Gilbert "Durinho" Burns. Foto: Rigel Salazar-AG Fight/MMAnytt

Gilbert Burns klar för toppmatch på bortaplan

✅ Kanada mot Brasilien i en match som kan skicka vinnaren in i topp 15-rankningen

Efter att båda två ha dragit på sig tuffa förluster i deras senaste matcher är lättviktarna Gilbert “Durinho” Burns (13-3) och Olivier Aubin-Mercier (11-3 klara för att mötas på UFC 231 i Toronto, Kanada den åttonde december. Det är hittills den första matchen som annonserats för galan. Det var MMAbrasil.com som först rapporterade matchningen.

Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports

Aubin-Mercier kommer senast från en förlust på delat domslut mot Alexander Hernandez. Den förlusten bröt en fyra matcher lång vinstsvit för TUF-finalisten, en vinstsvit som inkluderade segrar över bland andra veteranen Evan Dunham.

Burns inledde sin UFC-karriär med fyra raka segrar men har sedan dess haft en ojämn tid i världens ledande organisation. Brassen äntrade sin senaste match mot Dan HookerUFC 226 med två raka knockoutsegrar i bagaget, men fick själv se sig besegrad på knockout redan i den första ronden.

Vem vinner lättviktsmötet? 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...