Gleison Tibau officiellt avstängd i två år

Den brasilianske lättviktaren och UFC-veteranen Gleison Tibau är nu officiellt avstängd i två år för att vid två tillfällen ha testats positivt för det otillåtna preparatet erythropoietin. Tibau har tidigare meddelat att han accepterar avstängningen och därmed inte kommer att överklaga den.

Gleison Tibau testades i höstas positivt vid två tillfällen för det otillåtna preparatet erythropoietin. Han har därmed av USADA blivit avstängd i två år, en dom som blev officiell under torsdagen. Den brasilianske fightern har tidigare meddelat att han inte har för avsikt att överklaga avstängningen utan nöjer sig med att acceptera den. Fightern anser att ett överklagande skulle vara alldeles för tidsödande och ekonomiskt kostsamt att driva, därför accepterar han avstängningen istället. Han hävdar dock i ett tidigare uttalande att han intog preparatet i god tro, då han trodde att det var okej att göra det.

Erythropoietin är ett preparat som ökar mängden röda blodkroppar och därmed ger ett ökat syreupptag vilket i sin tur förhöjer den muskulära styrkan, enligt medicinska experter hos USADA. Det första positiva testet togs i Coconut Creek i Florida den 23 oktober, under Tibaus träning inför UFC Fight Night 77 i Sao Paolo, Brasilien, där han mötte och besegrade Abel Trujillo i första ronden på submission. Test nummer två utfördes efter galan, den 7 november förra året. Båda testerna visade på förekomsten av det förbjudna preparatet.

Som ett resultat av den tvååriga avstängningen fråntas nu Tibau segern över Trujillo som istället tillerkänns densamma. Avstängningen räknas retroaktivt från den 7 november 2015.

Vad anser du om fallet Tibau?

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Gleison TibauNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
 • Headown
  19 February 2016 at 11:10

  För att vara kort: klantigt och motbjudande. För övrigt har jag aldrig varit ett Tibau-fan. Han är tråkig både i och utanför buren. Effektiv; ja. Men som sagt tråkig. Menar inte att “thrasha” honom, men detta är min högst personliga åsikt.

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
  Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
  Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
  J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
  Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
  Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...