23 Kommentarer
 • Yoho
  23 October 2016 at 07:47

  Diaz dominerar ju sista 2-3 ronderna.
  Jämn match, Conor bättre första halvan sen tog Diaz över.

  • Erik Hellborg
   23 October 2016 at 11:10

   Kan hålla med om att d va en jämn match. Men att Diaz dominerade dom sista ronderna är väl å ta i? :)

   Rond 4 känns som allt annat än Diaz-dominans

   • Yoho
    24 October 2016 at 01:24

    Hann inte kolla så jättenoga nu, höll på med massa annat samtidigt. :) Men fick intrycket från när jag såg den live på tv(samt snabbt nu) att conor var riktigt bra i början, sen fadade i slutet på 2 eller 3e och var nära att bli avslutad där ngn ggn. Även i slutet på matchen då han blev nedtagning i slutet var han illa ute. Diaz blev droppad med ngt slag men var ändå inte direkt skakad eller hotad(då Conor inte vågade följa upp med gnp) förutom möjligen i 1a ronden då han blev lite skakig i benen.

    • Erik Hellborg
     24 October 2016 at 11:26

     Hehe ålrajt. Ja tror alla domare hade R4 klart till Conor iaf. Diaz åkte väl i backen 2-3 ggr?

     Det var en jämn match men inget kontroversiellt domslut.

     Blir spännande å se va Nate får i nästa fight

     • Yoho
      24 October 2016 at 07:35

      Ja, du har nog rätt. Liten fördel till Conor men jämn och bra fajt!

     • Erik Hellborg
      24 October 2016 at 10:19

      Verkligen. Mycke hjärta i den här matchen. Riktigt krig vare :)

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  23 October 2016 at 09:45

  Det enda Diaz hade hela fighten va sista 20 sek i rond 2 där han hade blivit nerboxad 2 gånger innan dess i en rond som Conor totalt dominerade. Sen hade Diaz sista 30 sek i rond 3 i en rond där Conor också fick in mer smällar. Sen till sist så hade han endast sista 10 sek när han fick en takedown. Alla andra minuter och sekunder dominerades av Conor totalt. Diaz hade inget att komma med. De totalt 50-60 sekunderna totalt som Diaz lyckades dominera så hade han inget att komma med förutom lösa boxar som varken lämnade märken efter sig eller gjorde Conor groggy. Resterande 24 min som Conor dominerade så såg man total överlägsenhet i boxning först och främst och i stand up i andra hand. Conor vann 2 första ronderna helt klart Conor vann rond 3 förutom sista 35 sek, Conor vann rond 4 utan snack och rond 5 va jämn där båda va trötta men Conor fick mer uträttat. De som säger att Diaz vann är antingen hatiska, dumma eller okunniga. Conor va såååååå mycket bättre i denna fight! Det som gjorde fighten grym va inte att den va jämn. Det som gjorde den grym va att Diaz tålde stryk och orkade gå hela vägen samt lyckades sätta lite press. Annars va det här ingen fight.

  • Godzilla
   23 October 2016 at 09:54

   Vill se dig i UFC. Du verkar ha klurat ut mycket inom fightingen. Du måste ju vara en MMA fighter på riktigt ju, med dina kunskaper!

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    23 October 2016 at 10:00

    Nja bara kört boxning men inte mer än så. Men tack för komplimangen.

    • Sadusadu
     23 October 2016 at 10:23

     Intressant att du gör skillnad på boxning och stand up.. Är inte snarare boxning en del av stand up-gamet?

     Håller i övrigt med dig om att Conor vann matchen.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      23 October 2016 at 11:24

      När jag säger stand up då menar jag sparkar också. K1 är ju stand up tex men en boxare skulle inte ha en chans där. Så nej stand up är i större utsträckning.

  • Yoho
   24 October 2016 at 01:31

   Kopierar mitt svar hit också.
   Hann inte kolla så jättenoga nu, höll på med massa annat samtidigt. :) Men fick intrycket från när jag såg den live på tv(samt snabbt nu) att conor var riktigt bra i början, sen fadade i slutet på 2 eller 3e och var nära att bli avslutad där ngn ggn. Även i slutet på matchen då han blev nedtagning i slutet var han illa ute. Diaz blev droppad med ngt slag men var ändå inte direkt skakad eller hotad(då Conor inte vågade följa upp med gnp) förutom möjligen i 1a ronden då han blev lite skakig i benen.
   Möjligt att conor var lite bättre men i stora hela var det en ganska jämn fight, där jag anser att conor var närmare att bli avslutad. Men det är min åsikt.
   Förstår att du är upp över öronen förälskad i leprechanen men försök vara lite mer objektiv. :)
   PS. Godzilla var ironisk DS.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    24 October 2016 at 01:28

    Jag är alltid objektiv. Conor va aldrig nära att avslutas inte en enda gång, Diaz boxar va för lösa som Conors tränare sa i hörnan det är örfilar, dvs inga riktiga slag. Tro mig om Diaz boxar va hårda då skulle det lämna märken åtminstone på Conors ansikte, men men. Visst en takedown när Conor vet att det är väldigt lite tid kvar. (Han tittade på klockan under hela ronden)

    Diaz va rejält skakad av boxarna han fick. Speciellt den första nedslagningen. I rond 2 när han blev nedslagen 2 gånger då vart han rejält pressad och hittade ingen utväg sen kom boxarna och överaskade honom så att han ramlade. Men väl på rygg så återhämtade han sig snabbt och föredrog att vara på rygg på marken. Kanske inte Conor va nära att avsluta honom där men han förnedrade honom vid de två tillfällena.

    Fighten va klass skillnad på Conor och Diaz. Helt klar vinst för Conor.

    • Yoho
     24 October 2016 at 07:44

     Om du såg deras 1a match så såg du att Mcg var typ 1 slag från att bli ko’ad när han desperat dök halvhjärtat. Tyckte det var på gång ditåt 1 eller 2 gånger under denna match också.
     Mcg såg inte illa ut i ansiktet efter 1a matchen heller, vissa får knappt märken fast dom får stryk.
     Men som sagt, JÄMN match med ev. LITEN fördel för din “love of your life”.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      24 October 2016 at 08:45

      Conor va inte ett slag ifrån att bli ko’ad i första fighten, killen va dödstrött och försökte fixa andrum med sin takedown. I fight 2 gasade han också men han bounced the shots of his shoulder därför blev dessa lösa boxar av Nate betydelselösa. Ja visst jätte jämn match där den ene har 2 perioder på totalt 55-60 sek och den andre dominerar i 24 min. Det va inte jämnt det va en klar vinnare och en ännu klarare förlorare.

     • Erik Hellborg
      24 October 2016 at 10:29

      Mmm alltså håller både med och inte med dig idag ;)

      Jag tycker nog matchen var ganska jämn. Kändes inte som att varken Nate eller Conor var riktigt nära att bli stoppade nån gång. Båda hade sina stunder.

      Däremot tycker jag Conor var en solklar vinnare fast kanske “bara” med 3-2 i rondsegrar om man räknar så.

      Att Goldberg säger “1-1?” efter rond 2 är ju bara komedi haha!

      Avgörande tycker jag rond 4 var där Conor lyckas studsa tillbaka och vinna relativt komfortabelt. Nate verkar ha stora problem med cuts å blod i och runt ögonen. Där hade han chansen å bygga på en bra rond 3 för att sen gå ALL IN i rond 5. Nu kunde Conor rida lite på 3-1 i ronder och fokusera på överlevnad i sista.

      Det som ändå fascinerar mig mest med matchen är allt fokus på att många sågar Conors cardio. Tror inte han är nån cardio machine, MEN, Nate Diaz ska väl vara det? Han och bror Nick är väl lite av MMAns kondis-kungar med lite marathon å triathlon i bagaget. Nate precis som Conor väldigt sliten ut stundtals och dom första 9 min tog han knappt ett steg framåt. Så nånstans tror jag den här matchen med all hype å all anspänning gjorde sitt. Svårt att mäta påverkan men tror det tog på bådas fysik.

     • Erik Hellborg
      24 October 2016 at 10:29

      Bara en liten egen reflektion :)

     • Yoho
      24 October 2016 at 10:44

      Ok… ? Vi säger så. ?
      Så han blev “dödstrött” efter 1 och en halv rond enbart stående i princip utan nå brottning/grappling???!
      Inte ens en avdankad rampage eller Hunt blir ju trött av det.
      Kolla 1a matchen igen så ser du att det han blev “trött” av var Nates tunga träffar rakt på hakan.
      1 eller 2 till såna så hade det varit gonatt. Därför han fick “panik” och försökte sig på ett tamt nedtagningsförsök.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      25 October 2016 at 12:17

      Conor i hans första fight någonsin på 170 är värre än en avdankad Rampage mm. Det är just det som va konstigt, hur kunde Conor bli trött så snabbt utan grapling, brottning, bjj eller annat. Fortfarande något av ett mysterium.

     • Yoho
      25 October 2016 at 12:32

      170 är ju hans normala träningsvikt utan bantning. Tror du han blir sådär trött varje träning då också?
      Det är inget konstigt att han blev “trött” av de tunga slagen han fick rätt på hakan. Han blev inte trött utan han blev så gott som knockad av dom till slut. Man såg det i hans blick, han ville inte ta nåt mer därför klappade han också direkt.
      Därför kanske det såg ut som att han blev “trött”.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      25 October 2016 at 10:00

      Han blev trött innan Diaz ens började få in boxar. Han blev dessutom psykiskt trött av att slagen inte fick den påverkan på Diaz som han hade förväntat sig. Så när han svingade och svingade för kung och fosterland och slagen som träffade inte gjorde den påverkan som han trodde och när många av slagen träffade handskar, axlar och luften då blev han dödstrött. Sen dom där lösa boxarna tröttnade ut honom också men det va inte så att Diaz fick in dom slagen som hade knockat Conor. Han fick in dom där slagen som man måste skydda sig ifrån annars blir man trött (de som kört boxning förstår vad jag menar) Conor va inte förbered på en Diaz som kan ta så mycket och han va inte förbered på en möjlighet att Diaz kan ta emot och samtidigt gå framåt. I första fighten kom allt det där som en chock för honom och det påverkade hans kondis och hans psyke. Men som han själv och hans tränare säger bäst. We win or we learn.

      Conor går inte runt på 170. Han själv sa att han tom gick ner från 168 till 167 när det va fight dags. Han kan inte ens få fram magmuskler på den här viktklassen. Vilket betyder att det absolut inte är hans fight vikt.

      Det man såg på hans blick va trötthet och chock över att Nate kunde ta det han gav och fortfarande pusha på framåt. Men Nates lösa boxar va aldrig nära att avsluta Conor varken i första eller/och absolut inte i andra fighten.

     • Yoho
      26 October 2016 at 11:24

      ??
      Så du menar att han blev trött(psykiskt) efter 1 rond för att han missade de flesta av sina slag?? Och så trött att han i 2a ger sig på ett dåligt nedtagningsförsök(1a nedtagningsförsöket i hans karriär?) mot en av sportens bästa grappling??
      Näe, ta och kolla 1a matchen igen. Han höll på att bli avslutad av Diaz stående, det borde tom. du se. Därför han desperat dök på nedtagning och sen klappar direkt.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      26 October 2016 at 11:14

      Avslutad av boxar och slag höll han aldrig på bli men avslutad av trötthet. Kolla på honom hur han andas redan efter första ronden på väg in i andra när han sitter. Han va dödstrött redan där.

  Svara