Germaine de Randamie - Foto: Per Häljestam-USA TODAY Sports

Germaine de Randamie kan lämna ifrån sig fjäderviktsbältet

Enligt Ariel Helwani överväger den nykrönta UFC-mästarinnan Germaine de Randamie att lämna ifrån sig fjäderviktstiteln.

Nyligen florerade rykten om att UFC:s fjäderviktsmästarinna Germaine de Randamie (7-3) planerade att lägga handskarna på hyllan. Detta efter att hennes senaste motståndare, Holly Holm (10-3) la ut följande inlägg på sin Facebook-sida:

Rumor has it that Germaine de Randamie wants to retire. I hope that isn't true; She is a true warrior, however – I want my belt. Looking forward to a rematch!

Publicerat av Holly Holm den 27 april 2017

 

Kort därefter gick MMA-journalisten Ariel Helwani ut med att han fått nys om att ”The Iron Lady” kan komma att lämna ifrån sig bältet.

Personliga problem

Enligt de Randamies manager, Brian Butler-Au, har hans klient en del personliga problem att ta itu med.

Han ville dock inte säga för mycket och gav följande uttalande till MMAjunkie:

“She’s got things going on at home and stuff going on at police academy. The UFC’s aware of it, and we are working through it. That’s all I can say at the moment.

Everything that you’re hearing right now is just rumor mill.”

Germaine ”The Iron Lady” de Randamie. Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

”Cyborg” näst på tur

Den kvinnliga fjädervikten infördes av UFC i slutet av förra året och tanken från början var att den tidigare Invicta-mästarinnan Cristiane Justino (17-1, 1 NC) skulle få chansen att utmana om bältet. När ”Cyborg” blev tillfälligt avstängd av USADA ändrades dock planerna, varpå de Randamie och Holm gjorde upp om titeln på UFC 208.

Efter att ha fått sin avstängning upphävd på grund av ett medicinskt undantagstillstånd är Justino nu den uppenbara topputmanaren i viktklassen, som för närvarande inte har några fler fighters i UFC.

Cristiane ”Cyborg” Justino. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

”Cyborg” har på senare tid kämpat för att få till en titelmatch mot ”The Iron Lady” på UFC 214 i juli, men detta verkar alltså vara högst osannolikt i dagsläget och det återstår att se vad som händer med viktklassens framtid…

 

Omslagsbild: Per Haljestam-USA TODAY Sports

Öppna konto hos Ohmbet Störst på MMA - Spela på alla dina favoritgalor
Kategorier
Germaine de RandamieNyheterRekommenderatRykten & Skvaller om MMAUFCz-Fightersz-Galorz-Klistrad artikelz-Senaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Omröstning

Vem borde David Teymur möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...