätter att kontrollera Dan med en hel del slag mot kroppen. Silva hoppar snart bakom Dan och får hans rygg. Han sätter till en kroppstriangel och fortsätter att straffa Dan med flera slag mot huvudet. Silva sjunker snart in armarna under hakan på Dan och får till en rear naked choke. Dan är tvingad att klappa ut. Silva är alltså endast den tredje som submittar Dan, någonsin. De två tidigare är Nogueira-bröderna.

Silva vinner med Rear Naked Choke.

Finns det någon som kan utmana Anderson Silva nu?

Josh Koscheck vs Dustin Hazelett
Rond 1
Matchen börjar lite lungt men efter en liten stund får Dustin till en kraftig vänsterspark mot huvudet. Detta får Josh att ramla lite bakåt och Dustin springer efter och får till ett klockrent knä mot Josh. Josh är i rejäla problem men kommer tillbaka svingandes och träffar Dustin några gånger också. Flera nävar utbytes och många av dom träffar också. När det lugnat ner sig lite ser man att båda av dom ler stort och dom nuddar handskarna i respekt för varandra. Härligt. Matchen fortsätter sedan lite lugnare tills Josh får till några slag och försöker sig på en nedtagning. Nedtagningen går lite mindre bra och Dustin får till en guiljotin men Josh försvarar sig bra och den sjunker aldrig in farligt mycket. Efter ytterligare några utbytningar så får Dustin ett flygande knä mot Josh som dock aldrig landar ordentligt. Kort efter det börjar Josh också använda sparkar lite som dock Dustin skickligt försvarar. Josh får till en ruskigt snygg nedtagning 30 sekunder kvar av ronden men det går inte riktigt som han tänkt sig. Dustin sjunker in en triangel så fort dom landat men inte heller den är djup nog.

Rond 2
Ronden börjar på fötterna med utväxling efter utväxling, med både sparkar och slag, inget landar riktigt där men helt plötsligt får Josh till en höger som får får Dustin att vobbla till. Josh svarar genast med att köra en spark mot huvudet som landar stenhårt. Dustin flyger bokstavligen uppåt lite samtidigt som Josh ramlar bakåt. Josh reser sig och springer efter direkt, Dustin har inte en chans att återhämta sig och har heller ingen möjlighet att försvara sig. Domaren bryter.

Josh Koscheck vinner med TKO.

Submission of the night
Anderson Silvas rear naked choke på Dan Henderson.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
UFC

Svara