Georges St-Pierre: “Det är svårt för mig att se kvinnor fightas”

Kvinnlig MMA är på väg in i UFC, men den mottages inte med öppna armar från alla. Ronda Rousey och Miesha Tate har skrivit konrakt med UFC, men en av de som inte är så intresserad av det hela är UFCs welterviktsmästare Georges St-Pierre.

“For the woman fight, I say it’s good for her, and I mean for the girls that fight, but me personally I have a hard time watching the girls fight,” säger St-Pierre till MMAmania. “In my heart I have, you know, it’s the way I grew up maybe, the mentality is different, I’m old school. I have a hard time watching girls fighting; it’s hard for me. I never really watched a woman fight, but I know they are pretty good.”

“It’s good for the women who want to make a career … But for me, it’s hard to watch the girls fighting.”

Nu kommer det krävas en hel del jobb för att få upp intresset för den kvinnliga bantamviktsdivisionen som UFC nu börjat sätta ihop. Så med tiden kanske St-Pierres åsikt kan ändras. Men för närvarande ser den ut att vara fast.

Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
75 Kommentarer
 • AlexLeBird
  16 November 2012 at 01:16

  Håller med Georges. Kul för tjejerna att såpass många är intresserade av att se dem fightas, själv förstår jag mig inte på det och är måttligt besviken över att UFC ska införa en kvinnlig division.

  • Dreven
   16 November 2012 at 01:38

   Larvigt.

   • mateah
    16 November 2012 at 02:15

    GSP är avundsjuk för att Rousey har bättre armlås, hon hade tagit Dan Hardy’s arm med sig hem….

  • ToksOne
   16 November 2012 at 04:30

   Besviken?
   Om du inte vill kolla, kolla inte – men besviken? Då låter det fördömande.
   Det finns massa fighters i UFCs stall som jag undviker att kolla på, men jag är inte besviken på UFC för det.

   • AlexLeBird
    16 November 2012 at 04:51

    Yes, BESVIKEN, du har förstått det rätt.
    Åh nej, låter det fördömande? Kunde inte bry mig mindre.

 • Dreven
  16 November 2012 at 01:40

  Tittar hellre på tjejerna än killarna för de går in för att slåss och för att vinna. Inte för att brotta ner någon och ligga på de i 15 minuter som alldeles för många manliga fighters gör. Till exempel GSP.

  • AlexLeBird
   16 November 2012 at 01:44

   Good for you man, good for you

  • Peter
   16 November 2012 at 02:06

   Vet inte hur du tänker men.
   Slåss = Brottning

   • Dreven
    17 November 2012 at 01:04

    Brottas = brottning. Makes sense? Slåss = slå, makes sense? Yes.

    • Peter
     17 November 2012 at 12:31

     Man sparkar, boxas brottar mm, makes sense? Yes.

     • Dreven
      17 November 2012 at 11:01

      I mma ja men jag skrev slåss och med slåss menar jag slå och sparka inte brottas vilket kan misstolkas för att kramas.

     • Peter
      18 November 2012 at 12:18

      Jaha trodde vi automatiskt tolkade det som mma eftersom vi är inne på mmanytt…..men surfa vidare du så kommer du säkert rätt till slut.

  • mateah
   16 November 2012 at 02:10

   Jag vet hur du tänker, Ronda Rouseys matcher har vart roligare att kolla på än större delen av senaste UFC matcher. GSP är narrowminded när han säger att han “helt enkelt” inte gillar att se kvinnor slåss, men det har tydligen inget med deras skills att göra för han vet att de är duktiga. Jag hör liknande argument från Extrem-religiösa fanatiker… Ha inte fördomar när du innerst inte ens vet vad det är du dömer för något… Självklart kan kvinnor också slåss, och jag ser verkligen fram emot många fina matchningar i kvinnornas division, och det ska bli spännande när divisionen blivit djupare också. Tjejer kan trash-talka :D

   • Ivan_den_onde
    16 November 2012 at 04:21

    Jag vet hur du tänker, Ronda Rouseys matcher har vart roligare att kolla på än större delen av senaste UFC matcher.

    Det är ju en smakfråga helt och hållet, det är lika” narrowminded” att förvirra din smak med vissa andras, jag kan uppskatta GSPs sätt att slåss, och jag ser alltid hans fighter.

    Att ha en åsikt är OK, sålänge man inte försöker tvinga den på andra, GSP tycker inte man ska ta bort kvinnlig fighting, eller att det är dåligt, eller att de inte kan slåss bra( tvärtom), bara att det inte fallar han i smaken…

    • mateah
     16 November 2012 at 05:10

     Självklart kan alla tycka olika saker, jag sa aldrig att GSP är tråkig eller att han tycker att kvinnlig MMA ska bort. Men han uttrycker sig så fint han kan om att han inte gillar att se kvinnor i MMA. Och det enda jag kritiserar (om du läser mina inlägg) är GSP’s mentalitet, jag jämför den med mentaliteten hos de som inte ville se svarta i OS, för GSP är ju lite trångsynt när det gäller kvinnlig MMA detta är väl knappast en debatt? Hur kan man leva för MMA men samtidigt inte gilla att se andra hålla på med samma sport? Han vet att problemet med att introducera MMA i NY går trögt just pga personer som “inte vill se det där” och hade han vetat bättre så hade han inte uttalat sig ens så som han gjorde om kvinnlig MMA. Förstod du nu lite bättre hur jag menade? Alla har rätt att tycka precis som de vill, och självklart har GSP rätt att tycka vad HAN vill och uttrycka sig som HAN vill, men sättet han gör det på har konsekvenser också, han är en förebild och många tar efter honom och älskar han MMA så borde han inte uttala sig om att han inte gillar att se vissa “andra” grupper hålla på med sporten, så därför jämförde jag med vissa som uttalat sig om att de inte gillar att se svarta i OS..

     • Ivan_den_onde
      16 November 2012 at 06:19

      Jag förstår var du kommer ifrån, absolut, men jag tycker det är ett ganska långt kliv att göra, från det GSP säger, till din slutsats. Det behöver inte alls vara så. Det blir bara ren spekulation.

      I det GSP säger finns inte så mycket som är klandervärt IMO.

      “Förstår du inte vad han egentligen menar? Självklart menar han att han inte vill se kvinnor i UFC och att han inte gillar kvinnlig MMA.”

     • Henrik Johansson
      16 November 2012 at 07:20

      För GSP handlar det ju uppenbarligen om en könsfråga. Det är diskriminering i viss mån, som många här i diskussionen också utövar. MMA är ju kul att kika på oavsett kön eller vem som slåss, sen är det ju upp till den som tittar att tycka om stilen/matchen är spännande.

     • mateah
      16 November 2012 at 08:27

      Jag tänker bara på de tusentals unga tjejerna som ser upp till GSP och drömmer om att en dag fightas på den stora scenen, och nu får de reda på att deras stora idol egentligen inte tycker om att se tjejer i en bur för att han är “old school” hur tror du det påverkar tjejerna, tror du de får större självförtroende och större glöd att att fortsätta träna när de hör ett sånt uttalande från sin idol? Hade han endast sagt att han har svårt att se på när tjejer skadar varandra hade det kunnat uppfattas på ett sätt som att han just är lite för mjukis för att kunna se på när tjejer slåss, men när har uttrycker att han är “old school” så understryker han att han inte gillar idén att tjejer ska tävla i MMA. Förstår du lite bättre nu varför jag reagerar på det han säger? Jag har alltså inget emot hans trångsynta tankesätt, han kan inte hjälpa vad han tycker, men han kan hjälpa vilket budskap han sänder till alla tjejer som tränar MMA och hur det eventuellt kanske påverkar dem när de hör vad han tycker om kvinnor som tränar MMA. peace

     • Ivan_den_onde
      16 November 2012 at 08:59

      Ja, det är givetvis beklagligt, ibland tycker man ju att personligheter skulle kunna ta ett störra ansvar när det gäller sådana saker. Önskvärt, men knappast något man har en skyldighet att göra.
      ( iaf inte till 100%), det finns andra saker man kan säga om kvinnlig mma( eller andra “damsporter) som faktiskt är över gränsen.

      Han skulle självklart kunna säga att han älskar att se kvinnors MMA, för att inte riskera att påverka dessa sjukt lättpåverkade hypotetiska tjejer.

      Du har en poäng, absolut!, och du får onödigt mycket skit i denna tråd:P Tycker dock inte det är lika illa som du gör, och vill inte tillskriva GSP några åsikter

     • mateah
      16 November 2012 at 09:18

      Han hade inte behövt säga att han “älskar” det, det hade räckt med att han INTE sa att han är “old school” och att han inte gillar att se på när kvinnor tävlar i MMA. Jag förstår precis allas synpunkter när de menar att GSP får tycka precis som han vill, jag anser också att han får tycka precis som han vill. Men jag förvänta mig aldrig att bli kallad “hora” och “fjant” för att jag hade en annorlunda insikt om konsekvenserna av GSP’s uttalanden :) Men vad ska man göra, Neandertalare har rätt att skriva på forum också… Nu ska jag sova, jag behöver krafter till att strypa ut 5 motståndare på Swedish Open imorgon bitti ;) peace

  • nonev
   16 November 2012 at 04:18

   Så det kanske är sanning att tjejer tål mer smärta och går in o vevar lite extra, eller så är det vi killar som gillar att ligga i hög… mmm mellanstadiet…

   • Logiskt
    16 November 2012 at 06:08

    Fast tjejer tål inte mer smärta. Tjejer har avsevärt lägre smärttröskel än män generellt. Och de tolkar dessutom smärta som mer obehagligt än män.
    Alltså kvinnor upplever samma smärtnivå som värre, och har lägre tröskel. Och JA det gäller även kvinnor som fött barn.
    Detta är inget som tvistas om utan detta är man överens om.

  • ToksOne
   16 November 2012 at 04:28

   Rolig kontring, inte helt korrekt generellt – men roligt och träffsäkert just på GSP

 • razta
  16 November 2012 at 01:58

  TWIST: Kaufmann och Rousey är anställda som ring-girls och Dana har lurat oss alla.

 • mateah
  16 November 2012 at 02:13

  Otroligt korkat att uttrycka sig som GSP gör när han har turen att få göra det han lever för, nämligen att slåss i en bur. Hur hade han tycket om MMA aldrig hade tillåtits för att vissa andra “dinosaurier” var “old school” och inte tillät MMA? Skärp dig GSP du låter otroligt dum, stöd kvinnornas MMA vadå gillar inte att se kvinnor slåss? Blunda då för fan, men om du inte kan stödja dem så dissa de inte… Säg no comment, eller svara inte på frågor om kvonnors MMA om du är “old school”

  • Roundsman
   16 November 2012 at 02:41

   Jag håller med dig, men respekterar ändå GSP för att han iallafall reflekterar över varför han har svårt för att se tjejer slåss. Han hänvisar det till sin uppväxt och att han är old school. Något jag däremot blir riktigt irriterad över är folk som på allvar menar att det är emot naturen så fort tjejer gör något traditionellt manligt.

  • Leonard Molin
   16 November 2012 at 02:42

   Han säger ju bara hur han känner, inte att han är emot att kvinnor ska få fightas.

   • mateah
    16 November 2012 at 02:57

    Förstår du inte vad han egentligen menar? Självklart menar han att han inte vill se kvinnor i UFC och att han inte gillar kvinnlig MMA. Han lindar in det snyggt bara som han gör med allting, han kan inte uttrycka sig hur ärligt han vill. Det fanns även dem som en gång i tiden hade väldigt svårt för att se svarta människor i OS, och de var också oldschool, det är samma snuskiga mentalitet, det är allt jag påpekar. Varför inte stödja någon fullt ut om det endast är något positivt? Det han säger i grund och botten är att tjejer inte passar i att hålla på med kampsport, de kan göra det om de vill men han vill inte kolla på det. Fyfan man blir lite kvalm av inåtväda personer asså…

    • twillinx
     16 November 2012 at 04:46

     Fick du allt det där från hans uttalande?

     Jag tror bara vissa känner sej olustiga av att se kvinnor slåss, det behöver inte betyda mer än så, och absolut inte att man är ute efter att hindra någon från att utöva något man inte ens bryr sej om att se på.

     Även om man ratar kvinnlig MMA för att man tycker det är tråkigt så är det i slutändan bara en åsikt, och alla måste inte dela samma.

     • mateah
      16 November 2012 at 05:15

      Jag menar bara att det finns de i New York som också tycker att MMA i övrigt inte är nånting att se, och de delar samma trångsynta mentalitet som GSP tyvärr, och det är därför det går så trögt med att legalisera MMA i NY.. Så nu kanske du förstår varför jag kritiserar GSP’s uttalande, han får självklart tycka vad han vill, men han kan åtminstone ljuga och låtsas att han är mer öppensinnad än de som kallar MMA för human cockfighting…

     • Lesnar911
      16 November 2012 at 05:22

      “men han kan åtminstone ljuga” ?!?!

     • Leonard Molin
      16 November 2012 at 06:24

      Majoriteten här i Sverige tycker troligen inte heller att MMA i allmänhet är någonting att se på, men det är fortfarande inte samma sak som att vilja förbjuda det. Förstår du skillnaden nu?

     • mateah
      16 November 2012 at 08:32

      Tänker du inte att många tjejer som tränar MMA ser upp till denna snubben, sen måste de höra att han inte gillar idén med kvinnlig MMA? Jag hade åtminstone tänkt efter noga innan jag hade uttalat mig om att en viss grupp människor ska träna sammas sport som jag, speciellt om jag visste att många inom den gruppen såg upp till mig och såg mig som deras idol.. Han får självklart tycka vad han vill, men han får ha lite medtanke på hur det kommer uppfattas av de som ser honom som sin idol…

     • Leonard Molin
      17 November 2012 at 01:13

      Förstår dig nu, men jag tycker ändå att han ska få vara ärlig med hur han känner om det utan att behöva skämmas det minsta. Han kunde kanske i och för sig slängt in en liten uppmuntran till tjejer som tränar och slåss om han han velat uttala sig helt korrekt.

     • El_Doctor
      16 November 2012 at 08:30

      Jag förstår inte varför han är trångsynt som inte gillar att se kvinnor fightas. Det har ju alltid vart männen genom alla tider som är fysiskt aggresiva. Alltid männen i krig och kvinnorna sköter sysslor. Tror du att 10 000+ år i våran utveckling bara försvinner? Män har mer muskelmassa och det är därför helt rimligt att män jagar, slåss. Osv

      Kvinnor och män är olika. Så är det bara. Vissa saker passar kvinnor vissa saker passar män. Om GSP anser att det inte passar kvinnor att slåss så är det väl inte så konstigt. Det konstiga däremot är alla dina inlägg

      Och att du alltid tycker det är konstigt när man pekar på ditt skitsnack och säger det där är fel

     • mateah
      16 November 2012 at 08:34

      Du ser inte helheten med mina inlägg och ser inte heller helheten med det GSP säger. Som jag sa innan, jag har inget emot att han tycker som han tycker, han kan inte hjälpa det. Men han kan hjälpa vilket budskap han sänder ut till tusentals unga tjejer som ser upp till honom och ser honom som sin idol, och strävar efter att bli som han.. Förstod du mitt skitsnack lite bättre nu? peace

    • Logiskt
     16 November 2012 at 06:03

     Det verkar som att du är synsk och kan läsa tankar.

    • Kirurgen
     16 November 2012 at 06:25

     jag gillar tex inte att titta på damfotboll men jag har absolut inget emot att det finns, men det tilltalar inte mig bara. man måste väl ändå få tycka som man vill utan att proffstyckare ska tycka åt en hela tiden!!

     • mateah
      16 November 2012 at 08:38

      Men hade du varit världens bästa fotbollsspelare så hade det spelat roll om du hade uttalat dig om kvinnlig fotboll!!! Vad är det som är svårt att förstå med det jag försöker säga? Självklart har har rätt att tycka vad han vill, men när han uttalar sig på det sättet så är det väldigt hårt mot unga tjejer som strävar efter att bli som GSP och ser honom som deras stora idol. Sätt dig i deras situation bara, om du hade älskat en kvinnodominerad sport och sen hört din stora idol säga att hon inte gillar att se killar hålla på med den sporten, hade det varit kul att läsa?

     • Kirurgen
      16 November 2012 at 10:26

      helt ärligt!! tar jag ärlighet framför hyckleri hundra av hundra gånger. dock förstår jag vad du menar det är bara så att jag inte håller med.

      om det var en kvinnodominerad sport som jag aspirerade att bli bra på och någon i den kvinnliga eliten inom idrotten skulle uttala sig på liknande sätt som gsp gjorde, så är jag helt övertygad att det bara skulle tända mig mer att visa vad jag går för.

      det fina med demokrati är ju att man faktiskt får tycka som man vill även om det finns grupperingar i sammhället som anser att man inte ska få lufta åsikter som inte stämmer in med deras sätt att tänka.

    • Linda Holmvall
     24 November 2012 at 07:37

     Jag vill inte heller se kvinnor i UFC! Tråkigt, inte alls samma känsla. Så då är jag är också inskränkt och könsdiskriminerande. Må så vara, men faktum kvarstår att UFC snarare kommer förlora på det än att vinna på det i längden…

     • mateah
      24 November 2012 at 09:10

      Hoppas att du ändå kan uppskatta bra MMA matcher, oavsett om de är i UFC eller från någon annan organisation, eller om det är mellan 2 män eller mellan 2 kvinnor. Om du inte kan uppskatta hög teknisk nivå endast för att de 2 tävlande inte är män då tycker jag lite synd om dig, för du går miste om mycket isf. Och du kommer att gå miste om mycket mer om några år efter att FMMA utvecklats exponentiellt precis som männens MMA har utvecklats exponentiellt de senaste åren. Tänk hur dåliga många i UFC var för endast 5 år sen ;) om du på förhand ska döma ut FMMA helt genom att påstå att UFC kommer att förlora på det i längden då har du på förhand bestämt dig och är ovillig att ändra dig, och isf finns det inte mycket hopp, men som sagt du kommer gå miste om många bra matcher framöver om du inte lär dig uppskatta bra matcher.

     • Linda Holmvall
      28 November 2012 at 06:29

      Jag säger absolut inte att du har fel :-) och missförstå mig inte. Självklart ska kvinnor ha samma rättigheter som män osv. Och jag är inte emot att kvinnor slåss överhuvudtaget. Du har säkert rätt i att jag går miste om bra matcher. Jag tror inte att de är dåliga fighters. Men tyvärr så intresserar inte kvinnlig mma just mig. Det känns tyvärr inte hälften så spännande som när männen fightas. Jag tror att UFC förlorar på det i längden endast för att jag tror/eller nästan är säker på att de som intresserar sig för kvinnors mma är desto färre än de som inte gör det. Och jag säger inte att det inte är synd, för det är det. Men det är så jag känner. :-)

  • Wally Johnson
   16 November 2012 at 03:35

   Bra sagt, Mateah. Gillar man det inte, turn the fuck around and watch something else.

   Folk måste börja göra skillnad på saker de inte gillar och saker som faktiskt är ett problem.

  • Ivan_den_onde
   16 November 2012 at 03:53

   Fast han säger ju inte att de inte borde få slåss, eller fördömer det på något sätt. Han ger endast sin åsikt, och det är vad han instinktivt tycker, ingenting han kan rå för.

   Han säger inte heller att de är dåliga på att slåss( tvärtom) och snackar inte ner det.

  • Jon Jonen Engqvist
   17 November 2012 at 12:22

   Givetvis så har mateah helt rätt i sin åsikt.. GSP’s åsikt är fel och man måste omedelbart ha 100% korrekt genusuppfattning kring kvinnor i MMA nu när dom kommer in, -precis som att man automatiskt måste tycka att kvinnlig fotboll är lika bra som manlig fotboll…….
   Som exempel.

   Att jämföra kvinnors fighting med svarta inom OS är så otroligt långsökt att jag vill skära mig i armarna.. Men vänta… .låt oss gå ett steg till utifrån din synvinkel.. låt oss skaffa en liga för BARN i mma… låt oss ha 6-7 åriga personer som tävlar och så kan vi kalla de som klagar “inåtvända personer” …alla är lika värda och alla är oldschool som inte håller med… för inte kan vi väll säga att barn inte kan hålla på med kampsport?

   Nej… låt oss istället acceptera att alla inte accepterar samma sak.
   Jag tycker det är bra att GSP säger vad han tycker utan att vara så helvetes jävla politisk korrekt. Jag tackar GSP för att han säger vad han tycker istället för att läsa ur ett manus.

   • Sir Raldo Babalu
    17 November 2012 at 02:22

    FN har en konvention om barnens rättigheter som tyvärr sätter stopp för din ide. Kvinnor är å andra sidan vuxna och inte i behov av liknande beskydd.

   • mateah
    17 November 2012 at 06:40

    Det är vad du tycker och det är okej!!

 • Joel M Lindmark
  16 November 2012 at 03:17

  Själv tycker jag det är obehagligt och känns fel, vet ej varför!

  • Lesnar911
   16 November 2012 at 04:12

   DU VILL SÄKER INTE ATT SVARTA PERSONER SKA FÅ VARA MED PÅ OS HELLER VA? VA? VA? //mateah

   • mateah
    16 November 2012 at 05:02

    Du är mycket trevligare när du skriver från din YT kanal mannen, va fan hände med dig plötsligt? Snälla kalla mig inte hora eller fjant om du inte förstod vad jag menade i en av mina kommentarer, du är välkommen att fråga ut mig på alla punkter som du inte tycker håller måttet, jag svarar gärna och det vet du! Jag är medveten om att jag skriver lite provocerande ovanliga inlägg, men tycker du verkligen att man kallar folk för hora och fjant för att deras tankebanor inte är samma som dina? Jag är besviken jag trodde du var en av de få vuxna här på forumet men jag hade väldigt fel. Aja, jag kan bara ge dig ett tips: Kalla aldrig folk för fula, äckliga saker på nätet, du vet inte vilka de är, och du vet inte ifall de är nära vänner med dina egna kompisar” peace

    • Lesnar911
     16 November 2012 at 05:26

     Jag blev lite carried away det håller jag med om. Men du drar så Sjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuka slutsatser så det finns inte.. GSP gav ett respektfullt och ärligt svar och du blir helt galen. Sedan drar du upp rasism helt plötsligt. Jag tar tillbaka skällsorden då det är onödigt men jag står fast vid att jag tror du på en helt enorm nivå missuppfattar det gsp menar. Om vi formulerar det så då.

     • Logiskt
      16 November 2012 at 06:16

      Fast man behöver inte svara ärligt och rakt. Man kan säga nästan vad som helst för Mateah vet ändå vad du EGENTLIGEN tycker och känner :)

      Mig själv som exempel. Jag tycker kvinnlig MMA är ganska ointressant. Förutom Rondas matcher som jag uppskattat. Och även en annan amatör som ingen här vet vem det är.

      Av detta kan man förmodligen dra slutsatsen att jag hatar invandrare och tycker att kvinnor ska studsa mellan spisen och knytnäven.

     • Lesnar911
      16 November 2012 at 06:22

      haha

     • Erik
      16 November 2012 at 09:25

      Povel Ramel ringde och var sur över att du inte betalar royalties för hans cannabismetaforer förresten.

     • mateah
      16 November 2012 at 09:31

      Du betedde dig som en respektlös snorunge, du kan kalla det “carried away” sen beter du dig som en 13 årig brud när du snackar skit om mig men inte TILL mig på forumet men det är en annan femma men sammanfattar din personlighet rätt bra, men du hade aldrig uttalat dig så till mig oanonymt öga mot öga därför tar jag dig inte på allvar mannen. Jazztobaken verkar du behöva mest själv, jag hade en helt annan insyn i konsekvenserna av GSP’s uttalanden och om du har problem med att processera det så behöver du hjälp. Jag sa aldrig att han inte får tycka vad han vill, men med så många unga tjejer som ser upp till honom och försöker slå igenom på samma bana så är det oerhört jobbigt för dem att höra såna uttalanden, de e helt enkelt trötta på att höra sånt, även om det är i mildare former, tror du en invandrare bryr sig speciellt mycket om någon är lite rasist eller mycket rasist? Här har du en till jämförelse som du kan använda när du går till fega personattacker anonymt. Sluta snacka OM mig, har du nåt att säga gör det som en man inte som en liten mus. peace

     • Lesnar911
      17 November 2012 at 01:37

      Vadå sluta snacka om dig? Sure, två skällsord som var onödiga som jag redan har kommenterat. Resten har ju varit vanlig diskussion.. Du får det att låta som jag har skrivit hur mycket som helst haha. En post… Jag tycker du överreagrerar som fan och vi tycker olika så enkelt är det.

     • mateah
      17 November 2012 at 06:49

      D lugnt brorsan, behövde bara lufta mig lite för du stampa fan sönder mig.. im cool

  • Henrik Johansson
   16 November 2012 at 07:20

   För att du är en stenålders man som inte tycker att kvinnor hör hemma i krig :P

 • Lesnar911
  16 November 2012 at 03:51

  När snodde GSP din tjej Mateah? Måste ju vara något sådant som har hänt?
  Har svarade ju ärligt och respektfullt. Kvinllig mma är inte för han. Men det är bra för dom som vill. Svårare än så är det inte.

  “förstår du inte vad han menar?!?!” ” han menar såhär!!” “Han menar sådär!” “Han borde säga såhär” “svarta personer i os!!” fjant.

 • ToksOne
  16 November 2012 at 04:27

  Bara ännu ett kvitto på att killen är skev!
  Någon annan som kommer ihåg klippet när han tjatade på och försökte övertala världen om att kämpade mot sin “dark side” …hahaha.

  GSP och många andra har egna issues men jag har svårt att se att det kommer hindra potentialen för kvinnlig MMA. Däremot hoppas jag att det blir mycket fokus på deras skills och tävlingsmomentet och inte för mkt om deras looks osv.

 • aphid
  16 November 2012 at 04:42

  Det är som med damfotboll. Klart de får spela boll men jag har inget intresse av att titta på det. Du låter som en aggressiv vänster fascist mateah. En som vill tvinga oss med våld att titta på kvinnlig mma.

 • Amir silva
  16 November 2012 at 05:46

  GSP!!!!!!!!!! Lugna er nu !!

 • Ibrahim Balboa
  16 November 2012 at 06:57

  Kan inte folk bara lugna ner sig och se det från det ljusa sidan.
  även om det var ganska självklart innan så är det ganska officiellt nu att gsp aldrig skulle höja sin hand mot en kvinna. Sånna män bör respekteras till en viss grad!

  • Lego
   16 November 2012 at 08:46

   Wow jag är sjukt imponerad av att gsp aldrig skulle höja sin hand mot en kvinna, jag trodde det var praxis att göra det.

 • Erik
  16 November 2012 at 06:58

  Det är kanske nånting som en optiker kan fixa.

 • Merman
  16 November 2012 at 07:16

  Man vill se bra fighter. Bryr mig inte om det är kvinnor eller män. Men kvinnor är mycket mycket sämre än männen idag. Har inget att göra med att trycka ner kvinnor… Cyborg är enda fightern som rör sig och slår med okej teknik.. Det är bara att titta på fotbollen, en riktig fotbollsälskare skulle dö av att titta på en damfotbollsmatch. Men många andra sporter där damer tävlar i är väldigt underhållande (tennis, friidrott, vintersporter) Osv. Det är kul att de tävlar men vill inte se en större gala där hälften av matcherna är dammatcher, bara för att folk låtsas vara så ärliga och politiskkorrekta. “This is a man’s world, this is a man’s worldBut it wouldn’t be nothing, nothing without a woman or a girl”

  • Lego
   16 November 2012 at 08:56

   Du är mycket mycket sämre än andra män på det du gör. Har inget att göra med att trycka ner dig. Bara att titta på hur du presterar, en fantast skulle dö av att se dig göra som du gör. Kul att du tävlar men ingen vill egentligen se dig, dom låter dig bara hållas för att vara politiskt korrekta.

 • Lego
  16 November 2012 at 10:41

  So what vad GSP tycker. Man idrottar för sin egen skull, för att man själv gillar det, sedan kan andra tycka precis vad de vill.

 • Dreven
  17 November 2012 at 01:07

  Verkar vara ett hett diskussions ämne men jag tycker det är grymt att de ska skapa en kvinnlig divsion och jag skulle se Rousey före GSP vilken dag som helst.

 • Miesha Tate: ”Georges St-Pierre har en ignorant syn på kvinnor i MMA” | MMAnytt.se
  20 November 2012 at 10:19

  […] får kritik från Tate. Efter att welterviktsmästaren Georges St-Pierre berättat om att han har svårt att se kvinnor tävla i MMA, dröjde det inte länge för ”Cupcake” att svara.”For the woman fight, I say […]

 • Veckans kommentar – Vecka 46 | MMAnytt.se
  21 November 2012 at 02:48

  […] Bas Rutten.Vinnaren denna vecka är Ivan_den_onde som producerade följande kommentar till artikeln artikeln där Georges St-Pierre berättar att han har svårt att se kvinnor fightas:”Jag förstår var du kommer ifrån, absolut, men jag tycker det är ett ganska långt kliv […]

 • Svara