“My relationship has never been better with GSP. I’m glad we got together,” skrev Dana White i ett SMS till Postmedia News. Men mötet verkar inte ha gått tillräckligt bra för att lyckas komma fram till ett avtal. Foto: Per Häljestam

Georges St-Pierre äntligen överens med UFC – gör comeback efter sommaren

Efter flera månaders förhandlingar har UFC och Georges St-Pierre till slut lyckats komma överens. Enligt källor till Ariel Helwani förväntas kanadensaren skriva på ett nytt kontrakt inom kort – och återvända till oktagonen efter sommaren.

I november 2013 lämnade den långvarige welterviktsmästaren Georges St-Pierre (25-2) ifrån sig bältet för att ta en paus från sporten. Detta efter att ha lyckats försvara titeln via ett kontroversiellt domslut mot Johny Hendricks (17-6).

Sedan dess har det spekulerats en hel del kring huruvida kanadensaren planerade att återvända till buren. Ett ämne som blev allt hetare under förra året, då det efter många om och men stod klart att nya förhandlingar hade dragits igång.

Efter att UFC såldes till WME-IMG kunde de dock aldrig komma fram till något avtal. Förrän nu, det vill säga.

Överens om ett nytt kontrakt

Enligt flera källor till MMA Fightings respekterade journalist Ariel Helwani har förhandlingarna nämligen tagit en ny vändning. Parterna ska nu ha kommit överens om ett nytt kontrakt på flera matcher, som ”Rush” förväntas skriva på inom kort.

St-Pierre kommer enligt källorna göra comeback till oktagonen någon gång under årets tredje kvartal.

Georges St-Pierre. Foto: Jeff Zelevansky/Getty Images

Uppgifterna går även hand i hand med uttalanden från mellanviktsmästaren Michael Bisping (30-7). I det senaste avsnittet av The MMA Hour uppgav nämligen ”The Count” att han fått nys om det uppdaterade förhandlingsläget från en av St-Pierres tränare.

Flera potentiella motståndare

Kanadensarens comeback är minst sagt välbehövlig nu när UFC inte har så många stora stjärnor. Ronda Rousey (12-2) ser enligt Dana White ut att lägga handskarna på hyllan, medan ingen riktigt vet när Conor McGregor (21-3) planerar att återvända.

Det står ännu inte klart i vilken viktklass St-Pierre kommer tävla i. ”Rush” har själv sagt att han kan ta sig ner till lättvikt – men att han också är sugen på att utmana om Bispings mellanviktsbälte.

De två som har uttryckt störst intresse att välkomna honom tillbaka till oktagonen är utan tvekan Bisping och den nuvarande welterviktsmästaren Tyron Woodley (16-3-1). Men namn som McGregor, Nick Diaz (26-9, 2 NC) och Anderson Silva (34-8, 1 NC) har även diskuterats flitigt som potentiella motståndare för kanadensaren.

 

Vem vill du se St-Pierre möta i återkomsten?

 

Omslagsbild: Per Häljestam

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
Georges St. PierreNyheterRekommenderatUFCz-Fightersz-Galorz-Klistrad artikelz-Senaste Nytt

Svara